master4life Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 W praktyce cały ten "TurboCache" nic nie daje, zagrywka marketingowa. Lepszym wyborem w tej cenie będzie GT'ek lub gso 192bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Chciał bym wycisnąć więcej ze swojej 9600GT od Asusa i chciałem zrobić V-Moda bo chłodzenie subzero będzie. Czy zmodowanie biosu grafiki poprzez zwiększenie w nim napięcia coś pomoże? Bo jak patrzyłem to mogę tam zmieniać napięcie tylko rdzenia. Czy bez lutowania się obejdzie? Zwykłe zwiększenia napięcia w biosie coś da? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 ZTCP zmiana wartości nic nie daje. W innym wypadku nic nie powstrzymywało by mnie przed flashem na 800MHz [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 (edytowane) Ok to w takim razie czy robił ktoś już Vmoda 9600GT? Bo ja to mam zamiar zrobić ale nie wiem co do czego polutować. Ma ktoś schemat? Edit: Zrobiłęm tego v-moda http://xtreview.com/addcomment-id-4981-vie...t-volt-mod.html Szedłem z napięciami 1.2v i 1.3v i przy taktach na grafie 830Mhz/840Mhz jak włączam 3DMark06 to jak ma zaczynać test to napięcie spada na grafie poniżej 1v i komp nie pracuje miga kontrolka od monitora. Czego to jest przyczyna? Może jak będzie chłodzenie SS to nie będzie napięcie spadało. Edytowane 20 Grudnia 2009 przez KamilGrzbiecik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vavi666 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Cześć, czy e2160@3.0 nie będzie dławił 9600gt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Moim zdaniem nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zależy w czym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vavi666 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zależy w czym. A w czym? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 W grach na Source, Crysisie, GTA4. W tych ostatnich zależy oczywiście jakie detale i rozdzielczość ustawisz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars19 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Witam, czym się różniąte dwie karty : http://www.msi-polska.pl/index.php?func=pr...od_no=1668#menu a ta http://www.msi-polska.pl/index.php?func=pr...od_no=1406#menu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Chłodzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vavi666 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Puk Puk, to znowu ja. :lol2: Jakie sterowniki (Obecnie siedzę na XTeme-G 185.81)polecacie dla 9600gt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Dla polecam najnowsze bety czyli 195.81 Czy ktoś robił takiego vmoda na kartach palit sonic ? http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=59372 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars19 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Chłodzeniem.A taktowanie i inne funkcje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Dzisiaj miałem re-install windowsa ponieważ wkradł mi sie wirus. Po przeinstalowaniu go ,komputer nie czyta mojej karty graficznej. W menedżerze widoczna jest tylko pozycja Kontroler VGA nic poza tym. Tym samym nie da się zainstalować sterowników bo sterownik nie wyszukuje karty. Co można w tej sytuacji zrobic ? Wina leży po stronie widnowsa grafiki czy płyty głównej ? Prosze o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Witam Mam problem z moim 9600GSO. Wentylator cały czas chodzi na maks obrotach i trochę to przeszkadza:/ Próbowałem regulować jego obroty Riva Tuner ale nie mam w ogóle zakładki FAN. Mam Win 7 i najnowsze stery Nvidii. Co może być nie tak? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Może mu za gorąco ? Jaka temp. rdzenia ? Jeśli duża to albo poprawisz wentylację obudowy, albo wymienisz chłodzenie na grafice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Czy to chłodzenie będzie pasowało na mojego Asusa: http://allegro.pl/item879399323_nv_silence...800_gt_f_v.html ?? Wyczytałem, że ten 9600GSO nie ma regulacji wentylatorka:/ U innych podobno ta grafa jest cicha a u mnie głośna:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Kup kontroler obrotów wentylatora za 10zł i powinno być ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Ale pytam czy pasuje? Chłodzenie jest niedrogie i podobno dobrze radzi sobie z chłodzeniem 8800GT, na którego pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICHAL666666 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 posiadam gf 9600 gt i niewiem czy pojdzie na nowej plycie asus m4a79xtd evo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Dlaczego miałby nie działać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 (edytowane) Panowie, PC chodził sobie praktycznie nieruszany półtora roku (nic nie zakładane nie zdejmowane, no jedynie HDD ale nevermind). Lekko przykurzył się więc czyszczenie i podczas czyszczenia grafy ukazał mi się taki widok: http://img237.imageshack.us/img237/369/96s2.jpg Hmm... Wcześniej tego nie zauważyłem, temp karty jak najbardziej OK 2D 30-35 3D 50-55. Ktoś z Accelero S2 miał taki odchył? Moga być jakieś efekty uboczne dla karciochy? Karta jak już pisałem pracuje tak dobre 18 miesięcy. Edit: Grafa z podpisu- Inno3D 9600GT. Edytowane 14 Stycznia 2010 przez Verter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Dzisiaj miałem re-install windowsa ponieważ wkradł mi sie wirus. Po przeinstalowaniu go ,komputer nie czyta mojej karty graficznej. W menedżerze widoczna jest tylko pozycja Kontroler VGA nic poza tym. Tym samym nie da się zainstalować sterowników bo sterownik nie wyszukuje karty. Co można w tej sytuacji zrobic ? Wina leży po stronie widnowsa grafiki czy płyty głównej ? Prosze o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foh_23 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 (edytowane) A stery od chipsetu płyty głównej zainstalowane? Edyta: i reinstall w sensie format czy naprawa systemu? Edytowane 16 Stycznia 2010 przez foh_23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 no mi się trafił od asusa 9600GSo katuje go 740/1850/1050 na razie.Tak prezentuje poziom 8800gt/9800gt nie kręconego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krecilapka Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 Witam Chciałbym wyciągnąć z kart GeForce więcej fps niż dotychczas. GeForce 9600 GT 512M od Palit'a kupiłem w sierpniu 2008 roku. Napoczątku byłem zadowolony, pózniej tak jakby fpsy zaczęły spadać, nawet po wyczyszczeniu (czyszczę komputer raz na tydzień) Parametry Komputera Grafa - GF 9600 GT 512M Palit RAM - 2gb Proc - Inter Core 2 Duo 2,66GHz Plyta Asus Zasilacz - Cheiftec 550 W W Cod2 ostatnio Fps'y "skaczą" (prawie zawsze stale byly-250fps) Aktulanie gram w Modern Warfare 2, trochę takie to paradoksalne na roz. 800x600 mam takie spadki fps ze grac sie nie da nie wiem czym spowodowane, zaś na roz. 1024x748 high details nic takiego nie występuje. Nie wiem czym może być spowodowane, ale pomijając to mogłbym wyciagnąć z tej karty więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 (edytowane) Czyszczenie komputera nie daje nam więcej fps :razz: Jeśli już to może wpłynąć na niższe temperatury, i od sprawdzenia temperatur bym zaczął. Możliwe że coś ci się przegrzewa i dlatego masz takie spadki. Może wina sterowników, posiadasz najnowsze?, wszystkie sterowniki zainstalowałeś?, może system zasyfiony?, jaki masz system?. Stawiam na temperatury lub na sterowniki. Cod2 czy MW2 na tym kompie powinny chodzić bardzo dobrze. Jeszcze co do OC karty graficznej, tak da się wycisnąć z niej więcej, kręć programem riva tuner i co jakiś czas testuj np 3dmarkiem i monitoruj temperatury. Tylko że za wiele nie pokręcisz, Palit na karta typu 9600GT/GSO ma słabe chłodzenie, pamięci gołe, także będzie głośno i gorąco, najlepiej jak byś zainwestował w chłodzenie. Procesor też by się przydało podgonić na 3Ghz, tylko napisz co to za procesor (model) i co to za płyta główna, podaj pełną nazwę, rozumiem że na procesorze masz chłodzenie boxowe?. Edytowane 27 Stycznia 2010 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krecilapka Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Juz Ci podaję, patrzylem programem Everest jaka osiąga temperature 45 stopni C. Aktulana Temperatura z godziny 16:53, komputer dziala od 1h 30 min i wynosi ona Płyta Głowna 45 stopni C Aux 40 stopni C Procesor graficzny 44 stopni C Windows Xp profesional sp 2 Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7200 @ 2.53GHz Manufacturer Intel Family Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7200 @ 2.53GHz Architecture 64-bit Internal Clock 1.6 GHz Internal Clock Maximum 2.5 GHz External Clock 266.0 MHz Socket Designation Socket 775 Upgrade Socket 478 MultiCore 2 Processor Cores HyperThreadingTechnology N/A Capabilities MMX, CMov, RDTSC, SSE, SSE2, SSE3, PAE, NX Version Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7200 @ 2.53GHz CachesLevel 1 64 KB Level 2 3 MB ----------------------------------------------------------------------------------------- NVIDIA GeForce 9600 GT Driver 6.14.11.7516 Description NVIDIA GeForce 9600 GT Manufacturer NVIDIA Total Local Video Memory 512 MB Total Local Texture Memory 753 MB AGP Aperture Size 0 B Driver File nv4_disp.dll Driver Version 6.14.11.7516 Driver Date 5-2-2008 Driver WHQL Certified true Max Texture Width 8192 px Max Texture Height 8192 px Max User Clipping Planes 8 Max Active Hardware Lights 8 Max Texture Blending Stages 8 Fixed Function Textures In Single Pass 8 Vertex Shader Version 3.0 Pixel Shader Version 3.0 Max Vertex Blend Matrices 0 Max Texture Coordinates 8 VGA Memory Clock 0.0 Hz VGA Core Clock 0.0 Hz PCIName NVIDIA GeForce 9600 GT Vendor ID 0x10de Device ID 0x0622 SubSystem ID 0x00000000 Revision ID 0x00a1 --------------------------------------------------------------------------------BusType PCI Express Revision 1.0 Enabled true Rate 16 Sideband Addressing Not Supported Fast Write Not Supported ------------------------------------------------------------------------------Motherboard Info Supported Slot Types ISA, PCI, AGP, PCI Express Manufacturer Gigabyte Technology Co., Ltd. Model P35-DS3L Version x.x BIOS Vendor Award Software International, Inc. BIOS Version F7 BIOS Release Date 11/29/2007 BIOS Properties Plug and Play, Flash AGPAvailable Rate 0x00000000 Selected Rate 0x00000000 Aperture Size 256 MB Sideband Addressing Not Supported Fast Write Not Supported Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 (edytowane) Temperatury są w normie. Podaj tylko jak one wyglądają pod obciążeniem, pograj z godzinkę w jakaś grę lub zapuść jakiś test, np orthosa by sprawdzić temperaturę procesora pod obciążeniem. Sam procesor masz bardzo fajny, płyta też ok, także nic nie stoi na przeszkodzie by trochę go podkręcić, 3Ghz bez problemu zrobi, zrobi i więcej ale byś musiał zainwestować w chłodzenie. Zainstaluj Service Pack'a 3, uaktualnij sterowniki do najnowszych. Edytowane 27 Stycznia 2010 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...