Daniel007 Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Przymierzam się do zakupu Palita 9600GT. Wyczytałem w internecie że chłodzenie mimo iż jest ciche ty wydaje z siebie jakieś dziwne dźwięki w postaci pisków. Chciałbym się spytać posiadaczy tej karty czy to prawda. Jeśli tak to na ile jest to dokuczliwe. Czy słychać to mocno czy tylko podczas grania czy w 2D również. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooCash Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 witam.. mam asusa 9600gt z Glaciatorem, chcialem ustawic troche wieksze obroty wentylatora jednak w Rivatunerze 2.08 nie ma zakladki FAN... czy ta karta ma mozliwosc regulacji obrotow?? sterowniki mam 171.16 moze to wlasnie wina sterownikow? jakie powinienem zainstalowac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melonik_02 Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 witam.. mam asusa 9600gt z Glaciatorem, chcialem ustawic troche wieksze obroty wentylatora jednak w Rivatunerze 2.08 nie ma zakladki FAN... czy ta karta ma mozliwosc regulacji obrotow?? sterowniki mam 171.16 moze to wlasnie wina sterownikow? jakie powinienem zainstalowac?? Na płytce od asusa masz program Smartdoctor i wszystkie opcje OC i regulacji wentyli są w nim zawarte. U mnie na zwykłym chłodzeniu w OC zamykam zegary tego programu i na Rive podkręcam dalej, zobacz jak u Ciebie na Glaciatorze?? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 (edytowane) to ladnie ci poszla, masz wersje na zielonym pcb ze stand chlodzeniem ? ja narazie testuje rdzen na 750, czym testujesz stabilnosc ? Edytowane 28 Marca 2008 przez remek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melonik_02 Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 to ladnie ci poszla, masz wersje na zielonym pcb ze stand chlodzeniem ? ja narazie testuje rdzen na 750, czym testujesz stabilnosc ? Normalna z zielonym PCB. Stabilność zapodaje markami 03 i 06 no i oczywiście grami Colin DIRT full opcje ustawione i Assassin's Creed :D Jak skończysz testy pochwal się wynikami. pozdro Melonik_02 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Daniel007, na górze tej strony jest mój post z info o dziwnych dźwiękach wentyla, czytałeś cokolwiek tutaj? Nie jest to specjalnie dokuczliwe, chyba że w pokoju idealna cisza (w nocy np. jak ide spać przeszkadza mi troche). Bziuczy non stop, w 2D i w 3D bo to nie ma znaczenia. Jest to akceptowalne, a nie tak jak miałem z buzzerem na 8800 GT, gdzie nie dało sie tego wytrzymać. Mimo to będę wykręcał ten wiatraczek i mocował wentyl 92x92, zwłaszcza że mnie wkurza suszarka w DOS-ie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel007 Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 (edytowane) Generalnie czytałem cały wątek o 9600GT. Ale chodziło mi o konkretną odpowiedz właśnie taka jak twoja, wielkie dzięki. Teraz będę się zastanawiał czy brać tego Palita czy może „zaszaleć” i dołożyć do tego: http://www.gral.pl/preview/Galaxy/GeForce9...ive675_2000_66/. Ale nie wiem czy warto. Obecnie mam Galaxy 7600GS DDR3 z Zalmanem i karta jest właściwie bezgłośna. Szkoda że Galaxy przerzuciło się na chłodzenia Cooler Master, ponoć nie są tak ciche jak Zalmany. Ale pewnie koszty produkcji mniejsze. Edytowane 28 Marca 2008 przez Daniel007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Sam już w sumie zawięziłem wybór 9600GT do Asus'a z Glaciatorem lub właśnie Galaxy, ale zauważyłem, że jest jeszcze tak wersja Galaxy Link i może ktoś z Was wie coś na jej temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooCash Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 jak narazie z tego co widze to Glaciator nie ma mozliwosci regulacji obortow wiatraka, chlodzenie mam jakis centymetr od karty dzwiekowej wiec jest caly cooler zakryty i karta lapie ponad 70* w stresie, chcialbym zwiekszyc obroty nawet na 100% nie przeszkadza mi glosnosc ale nie da sie :( albo ja nie wiem jak;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 jak narazie z tego co widze to Glaciator nie ma mozliwosci regulacji obortow wiatraka, chlodzenie mam jakis centymetr od karty dzwiekowej wiec jest caly cooler zakryty i karta lapie ponad 70* w stresie, chcialbym zwiekszyc obroty nawet na 100% nie przeszkadza mi glosnosc ale nie da sie :( albo ja nie wiem jak;/ http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2954963 :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooCash Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 no ale przeciez mowie Ci ze nie da sie.. w Rivatunerze nie ma zakladki FAN, do tego czujnik w Hardware Monitor pokazuje ze wentyl ma 100% a kreci sie powoli i nawet jak go zatrzymam reka to na wykresie caly czas jest 100% smartdoctor oczywiscie tez instalowalem, dostepne sa tylko opcje do podkrecania, zakladka z rysunkiem wentylatora jest nie aktywna.. prosze kogos z 9600gt od asusa z glaciatorem o sprawdzenie, moze chodzi o sterowniki ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zonc Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 No dobra, ale czy sam zmienia obroty? nie straszcie mnie, bo jak dostanę kasę z gwary to chciałem właśnie 9600 od Asusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 no nie ma kontroli obrotow wentyla, ale co za problem sobie dorobić kontroler, albo ewentualnie podczepić go pod jakies kontrolowane złącze na mobo ?? tempy tego asusa zamieszczalem juz wczesniej w tym topicu klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooCash Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 zgadza sie cooler jest bardzo wydajny ale u mnie problem polega na tym ze zaraz obok karty mam wpietego SB Live! ktory zaslania caly wentyl i w stresie karta lapie ponad 70*, jak wyjalem dzwiekowke wszystko jest dokladnie jak u Ciebie, w idle 38* w stresie jakos ~55* chcialem troche cooler pogonic wiecj zeby jednak byc ponizej tych 70* no chyba ze taka temperatura jest bezpieczna?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 sprobuj wyciagnac zaslepki z tylu budy ktore sa pomiedzy grafika a dzwiekowka, powinno pomoc, ew wrzuc tam jakiegos wentylka malego ~5V ( w miejsce zaslepek ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooCash Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 a jezeli podczepie jakis reczny kontroler obrotow to nie bedzie tak ze bede mial mozliwosc tylko zmniejszyc obroty?? kurcze zamowilem 2 karty w vobisie, jedna przyszla referent druga z glaciatorem, cieszylem sie ze wezme sobie lepsze chlodzenie :] a tu sie okazuje ze referent ktory poszedl do kumpla wcale nie jest glosny bardzo, ma kontrole obrotow i jest jednoslotowy wiec problem z zaslanianiem wiatraka przez SB Live by niewystepowal :/ a z tym glaciatorem same problemy :P chce sie ktos zamienic ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TripleX Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 ...chce sie ktos zamienic ? :D mogę sie zamienić :D ...we wtorek/środę odbieram takiego Asusa i jeśli nie przyjdzie Glaciator to jestem chętny :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 wiatraka przez SB Live by niewystepowal :/ a z tym glaciatorem same problemy :P chce sie ktos zamienic ? :D a ja bylem zly ze przyszedl mi ref asus :) tez mam zaraz pod karta sound blastera live i temp rdzenia w obciazeniu przy wiatraku na 70% wynosi 57stopni, miod malina co najwazniejsze ze nie az tak glosno, karta podkrecona na 800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 (edytowane) No tak, bo tutaj jest różnica taka, że wentyl w REF wystaje za SB Live, a glaciator jest bezpośrednio nad kartą ;] Ref chłodzenie jest naprawdę dobrze zrobione, jest dosyć wydajne, w 2D jest mega ciche no i zajmuje ten 1 slot ;) Edytowane 29 Marca 2008 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooCash Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 no wlasnie.. nawet jak by wentyl w referencie byl na srodku karty to i tak miedzy SB i grafika jest wystarczajaca przestrzen zeby bylo lepsze chlodzenie. wszystko wina 2 slotow ;/ mam wiatrak 5 milimetrow od karty dzwiekowej :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 (edytowane) tylko ze ja mam wszystko zamkniete w obudowie, gdyby komp lezal jak u ciebie badz sciagnal bym bok obudowy to temp nie przekroczyla by 48-50 stopni bo sprawdzalem zaraz po zlozeniu kompa, chlodzenie jest naprawde dobre zapomnialem dodac ze na wysokosci karty mam wiatrak przykrecony do boku obudowy pszczony na 5v ktory wyciaga powietrze edit: jak sie kreca wam karty ? Edytowane 29 Marca 2008 przez remek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 U mnie w obudowie było około 60* przy 55% rpm (lekki szum). Przy 100% rpm temp nie przekraczała 50* ;] Na WC karta nie przekracza 35* po godzinie grania (woda nagrzana, cpu tez swoje grzeje). Vmod dla Palita 9600GT (nie dla Sonic, bo tam inne PCB) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Rozumiem, ze do Gainwarda 8800GS tez podchodzi ten Vmod ? Poza tym, to nie ma moze jakiegos pencil moda opracowanego ? :) Bo w lutowanie to raczej sie wole nie bawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Pencila jeszcze nie widziałem ;] Jak PCB jest identyczne to pasuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cador Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 A probowal ktos dac na Palita 9600GT (nie sonic) wentyla pentagrama XC-80 Cu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 pytanko : 2 x 9600GT Gigabyte`a plus niekręcone E8200 = 12600 pkt. w 3dmark 06. czy to dobry wynik ? 2x8800GT dało tylko 200pkt więcej. Z Q9450 niecałe 300 okt różnicy. Czy te wyniki są w normie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 na jednej tyle powinno być. ja na athlonie i jednej 9600gt miałem koło 11k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Wyglada jakby szlag trafil SLI. Rzuc tu okiem coby graly dwie karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 pytanko : 2 x 9600GT Gigabyte`a plus niekręcone E8200 = 12600 pkt. w 3dmark 06. czy to dobry wynik ? 2x8800GT dało tylko 200pkt więcej. Z Q9450 niecałe 300 okt różnicy. Czy te wyniki są w normie ? SLI ci nie działa ;] Ja na 1 karcie wyciągam 13.5k ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Imo sli działa wynik taki, a nie inny, bo procek dusi jak tylko może :lol: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...