Verter Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Imo sli działa wynik taki, a nie inny, bo procek dusi jak tylko może :lol: pzdre8200 to przeciez dobry procek nie spowalniałby aż TAK tych kart jeśli działałyby w SLI. Na pewno jest coś nie tak z SLI jeśli wogóle działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 (edytowane) No dobry 2,6GHz nie ma co :wink: Jeszcze raz powtarzam SLI działa! Wynik na pojedynczej z takim prockiem to może z 10k :) pzdr Martwi jedynie coś słaby wynik z tym QX'em :? Niech po prostu zrobi test na jednej, a potem na dwóch i po problemie :D pzdr Edytowane 30 Marca 2008 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Painter Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 (edytowane) Chłopaki jak 9600Gt radzi sobie z 4xAA i 16xAniso w 1680x1050? Głównie w nowszych tytułach jak CoD4, WiC, Oblivion, Crysis, itp..... Czy może zaoszczedzic sobie stresu i od razu 8800gt np.taką http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,49434/ Lanc czy ten Inno3d jest powaznie tak cichy i jak sie kręci? Edytowane 30 Marca 2008 przez Painter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 co ciekawe z aa to 9600 sobie lepiej radzi od 8800gt :P Kwestia ceny jak 9600 jest tańsze o więcej niż 60-70zł od 8800gt to jest dobrą ofertą... Byle memki nie gejmondy jak na 8800gt bo to crap do tegfo szybko sie degradujący... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Painter Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 (edytowane) No różnica w cenie to aż 150zł, np. Asus z Vobisu za 509 vs. Gigabyte 8800gt z komputronika za 659zł.Czy ta różnica cenowa ma wymierne przełożenie na wydajność.Przypomnę, że interesuje mnie tylko rozdziałka 1680x1050. Jezeli gra idzie o 4-5 klatek na korzyść 8800gt przy ogolnym poziomie fps 40-60, to sprawa jest dla mnie jasna. A jesli chodzi kosci montowane na Gigabyte, to w nowych rewizjach sa już tylko Samsungi lub Hynixy :) Edytowane 30 Marca 2008 przez Painter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 No różnica w cenie to aż 150zł, np. Asus z Vobisu za 509 vs. Gigabyte 8800gt z komputronika za 659zł.Czy ta różnica cenowa ma wymierne przełożenie na wydajność.Przypomnę, że interesuje mnie tylko rozdziałka 1680x1050. Jezeli gra idzie o 4-5 klatek na korzyść 8800gt przy ogolnym poziomie fps 40-60, to sprawa jest dla mnie jasna. A jesli chodzi kosci montowane na Gigabyte, to w nowych rewizjach sa już tylko Samsungi lub Hynixy :) przy tej rozdzielczości różnica będzie ok. 15-30% - im bardziej wymagająca gra tym różnica większa, a i o/c duzo wiecej daje 8800gt niz 9600gt (wiecej shaderów). Sam miałem taki sam dylemat tydzień temu i jednak doaciłem do 8800gt (za 600zl mozna dostac nowego ze sklepu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 czy ten Inno3d jest powaznie tak cichy i jak sie kręci?Na tym stockowym chłodzeniu karta sie kreci jak w podpisie Lanc na WC coś więcej robił a o głośności powiem tak ze przy 35% jest niesłyszalna, jak sie dobrze wsłuchać to z bliska słychac lekki szum ale jak sie bude zamknie to nie slychac tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Painter Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Sam miałem taki sam dylemat tydzień temu i jednak doaciłem do 8800gt (za 600zl mozna dostac nowego ze sklepu).Troche off top, ale czy można wiedzieć jaką kartę kupiłeś i gdzie w tak niskiej cenie? Z góry dzięki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gof Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 (edytowane) Jesli juz jestesmy przy cenach tych kart to zastanawia mnie jedna rzecz, mianowicie czesto przewija sie w temacie kupowanie 9600GT za 530 czy 570 zeta (pewnie jakis asus ze fajnym chlodzeniem). Przy 600 zeta za 8800GT to kupowanie 9600 za 570 chyba grubo mija sie z celem (moim zdaniem) i az grzech nie dorzucic te 30 zeta. Druga sprawa po jakiego grzyba wydawac na ta karte prawie tyle ile za 8800 tylko dlatego ze ma fajne chlodzenie? Ja w tygodniu kupuje 9600 palita za ok 450 zeta i jak bedzie za glosne chlodzenie nawet po wymianie wiatraka na jakiegos arctica (w co watpie bo teraz tak mam i wogole nic nie slychac) to za 50 zeta (w sumie 500 z karta) mam S2 ktore za glosne to nie jest. Edytowane 30 Marca 2008 przez gof Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 http://www.skapiec.pl/site/cat/14/filtr/_0...4_0_0_0_0_0_0_0 Koniec offtopa czy pociagniecie dalej az ktos sie zirytuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 ja mam takie szybkie pytanko...czy pasuje na gf9600gt któryś Silencer?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredek Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 kupilem tydzien temu GF 9600 GT i jestem zadowolony. Genialne chlodzenie, ktore automatycznie (softwerowo ) dostosowuje sie do temperatury karty....jesli siedzimy na www itd (wszystko oprocz gier) to karta jest praktycznie nieslyszalna....natomiast jesli gramy wlaczaja sie szybsze obroty ale tylko minimalnie szybsze. nie zdarzylo mi sie zeby wlaczyly sie na fula (a wtedy bardzo slychac) , na fula wlaczaja sie jak odpalasz kompa i zanim windows nie zaskoczy......karta w ekstremalnych warunkach nie przekracza 60 celcjusza.....jesli chodzi o wydajnosc tez genialna....Crysis na ultra high detalach (dx 10) 1280x 1024 zero przycinki...cud miod ....czego wiecej chciec za 500 zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 (...)Crysis na ultra high detalach (dx 10) 1280x 1024 zero przycinki...cud miod ....czego wiecej chciec za 500 zl :) No przycinki pewnie nie ma, skoro przycinanie dla Ciebie to z... 5fps? :mur: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredek Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 (edytowane) no przepraszam ale mam 35 FPS i nie spada ponizej jest juz tylko wiecej....oczywiscie karta dziala z dobrym prockiem E8200 Edytowane 31 Marca 2008 przez kredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 kredek Tia, ultra high... Zwykle jak ktos pieprzy takie farmazony to wstrzymuje sie od komentarza ale tym razem pozwole Ci sie wykazac - wrzuc caly log fps z RT powiedzmy... Mapa Assault... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredek Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 wejdz tu niedowiarku i sobie poczytaj o nowym modzie : http://www.crysis.in5.pl/readarticle.php?article_id=5 a wtedy porozmawiamy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Ale my czekamy na screeny potwierdzające jakoś obrazu i ilość fps :D Z tym "nowym modem" :D pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredek Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 ok wrzuce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Aw kolejny modzik optymalizujacy IQ... Czego oczy nie widza tego sercu nie zal :?: Moze odpale u siebie za jakis tydzien ten "ultra high" i porownam to z mocno wykreconymi modami inCrysis... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Bez jaj.Jeden 96GT i ultra high detale? Czekamy na skrina z frapsem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredek Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 (edytowane) prosze bardzo :) Edytowane 31 Marca 2008 przez kredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Wow, widok na ziemię. Brawo. Weź zapodaj jakiś krajobrazik (np. widok na zatokę ze wzgórza w pierwszym levelu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 no przepraszam ale mam 35 FPS i nie spada ponizej jest juz tylko wiecej....oczywiscie karta dziala z dobrym prockiem E8200Ja tam na screenach z 1280x1024 widze 26 FPS w 1 miejscu ;] Oj piszesz bzdury, mam 9600GT i wiem jak Crysis działa... I potrafi zejść nawet do 20 FPS z kartą kręconą na 770/2000/2200 i CPU 4Ghz (ustawienia High ALL, bez AA) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 (edytowane) Mmm,ładniutko.Jakiej firmy ten 96GT ? Był kręcony ? ojaa to jest na dx10 ? This is madness ! Edytowane 31 Marca 2008 przez Spiety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredek Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 karta nie krecona, porc tez nie krecony.....96GT firmy Gigabyte Wow, widok na ziemię. Brawo. Weź zapodaj jakiś krajobrazik (np. widok na zatokę ze wzgórza w pierwszym levelu). jasne ze krajobrazik z gory spadnie do 20 fps (ale nie w kazdym miejscu) mimo to za 500 zl lepszej karty nie dostaniesz (czy tam 450 zl ) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Mmm,ładniutko.Jakiej firmy ten 96GT ? Był kręcony ? ojaa to jest na dx10 ? This is madness ! http://www.crymod.com/thread.php?threadid=13790 Na DX9 można mieć to samo ;] @kredek - jak karta nie jest kręcona to tym bardziej nie możesz mieć tylu FPS ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Kredek Wlasnie dostales order n00ba. Gratuluje za screeny w ktorych patrzysz sie na kamyki i drzewka. Chociaz myslalem ze jeszcze wyskoczysz ze screenami wewnatrz budynkow wtedy mialbys pewnie z 50fps... Pozatym pytanie o karte nie bylo skierowane do ciebie. karta nie krecona, porc tez nie krecony.....96GT firmy Gigabyte jasne ze krajobrazik z gory spadnie do 20 fps (ale nie w kazdym miejscu) mimo to za 500 zl lepszej karty nie dostaniesz (czy tam 450 zl ) :) Wyjdz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredek Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 http://www.crymod.com/thread.php?threadid=13790 Na DX9 można mieć to samo ;] @kredek - jak karta nie jest kręcona to tym bardziej nie możesz mieć tylu FPS ;] na dx9 mozna miec lepiej (jezeli chodzi o plynnosc ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 .Crysis na ultra high detalach (dx 10) 1280x 1024 zero przycinki...cud miod ....czego wiecej chciec za 500 zl :) To jest wlasnie to co okreslam mianem progu plynnosci u danego gracza. 26 FPS przy drzewach i sloncu , czyli wystarczy lekki HDR i akcja , a wtedy framerate poleci na wlasnie prog plynnosci danego gracza :razz: Dla mnie ultra haj detale itd , to takie , gdzie poziom klatek nie spada ponizej powiedzmy 50... Nie twierdze , ze to zla karta , twierdze , ze ona nie cianie tego w podanych detalach bo lapiesz dropy animacji i to dosc potezne co widac po screenach - owszem , grac sie da ale nie mozna mowic o tym co zacytowalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredek Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 (edytowane) To jest wlasnie to co okreslam mianem progu plynnosci u danego gracza. 26 FPS przy drzewach i sloncu , czyli wystarczy lekki HDR i akcja , a wtedy framerate poleci na wlasnie prog plynnosci danego gracza :razz: Dla mnie ultra haj detale itd , to takie , gdzie poziom klatek nie spada ponizej powiedzmy 50... Nie twierdze , ze to zla karta , twierdze , ze ona nie cianie tego w podanych detalach bo lapiesz dropy animacji i to dosc potezne co widac po screenach - owszem , grac sie da ale nie mozna mowic o tym co zacytowalem. 26FPS bylo przy rozdzialce jaka moj lcd moze pociagnac na maxa igra byla na ultra high detalach (jest to mod wykonany przez GRACZA ) wiec to i tak sukces jak na tej karcie za 500 zl....jesli chodzi o very high detale jest o niebo lepiej...... Edytowane 31 Marca 2008 przez kredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...