ainaruth Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 właśnie zamontowałem Gainwarda 9600GT.. 3dmark05 tak na szybko.. i wynik w stosunku do mojego Sonica 8600GT podniósł się .... o 200pkt :/ ja wiem że na razie nie kręcony.. ale żeby procek aż tak hamował kartę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 zmieniles sterowniki? procek na pewno nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Sprawdz w GPU-Z czy karta pracuje na PCIex 16x, bo kiedys jak zmienialem grafe, to mi sie przestawilo na 1x i wydajnosc wiadomo jaka byla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 sterowniki 175.75 by Side, PCIE 16x.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 komputronik - palit gso przymierzam sie do zakupu tego gso. czy to chlodzenie palita jest ciche w 2d? (w 3d moze sobie wyc) i jaka mniej wiecej roznice odczoje do moich dwoch 8600 w sli? rozumiem, ze informacja o 64 shadderach to blad komputronika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 2x8600GT vs 9600GSO (8800GS)? w grach bez obsługi sli może zyskasz, ale coś mi się zdaje że w pozostałych przypadkach stracisz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikan10 Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Cena tego palita 960GSO jest świetna, 289zl w komputroniku który bierze od drogich dystrybutorów dającuch 36 m gwarancji to super, czyli w normlanym sklepie gdzie jest od tanszych hurtowni dających 2 lata gwarancji bedzie kosztował ~250zl w tedy to juz bardziej niz okazyjka i ludzie zaczna to kupowac masowo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 2x8600GT vs 9600GSO (8800GS)? w grach bez obsługi sli może zyskasz, ale coś mi się zdaje że w pozostałych przypadkach stracisz..8600GT - 128 bit, 32 SP (64SP w SLI) 256mb (w sli pamięć się nie sumuje) 9600GSO - 192bit, 96 SP, 384MB Gdzie niby 8600GT mają być szybsze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 właśnie zamontowałem Gainwarda 9600GT.. 3dmark05 tak na szybko.. i wynik w stosunku do mojego Sonica 8600GT podniósł się .... o 200pkt :/ ja wiem że na razie nie kręcony.. ale żeby procek aż tak hamował kartę? Bardzo możliwe - kumpel na 800GTS miał +7tys pkt po zmianie platformy z A64 na C2D (w 2005) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berserkerpl Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Witam Zastanawiam się czy ktoś z posiadających kartę N9600GT-T2D512-OC z taktami 700/1680/1900 podmieniał już i z jakimi skutkami bios karty na wersję 114 http://forum.msi-polska.pl/index.php?topic=2808.0 Wyniki mogą być ciekawe (730/1875/1950). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 komputronik - palit gso rozumiem, ze informacja o 64 shadderach to blad komputronika? Tak, ma 96. Też w tygodniu zamierzam kupić - szkoda tylko że w moim komputroniku jej nie ma aktualnie <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Hmm... Czemu się wszyscy rzucili tak na te 9600GSO, jak to to samo co 8800GS ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Mają nadzieje , że trafią na sztuke z 8 kościami pod warunkiem , że oczywiście interesują się 9600gso od galaxy. Albo znowu magia cyferek :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Hmm... Czemu się wszyscy rzucili tak na te 9600GSO, jak to to samo co 8800GS ? :D Bo 8800gs już nigdzie nie ma, a jak jest to drożej niż 9600 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Mają nadzieje , że trafią na sztuke z 8 kościami pod warunkiem , że oczywiście interesują się 9600gso od galaxy. Albo znowu magia cyferek :lol2: Musisz miec farta strasznego, przeciez pod tym chlodzeniem od Galaxy nic nie widać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 To chłodzenie ogólnie poza wyglądem jest do [gluteus maximus] (głośne i mało wydajne) :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Cze Troche mnie nie bylo i musze sie wgryzc w temat grafik :D Bo chyba juz nie wypada gierkowac w DX9.0c, no nie ? To jak jest teraz ? 8800 jakies czy jednak juz 9600 brac ? Narazie wem tyle, ze nie oplaca sie wiecej jak 512MB ram :) Bo chce pobrac w jakis Crysis i Bioshock, a wydac moge z 500zl. I takie male zdziwko. Bo ogladalem skan z poprzedniej strony z programu TechPowerUp CPU-Z z tym PCI-e x16@x16 tylko ze ja mam u siebie x16@x2 :) Czy to mocno ogranicza wydajnosc ? Bo mam wlozona karte do dolnego, drugiego slotu PCI-E, myslalem ze nie ma roznicy. Fotki plyty macie w temacie o modyfikacji mojej budy (link z podpisu). Da sie to jakos na te x16 podkrecic czy musze slot zmienic ? Musial bym WC przerobic a sie mi nie chce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 PCI-E x2 przy kartach pokroju 9600GT/GSO i więcej będzie ograniczać i to dosyć znacznie wydajność karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Cze Troche mnie nie bylo i musze sie wgryzc w temat grafik :D Bo chyba juz nie wypada gierkowac w DX9.0c, no nie ? To jak jest teraz ? 8800 jakies czy jednak juz 9600 brac ? Narazie wem tyle, ze nie oplaca sie wiecej jak 512MB ram :) Bo chce pobrac w jakis Crysis i Bioshock, a wydac moge z 500zl. I takie male zdziwko. Bo ogladalem skan z poprzedniej strony z programu TechPowerUp CPU-Z z tym PCI-e x16@x16 tylko ze ja mam u siebie x16@x2 :) Czy to mocno ogranicza wydajnosc ? Bo mam wlozona karte do dolnego, drugiego slotu PCI-E, myslalem ze nie ma roznicy. Fotki plyty macie w temacie o modyfikacji mojej budy (link z podpisu). Da sie to jakos na te x16 podkrecic czy musze slot zmienic ? Musial bym WC przerobic a sie mi nie chce :) Mod mobo na wersje SLI i bedziesz mial 8X/8X w obu slotach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 A to nie wystarczy przełożyć tych dużych zworek na dół, żeby mieć 8x na dole ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 (edytowane) A to nie wystarczy przełożyć tych dużych zworek na dół, żeby mieć 8x na dole ? Wystarczy, na moim DFI tak jest [; Edytowane 3 Czerwca 2008 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 (edytowane) a to nie wiedzialem :) czyli te wszystkie zwory na dol mam dac ? Dobra zobacze w instrukcji. A wracajac do tematu, moglibyscie mi podpowiedziec na ktore karty zwracac uwage ? Czyli o ktorych warto by zaczac czytac. 8800 i 9600 a wersje jakie GTO, GT ? Albo jakies konkretne modele Galaxy, Palit czy jakies firmowe ? Edytowane 3 Czerwca 2008 przez PolandMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Galaxy i Palit to też firmy o.O, ale imo lepiej brać 9600GT jak grasz w wyższych rozdzielczościach (z AA, AF). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Witam Przeczytałem ostatnie parę stron topicu i dowiedziałem się parę rzeczy: Lepiej wziąć GSO niż GT bo różnica na korzyść GT jest głównie przy AA/AF czego za pół roku pewnie nie użyję:) Czekać na karty z pamięciami 0.8ns nie warto wg mnie gdyż będą wyraźnie droższe i stosunek cena/wydajność pewnie nie będzie już tak dobry nawet przy OC. Mam jednak pytanie: Która z kart GSO ma wyjście HDMI a jednocześnie jest cicha? Interesuje mnie cena około 300zł i nie chciał bym dokładać więcej. Możecie coś polecić w tej cenie? HDMI potrzebuję do podłączenia pod TV. Widziałem na allegro również kabelki DVI-HDMI, ale nie wiem jak wtedy z jakością obrazu a HDMI-HDMI chyba będzie lepsze. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 hdmi to takie dvi w innej obudowie, wiec mozna smialo kozystac z kabelka dvi-hdmi, spadku jakosci obrazu nie bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Za 325 zł jest Sparkle 9600GT więc GSO się średnio opłaca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewDM Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 (edytowane) za 450pln w ESC jest inno3d 8800GT 112sp 256it 512MB, dobre chłodzenie.... imo do 500pln najlepszy wybór. Edytowane 4 Czerwca 2008 przez andrewDM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Za 325 zł jest Sparkle 9600GT więc GSO się średnio opłaca...Gdzie niby masz takie ceny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Mam dylemat, 9600GSO za 290 zł od Palita czy Galaxy :) . Jak z głośnością chłodzenia, bo ktoś tu się wypowiadał, że Galaxy jest głośny. A jak pod tym względem prezentuje się Palit? Czy w Palicie w dalszym ciągu zakładają plomby na chłodzenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Gdzie niby masz takie ceny? Proszę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...