chemiczny_ali Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Monitor LG LG 19'' L1900J-BF obraz 4:3 rozdzielczość 1280 x 1024Czyli max co możesz ustawić to 75Hz... W sumie masz lcd to co za różnica :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trex_luk Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Wydaje mi sie, że tylko ja mam problemy z tym chłamem :(. W CS:Source, Trackmanii i Oblivionie po jakis 30min. gry albo mniej monitor sie wylacza, muza się zapętla i pozostaje reset... Czytając po różnych forach wiele osób ma takie problemy... Moja karte kupiłem jakies 3tyg. temu w VOBISIE (Point of View). Iść z tym do vobisu i oddać na gware żeby wymienili ? Dzieje się tak CZĘSTO gdy podkręce i bardzo żadko gdy mam standard clocki... (na standardach 1 raz się zdarzyło). PS: Żeby nie było, że mam słabą zasilke - Wymieniłem FEELa 400W na Corsaira 550W 41A na +12. Prosze o pomoc ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Wydaje mi sie, że tylko ja mam problemy z tym chłamem :(. W CS:Source, Trackmanii i Oblivionie po jakis 30min. gry albo mniej monitor sie wylacza, muza się zapętla i pozostaje reset... Czytając po różnych forach wiele osób ma takie problemy... Moja karte kupiłem jakies 3tyg. temu w VOBISIE (Point of View). Iść z tym do vobisu i oddać na gware żeby wymienili ? Dzieje się tak CZĘSTO gdy podkręce i bardzo żadko gdy mam standard clocki... (na standardach 1 raz się zdarzyło). PS: Żeby nie było, że mam słabą zasilke - Wymieniłem FEELa 400W na Corsaira 550W 41A na +12. Prosze o pomoc ! 9600GT to napewno nie jest chłam. Niestety często jest tak że niektórzy gorsi producenci nie przykładają wagi do chłodzenia i karta (jak u ciebie) wywala sie po chwili z powodu przegrzania. Zamiast ją dobijac OC, zanies do serwisu i niech ci wymienią na sprawną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trex_luk Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Na obrotach 35% mam max 62 stopnie w stressie a w windowsie po 40.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 (edytowane) Bardziej zawiesza ci sie po podkreceniu rdzenia czy pamieci? Jak bedziesz wiedział to obniż tego taktowanie. Nie zmienia to jednak faktu że jesli reszte kompa masz sprawną to powinienes zdecydowanie karte wymienic. Sam mam 9600GT i jestem bardzo zadowolony. Karta jest chłodna (30st w idlu), cicha i bardzo stabilna na 400W zasiłce. Edytowane 5 Kwietnia 2008 przez neo2006a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trex_luk Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 na czym mi sie zawiesza najbardziej ? Tego sie nie da okreslic :D Core\Shader\MEM 750/1925/2100 - jak wlaczam ATI tool to natychmiastowy czarny ekran 650/1625/2100 - ati tool dziala ok 750/1925/1800 - ati tool dziala, w CS:S black screeny... 725/1750/2000 - ati tool dziala - w CSS black screeny. Nie bardzo da się określić co nie wyrabia :/... niby core\shader ale w 3Dmarku wszystko dziala super.... Wkurze sie jak mi nie bede tej karty chcieli wymienic na inna.... To najwiekszy badziew jaki kiedykolwiek mi sie trafil :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 a może jakiś mały nawiew załatwiłby sprawę ? jeśli karta prawie nie wywala się na def taktach to możesz mieć problemy z wymianą karty (oni sprawdzą - działa ? działa i oddadzą tą samą ;/) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trex_luk Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 a może jakiś mały nawiew załatwiłby sprawę ? jeśli karta prawie nie wywala się na def taktach to możesz mieć problemy z wymianą karty (oni sprawdzą - działa ? działa i oddadzą tą samą ;/) Mały nawiew ? 2 wiatraki z przodu, jeden z tylu i jeden wielki na gorze - wystarczy ?;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) Mały nawiew ? 2 wiatraki z przodu, jeden z tylu i jeden wielki na gorze - wystarczy ?;p Jaką masz reszte sprzętu? Płyta, procek.... Podkręcanie 9600GT mija sie z celem jesli nie masz dobrego Core2 lub X2 ~3GHz. Zysk na słabszych procach jest dosłownie żaden. Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez neo2006a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Ok, mam vmoda do Galaxy 9600GT. Karta ma jakiegoś zonka jeśli chodzi o vmoda, bo po podniesieniu napięcia z 1.11 na 1.2v są mega arty w 3D i nic się nie da robić (ati tool czysty). No to się dzisiaj zdenerwowałem i dałem z buta 1.32v i jak ręką odjął ;) Aktualnie śmiga 850/2150/2200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trex_luk Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Jaką masz reszte sprzętu? Płyta, procek.... Podkręcanie 9600GT mija sie z celem jesli nie masz dobrego Core2 lub X2 ~3GHz. Zysk na słabszych procach jest dosłownie żaden. E2140 @ 2.8 2GB DDR2 700mhz 3-3-3-9 EVGA 650i ULTRA Corsair 550W Proca wyzej nie krece bo trzeba podniesc napiecie a nie mam na nim chlodzenia dobrego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slaver Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Ok, mam vmoda do Galaxy 9600GT. Karta ma jakiegoś zonka jeśli chodzi o vmoda, bo po podniesieniu napięcia z 1.11 na 1.2v są mega arty w 3D i nic się nie da robić (ati tool czysty). No to się dzisiaj zdenerwowałem i dałem z buta 1.32v i jak ręką odjął ;) Aktualnie śmiga 850/2150/2200. jakie masz temperatury przy takich taktowaniach? Jutro zrobię 1.4V, to może bariera 900 MHz na rdzeniu padnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) 42* stress przy 1.33x V. No tylko, że ja mam WC ;] 1.4v - 860/2050/2200 (Ati tool czysty). Przy 870 nagle okienko się robi prawie całe żółte - trzeba chyba zmienić bios, bo przy 1.47v było identycznie ;] Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek91 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Witam! Ostatnio postanowiłem zmienić kartę graficzną na cos nowszego z DirectX 10 ;). Wybór padł na 9600GT. Teraz zastanawiam się jakiego producenta wybrać ;]. Zastanawiałem sie nad Gigabyte chłodzonym pasywnie (zależy mi na ciszy xD). Orientuje się ktoś może jak wyglądają temperatury na tej karcie? Gigabyte 9600GT pasywny Z góry dzięki za odpowiedź P.S. Pytanie z innej beczki :D Wie ktoś za ile mogę opchnąć moją Galaxy 7900GS 256MB CoolerMaster 1,2ns ;P (gwarancja do czerwca 2009) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) Zapewne grzeje sie jak skurczysyn.. Nawiew pewnie bedzie potrzebny. Jak za tą cene nie lepiej 88GT ? 7900GS cos pewnie ~230 zł. Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez Spiety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Witam! Ostatnio postanowiłem zmienić kartę graficzną na cos nowszego z DirectX 10 ;). Wybór padł na 9600GT. Teraz zastanawiam się jakiego producenta wybrać ;]. Zastanawiałem sie nad Gigabyte chłodzonym pasywnie (zależy mi na ciszy xD). Orientuje się ktoś może jak wyglądają temperatury na tej karcie? Gigabyte 9600GT pasywny Post #353 w TYM temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek91 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Dzięki za szybką odpowiedź ;). Teraz już sam nie wiem... Brać tego pasywnego Gigabyte, czy tańszego 9600GT np. Palit + do tego jakieś chłodzenie pasywne. czy jeszcze coś innego... ;P. Pomóżcie bo już mam mętlik w głowie... Za dużo już tego wszystkiego ;P. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Mętlik powiadasz. Już chodzi plotka, że niby ma się ukazać 9600GSO (96 procesorów strumieniowych i 192 bitową magistralą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 panowie a jak pencil mod do Palit 9600GT i Palit 9600GT Sonic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek91 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Taaa... Jeszcze bardziej mi mieszaj :D. Nawet jeśli wyjdzie to i tak nie będzie w moim przedziale cenowym ;] (~500 zł). Więc krótka piłka: Jaka najlpsza karta za tą cenę :razz: Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) Palit 96GT :D Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez FlywiN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Mętlik powiadasz. Już chodzi plotka, że niby ma się ukazać 9600GSO (96 procesorów strumieniowych i 192 bitową magistralą.To ma być podobno kolejny odgrzewany kotlet, czyli 8800gs w nowej szacie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek91 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) No że 9600GT to wiem ;]. Ale czy jest jakis producent, który się wyróżnia (Galaxy, Palit, Asus?). Zależy mi na jak najlepszym stosunku cena/jakość i chłodzeniu (chociaż niekoniecznie bo i tak prawdopodobnie będę wymieniał na pasywne ;]). Pozdrawiam Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez Cinek91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 To ma być podobno kolejny odgrzewany kotlet, czyli 8800gs w nowej szacie :/Jak wyjdzie w wersji 768MB i będzie w cenie 9600GT, albo i tańsza to będzie hit ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 @lanc jest już pencil mod do Palit 9600GT i Palit 9600GT Sonic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 OK - mod na Palicie poprawiony - wrzuciłem 1.33V Wynik jak na razie 875/2100/2100... jutro opisze co i jak... Myślę, że spokojnie mógłbym do 1.4V podjechać (mam zmienione chłodzenie na lepsze) co na 99% dałoby mi wynik na GPU >900 MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slaver Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) @ up ymh - zapomniałem wrzucić - malujemy rezystor z obrazka (nie inny, tylko ten konkretnie). Standardowo jest 845 Omów - dla 1.25 V potrzeba, jeśli dobrze pamiętam, zmniejszyć rezystancję do około 750 Omów co ciekawe - podkręcanie ROPów nie generuje u mnie żadnych artefaktów - po prostu w pewnym momencie obraz w att czy grze staje i koniec. Podkręcanie shaderów wyrzuca artefakty, podobnie jak OC pamięci... Do Palita nie ma sensu opracowywac moda na memki, bo są to niestety Qimondy (a jak one się sprawują każdy wie) Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez Slaver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 To, że ropy się po prostu wieszają jest normalne ;) Już w serii 7, shadery arciły, a ropy freezowały :] OC memek generalnie daje dosyć mało jeśli porównujemy np 2000 vs 2300Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slaver Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 OC memek generalnie daje dosyć mało jeśli porównujemy np 2000 vs 2300Mhz.na liczniku ati tool dają całkiem sporo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Ja tutaj mówię o zysku wydajnościowym :P Wie ktoś może jakie 9600GT oprócz Galaxy i Palita Sonic są na Samsungach 1ns ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...