Gość Pussik Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 (edytowane) Lanc, jakiego producenta masz 9600 GT? Galaxy? Który model? Robiłem pencil moda, czy lutowałes? Są 9600 w 55nm? O wiele trudniejsze jest robienie vmoda na referencyjnym PCB? Ile osób z tego topicu zrobiło vmoda? Możecie się pochawlić wynikami? Na których kartach możliwy jest pencil mod? Oto karty do których schematy modowania znalazłam: Gainward Bliss Point of View jakiś Palit Sonic http://www.teampalit.com/showthread.php?t=6126 Palit non-sonic XFX jakiś Twintech No i Lanc ma moda na którymś Galaxy. Pencil mody możliwe na: Galaxy Lanc`a Palit "non sonic" http://img395.imageshack.us/img395/1593/pa...00gtvmodkq2.png PS: Jest już GPU VMod opracowany do galaxy IcyBlue? Edytowane 29 Września 2008 przez Pussik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domans Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 namyslam, sie namyslam i namyslic nie moge. co bedzie lepsze do takiego zestawu i grania w miare komfortowo w 1680x1050 pdc 2140@3hz , 4ghz ram , evga 650i gso czy gt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackBool Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 namyslam, sie namyslam i namyslic nie moge. co bedzie lepsze do takiego zestawu i grania w miare komfortowo w 1680x1050 pdc 2140@3hz , 4ghz ram , evga 650i gso czy gt ? GSO 768 MB, ale nie licz na wysokie detale w tej rozdziałce :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domans Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 licze na plynnosc przede wszystkim z niekoniecznie super detalami , bo 8600 gts nie daje rady ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 A w co ty grasz, że nie daje rady? Graj w DX9. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domans Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 gram w dx9, ale wiekszosc gier jakie przyszlo mi testowac w tej rozdzielczosci ledwo daja rade na sr/min detalach. a na taka miernote juz sobie pozwolic nie moge. znowu granie w nizszych rozdzialkach 4:3 mija sie z celem , nei po to kupilem monitor 16:10 zeby z tego nie korzystac swoja droga "Pussik" <- odwazny nick :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 (edytowane) :) Ja tam nie wiem... mam 7600GT i gdyby dać nieco mocniejszy proc, mogę grać we wszystkie tytuły oprócz Crysisa. Czy na max detalach? W Company of Heroes, Spore Space Siege do tej pory gram/ałam w 1600x1200 w max det. A pamitajmy, ze to 7600GT a nie 8800, a proc Athlon XP 1rdzeniowy. Często jest tak, że system zawalony , spowalnia nawet 2 krotnie. Warto czasem odświeżyć. Ja uważam, ze nie ma gier którymi się zachłyśnie pełnowartościowy 8800. Nie licząc Crysisa ze skopanymi enginem. ;D To jest trochę taka paranoja jak z zasilaczami - "500W minimum". Założę się, że 2/3 kompów z tego forum by poszło na markowym 350W (ktoś spyta jak długo? - do końca...) Producenci zasiłek po prostu już nic nowego nie wymyślą, a żeby się sprzedać dokłądają wattów i wmawiają klientowi, że ich potrzebuje. Edytowane 1 Października 2008 przez Pussik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 400W zasilacz (Modecom MC400) daje rady do kręconego Conroe na 4,6GHz, 1.8V do tego 9600GSO po vmodach, również sporo podkręcona, na wszystkie inne komponenty dość wysokie napięcia + kilka wentylatorów i hula aż miło. Jednak mimo wszystko by się przydała zasiłka 500/600W żeby mieć zapas (mowie o extreme :P ), do normalnego użytkowania pewnie 350W starczy, a 400W na pewno. Odnośnie płynności - gdy miałem 7900GS, to ogólnie płynność w 1280x960 była zachowana, ale np. W Gears od War musiała być rozdziałka 1024x768, Supreme Commander trochę zarywał, NFS Carbon też tak sobie chodził. Na 9600GSO natomiast, po OC wszystkie gry chodzą ładnie w tej rozdziałce, nawet z AA i AF. Kilka lat temu byłoby to nie do pomyślenia, ze na grafie za 300 zł mogą chodzić wszystkie obecne gry w typowej rozdziałce i w max detalach. Jak sobie pomyslę, że za 7900GS dawałem 550 zł i już wtedy Supreme Commander trochę haczył to... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 No tego jeszcze nie było. Lecz... mobo są najdroższe w historii. Proce w sumie tanie, podobnie jak grafiki (jak na Intela...). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domans Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 (edytowane) dalej nic nie wiem , da rade wyrwac 8880gt za jakies 350-400zl , zamiast takiego gso za ~300, czy przy moim procu to juz przerost formy nad trescia taka grafa ? znalazlem cos takiego - http://allegro.pl/item445887060_gainward_8...sklep_lodz.html oplaca sie? Edytowane 2 Października 2008 przez domans Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izded Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 dalej nic nie wiem , da rade wyrwac 8880gt za jakies 350-400zl , zamiast takiego gso za ~300, czy przy moim procu to juz przerost formy nad trescia taka grafa ? znalazlem cos takiego - http://allegro.pl/item445887060_gainward_8...sklep_lodz.html oplaca sie? Przy karcie pokroju 8800GT 1 giga pamięci nie robi różnicy. 512 mb w zupełności wystarczy. Ja mam Zotac 8800GT AMP! rev 2 700/1700/2000 w tym przedziale cenowym który podałeś na gwarancji oczywiście. Odezwij się na priv jakbyś był zainteresowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domans Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 jak tylko uda mi sie sprzedac swojego 8600 gts , odezwe sie , i jesli do tego czasu swojej nei sprzedasz mozemy sie dogadywac ;) byl bym wrecz zdecydowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 @Pussik i jest już może jakiś vmod do Galaxy Ice Blue ? bo też się naszukałem i nic :/ wyczytałem gdzieś że PCB Ice Blue jest identyczna z tą coolermastera więc może ktoś z tej 2-giej wersji robił vmoda ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 @Pussik i jest już może jakiś vmod do Galaxy Ice Blue ? bo też się naszukałem i nic :/ wyczytałem gdzieś że PCB Ice Blue jest identyczna z tą coolermastera więc może ktoś z tej 2-giej wersji robił vmoda ? Było dzieś w temacie o tym, mod na pamięci teoretycznie taki sam bo w sekcja zasilania ma taki sam układ i to samo miejsce pencil moda a co do rdzenia to brakuje tego rezystorka, który jest w wersji z podniesionymi taktami i niebieskim dużym chlodzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 :) No własnie a przydałaby sie jakaś opcja z modem na rdzeń ... bo Mhz pamieci aż tak potrzebne mi nie jest ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Jupijupi, a ty masz tego Galaxy Ice Blue? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Jupijupi, a ty masz tego Galaxy Ice Blue? Tak dokładnie takiego i własnie szukam do niego modów na rdzeń ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 http://www.xtremesystems.org/forums/showth...8298&page=5 Tutaj jest mod do Galaxy 9600GT, ale nie wiem czy ta, o którą Wam chodzi. O szczegóły pytać Lanca :wink: Jak dostane dobre zdjęcia pcb karty + nazwy układów zasilających, to mogę coś pokombinować - jedeyny warunek jest taki, że właściciel karty musi mieć miernik i pomierzyć kilka rzeczy (do znalezienia vmoda na wyłączonym kompie, do punktów pomiarowych już na włączonym :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 (edytowane) Nie wiem, ja tej karty nie mam. Jupi, to ta karta? Raczje nie, bo Lanc miał O/C a nie Icy Blue. Edytowane 4 Października 2008 przez Pussik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 tak to jest ICE BLUE http://img230.imageshack.us/my.php?image=vmemoq0.jpg na tym zdjęciu widać plastikowe wtyczki trzymające radiator chłodzący... a w wersji coolermaster tego nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 (edytowane) tak to jest ICE BLUE http://img230.imageshack.us/my.php?image=vmemoq0.jpg na tym zdjęciu widać plastikowe wtyczki trzymające radiator chłodzący... a w wersji coolermaster tego nie ma. Chwilka.. chodzi Ci o białe kołki ktore trzymają radiator chłodzący sekcje zasilania? karta z coolermasterem tez ma ten radiator http://www.kombo.krakow.pl/img/inne/forum/...9600gt_excl.jpg Lanc ma właśnie ta jeśli się nie mylę. Edytowane 4 Października 2008 przez Verter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 aha nie widziałem tej karty z takiej perspektywy i dlatego myślałem że wersja z coolermasterem tego nie posiada ... tak wiec pewnie to zdjęcie wczesniejsze nie jest z ICE BLUE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eclip Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 (edytowane) Witam, czy jest jakiś sposób na wyciszenie GAINWARD BLISS oprócz tego "...Galaxy 9600GSO Fan Control in RivaTuner by Above Need : Rivatuner v2.09 Instrukcja : Odpalamy rivatuner i wchodzimy do zakładki Power user , następnie Fan i MinFanSpeedLlimit , ustawiamy na 0 i zatwierdzamy. Teraz podczas regulacji wentylatora w zakładce Fan (wybieramy direct control) 25% to 1300rpm , 17% to już 1100rpm i karta jest o wiele cichsza temp wzrosła w idle tylko o 2*C. Osobiście używam ustawienia 15% czyli 1030rpm i hałas jest już całkiem znośny icon_smile3.gif Uwaga , bardzo niskie wartości zatrzymują wentylator więc należy być ostrożnym ! ..." U mnie on nie działa suwaki są nie aktywne tylko od 3D performance jest aktywny. Pzdr Edytowane 8 Października 2008 przez eclip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 (edytowane) Na ile w palicie 9600GSO 768MB idą spokojnie pamięci?, wiem że każda sztuka kręci się inaczej ale ile w spokoju można wyciągnąć z tych standardowych 1600mhz? :) I czy ta karta ma pamięci 1ns? Thx za odp ;-) Edytowane 8 Października 2008 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Na ile w palicie 9600GSO 768MB idą spokojnie pamięci?, wiem że każda sztuka kręci się inaczej ale ile w spokoju można wyciągnąć z tych standardowych 1600mhz? :) I czy ta karta ma pamięci 1ns? Thx za odp ;-) Sonic ma 1ns Qimonda taktowane 1800MHz, niestety są przewoltowane. Co do ich krętliwości to osobiście jestem zawiedziony. 1950MHz okazało się optymalną częstotliwością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 (edytowane) Czyli w takim palicie non sonic dojechanie do 2ghz czy 2,1ghz będzie raczej niemożliwe?, chodzi mi o kręcenie bez v modów, brat chce kupić tą kartę i tak się zastanawia czy kupić ją + AC s1 rev2 czy 9800GT i mieć spokój. Edytowane 9 Października 2008 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Czyli w takim palicie non sonic dojechanie do 2ghz czy 2,1ghz będzie raczej niemożliwe?, chodzi mi o kręcenie bez v modów, brat chce kupić tą kartę i tak się zastanawia czy kupić ją + AC s1 rev2 czy 9800GT i mieć spokój. Co za róźnica czy dojedzie do 1,9GHz czy do 2,1GHz....toż to i tak róźnica 3 fpsów góra przy ~60fpsach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 23latek Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 (edytowane) G94 9600GT 256/512 http://www.computerbase.de/news/hardware/g...force_9600_gso/ Edytowane 9 Października 2008 przez 23latek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 96gt, ale z mniejszą ilością SP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 czyli z 8800GS zrobili 9600GSO i teraz chcą jeszcze zrobić GSO z GT? skąd oni dorwali speców od marketingu? z Marsa? :wacko: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...