carek Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Coś mocno ci się grzeję, u mnie przy lekkim nawiewie potrafi w nocy do 25* w idlle zjechać, a w stresie podczas 3dmarka do 43* wzrasta :D, zobaczy się jakie temp. będą w lato :D. Miernik na liniach 12v i 5v pokazuje w miarę normalne napięcie, a jak mierze vmem to już zakres się zwiększył od 4v do 13v :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyyzy Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 (edytowane) Jaka powinna być maksymalna, dopuszczalna temperatura dla GF9600? [tak aby było bezpieczenie - a wszystko ładnie chodziło] ...z tego co słyszałem niebezpiecznie zaczyna się robić od 75 stopni - ile w tym prawdy? Edytowane 4 Maja 2008 przez wyyzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Jesli max jaki bedziesz mial to 75C, to nic karcie nie bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 (edytowane) Witam mam takie pytanko która z niżej wymienionych kart ma najmniejszą szanse na charakterystyczne piszczenie elementów zasilania (z tego co wiem zdarza sie to niektorym modela/producetom) ? ponieważ ma iść po zmianie chlodzenia do prawie bezglośnego kompa. http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,54773/ http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,54773/ http://znak.pl/index.php?cid=143&scid=...TGal512CMIB+BOX Jaki programik do o/c nvidi ma opcje który w sposób automatyczny przełancza profile(ręcznie ustawione) w zależności od trubu 2d/3d? Edytowane 4 Maja 2008 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 galaxy ma dobrą jakość wykonania podzespołów więc stawiał bym na galaxy, ale niech sie inni wypowiedzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyyzy Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 DziubekR1 - pytam, ponieważ zauważyłem, że przy graniu dochodzi do 60-63 stopni - może to powodować utratę wydajności? [a nie jak wtedy napisałem do 40 - co jest prawdą ale tylko wtedy gdy nie jest uruchomiona żadna gra] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 (edytowane) DziubekR1 - pytam, ponieważ zauważyłem, że przy graniu dochodzi do 60-63 stopni - może to powodować utratę wydajności? [a nie jak wtedy napisałem do 40 - co jest prawdą ale tylko wtedy gdy nie jest uruchomiona żadna gra] mi momentami dochodzi do 70*C i nie zauważyłem żadnego spadku wydajności. Edit: Jest jakiś sposób zeby wentyl nie zwalniał jak temp osiągnie 60*C? W rivie mam go ustawionego w profilu 3D na 55% no i jak dojdzie do 60*C to zwalnia i zaczyna regulowac sobie sam.. Edytowane 4 Maja 2008 przez Verter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Witam. Mam zamiar kupić tą Grafike Będzie dobra? Oczywiście zamierzam ją podkręcić. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Witam. Mam zamiar kupić tą Grafike Będzie dobra? Oczywiście zamierzam ją podkręcić. Pozdro nie lepiej zapłacić 100zł mniej i wziąć galaxy? ewentualnie 70zł mniej i wziąć galaxy overclocked i zrobić na niej banalnego pencil-moda i cieszyć sie czymś więcej za mniejszą cene? ewentualnie za róznice można kupić dobre chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 (edytowane) Coś mocno ci się grzeję, u mnie przy lekkim nawiewie potrafi w nocy do 25* w idlle zjechać, a w stresie podczas 3dmarka do 43* wzrasta :D, zobaczy się jakie temp. będą w lato :D. Miernik na liniach 12v i 5v pokazuje w miarę normalne napięcie, a jak mierze vmem to już zakres się zwiększył od 4v do 13v :D. to normalne temp. na Galaxy OverClocked - poprostu lipa chlodzenie tylko, ze stery i tak bardzo pomogly... mowie na najnowszych przeznaczonych dla 9600GT temp w stresie wieksze o 10-15*C niz na 171.xx w idle tyle samo - wiec jakby jakis bug byl w nowszy sterach, przynajmniej odczuwa to moj Galaxy @Verter sprawdz stery 171.37 - http://www.side.pl.pl/strona/?site=9 wlasnie na nich temperatury w stresie mam nizsze, wiec moze obroty wiatraka nie glupieja @EDIT sprawdzilem na tych sterach Crysisa na full ustawieniach i 1280x1024 (wiec wygrzewa niesamowicie) i grafa miala max 60-63*C przy czym od 60*C wentylator zaczal chodzic na 75% (nie na 35% jak na nowszych sterach) a jak wylaczylem gre to obroty wentyla powrocily na 50% jak grafa miala 50*C wiec radze przetestowac :P Edytowane 4 Maja 2008 przez CzArNy` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 nie lepiej zapłacić 100zł mniej i wziąć galaxy? ewentualnie 70zł mniej i wziąć galaxy overclocked i zrobić na niej banalnego pencil-moda i cieszyć sie czymś więcej za mniejszą cene? ewentualnie za róznice można kupić dobre chłodzenie. Masz racje, ale ja będe miał ją po cenie hurtowej czyli 410 zł. I OC też nie jest najgorsze po przeczytaniu paru tematów na jej temat. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 (edytowane) Jeśli po cenie hurtowej to bierz ona nieźle się kręci można o tym przeczytać nawet w tym wątku wcześniej @Verter sprawdz stery 171.37 - http://www.side.pl.pl/strona/?site=9 wlasnie na nich temperatury w stresie mam nizsze, wiec moze obroty wiatraka nie glupieja W chwili wolnego czasu sprawdze dzięki. To jest chyba tek że same sterowniki (ja mam 174.16) zaczynaja regulacje od 60*C a tak to cały czas wentyl chodzi na 35% i kiedy temp dojdzie do 60*C to sterowniki przejmują kontrole od rivy i zaczynając od 35% jadą po trochę coraz wyżej. Edytowane 4 Maja 2008 przez Verter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 (edytowane) u Galaxy min. jest ustawione na 50% wiec jak ma sie Rive wlaczona to to w ogole moze wariowac... lecz mowie wczoraj odpalilem HoMM 5 i po chwili wzielem alt+tab bo ktos na gg napisal do mnie a tu widze temp. 65*C i mowie wtf? patrze na wentylator a tam 35% teraz zmienilem stery i temp. juz w HoMM 52-55*C Edytowane 4 Maja 2008 przez CzArNy` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Jeśli po cenie hurtowej to bierz ona nieźle się kręci można o tym przeczytać nawet w tym wątku wcześniejDzięki za odpowiedź a <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tą czy z chłodzeniem referencyjnym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 tą z glaciatorem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Dzieki. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 U mnie chłodzenie ustawione na 35% temp w Crysis nie przekracza 52*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel007 Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Jeśli chodzi o temperatury to u mnie to wygląda tak. MSI 9600GT wersja T2D512-OC z czerwonym chłodzeniem. W IDLE 46-47*C w grach mało wymagających od grafiki około 51-53*C. Natomiast w grach mocno obciążających kartę największa zanotowana przeze mnie temperatura to 62*C. Obudowa raczej średnio wentylowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Witam, przymierzam sie do zmiany mojego 7800gt na 9600gt ;] Dylemacik jak zwykle z wyborem "firmy". Mam prosbe, abyscie w miare mozliwosci sprobowali doradzic mi przy wyborze miedzy 4 kartami: Palit za 411zl Gainward za 403zl (ten BEZ HDMI) Galaxy za 407zl (tylko niewiem ktora wersja - czy ta dwuslotowa czy ta ze "smiglem" collmaster'a) Galaxy OC za 422 zl (675/2000) Mimo wszystko sklanialbym sie do Galaxy, (6600GT i 7800GT mialem wlasnie od nich) bo zadnych problemow z ich produktami do tej pory niemialem. Jednak troche odpychaja mnie komentarze zwiazane z chlodzeniem, a narazie tego raczej zmieniac nie bede (brak funduszy obecnie). Dodatkowa kwestia jest to czy wersje OC oplaca sie wogole brac? Jeszcze pytanko czy na kazdym z tych modeli da sie zrobic vMody oba? Jezei chodzi o wybor miedzy Gainwardem a Palitem to chyba Gainward co nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 (edytowane) wlasnie pojawily sie Galaxy 9600GT OverClocked w cenie ~390 zl :) - ceny tak spadaja, ze szok :P (jeszcze 2 tyg. temu podniecalem sie, ze ta karte dostalem za 430 zl jak byly za 480-500 zl a dzisiaj 390 zl :P) http://www.profnet24.pl/index.php?products...mp;prod_id=3099 a co do tych temperatur to widze, ze MSI ma identyczne temperatury jak ten Galaxy OverClocked :] cos mi sie wydaje, ze do 9600GT jednak lepsze sa te standardow chlodzenia (orby etc.) no ale zaleta tych zabudowanych chlodzen MSI i Galaxy jest tez to, ze chlodza rowniez pamieci i sekcje zasilania Edytowane 5 Maja 2008 przez CzArNy` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfascik Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 To podsumowując która kartę najlepiej : Galaxy 9600GT OverClocked czy Galaxy 9600gt ICY Blue czy TwinTech 9600gt XT (tego z testu na egieldzie) ? Dodam ze nie zamierzam zmienać chlodzenia i powinnno ono być ciche......:] Z góry THX pozdro.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Brał bym TwinTecha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 (edytowane) nie wiem po ile jest ten TwinTech, lecz z dwoch Galaxy to bym wzial OverClocked, zawsze wyzsze takty na starcie, XtremeTuner :P (przy sprzedazy moze kiedys bedzie mialo znaczenie) po ile jest ten Twintech bo nigdzie go nie widze... bo jak za 450-70 zl to wtedy warto pomyslec o 8800GT @EDIT ok juz znalazlem cene tego TwinTech'a :) http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...6bit_PCI-E.html ok. 480 zl wiec nie warto... tutaj masz Gigabyte 8800GT 512MB z Zalmanem za ok. 490 zl: http://www.pc-media.pl/p/pl/wypgigvga0106/...+wyprzedaz.html Edytowane 5 Maja 2008 przez CzArNy` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Poserwisowe to sobie mozesz tam wiesz gdzie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfascik Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Twintech na apollo za 465zl - to sie oplaca? , bo slyszalem ze ten 88gt z zalmanem strasznie glosny jest...:\ A co do galaxy to wersja OverClocked sie lepiej kreci niz ICY Blue? i czy czasem nie ma glosniejszego chlodzenia? ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 (edytowane) ja bym teraz napewno nie dal za 9600GT ~470 zl... juz Palit, Gainward, 2xGalaxy sa ponizej 400 zl wiec inne tez potanieja, a doplacac 80 zl do tej samej karty to troche chore (lepiej juz doplacic do 8800GT) Edytowane 5 Maja 2008 przez CzArNy` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Poserwisowe to sobie mozesz tam wiesz gdzie :P No to za 539 zł jest 2988134[/snapback] Twintech na apollo za 465zl - to sie oplaca? , bo slyszalem ze ten 88gt z zalmanem strasznie glosny jest...:\ A co do galaxy to wersja OverClocked sie lepiej kreci niz ICY Blue? i czy czasem nie ma glosniejszego chlodzenia? ;D Wersja OC ma większe możliwości OC bo vmod jest obczajony ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfascik Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 no i wszystko jasne. A ten czy to chlodznie na wersji overclocked jest wystarczjace do takiego oc i czy jest ciche/?/?;] PS: Lanc : ty zmieniales chlodzenie, jesli tak to na jakie? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 no i wszystko jasne. A ten czy to chlodznie na wersji overclocked jest wystarczjace do takiego oc i czy jest ciche/?/?;] PS: Lanc : ty zmieniales chlodzenie, jesli tak to na jakie? :P Sorki że wtrące.. Lanc ma WC;) w sygnaturce ma napisane. z tego co wiem to chłodzenie jest troszke głosniejsze od referencyjnego i troszke mniej wydajne- jeden wielki klocek Aluminium (nie jestem w 100% pewien bo nie miaęłm takiej w rękach ale tez jest chyba lżejsze od referencyjnego ktore jest miedziane i ma heat pipe-y). Ale też daje rade nawet po OC (nie mówimy tu raczej o wiekszym v-modzie rdzenia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 z tego co wiem to chłodzenie jest troszke głosniejsze od referencyjnego i troszke mniej wydajne- jeden wielki klocek Aluminium "klocek", ładnie napisane, bo tak właśnie jest. Nie wiem ile można pisać na temat tego chłodzenia w wersji OC, bo już było kilka opinii (łącznie z moją) w tym temacie i może krótko, chłodzenie kicha :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...