Skocz do zawartości
robowsky

Geforce 9600 GT / GSO

Rekomendowane odpowiedzi

Zwracam sie z prosba o pomoc. Zakupilem GF9600GT Galaxy versje over clocked (Galaxy). Problem moj to to iz nie udalo mi sie jeszcze ani razu przeprowadzic w calosci 3DMark03 ani 3DMark05. Za kazdym razem jest albo zwiecha albo najpierw pojawiaja sie bledy w grafice na ekranie a potem zwiecha.

Mam swiezytkiego XP+SP2 oraz ForceWare 171.16 z plytki dolaczonej do karty. Probowalem rowniez na nowszych sterownikach do karty (174.88), ale efekt byl ten sam.

Pozostale elementy to: Asus 5PK-E WIFI-AP(z najnowszym dostepnym biosem), RAM Patriot 2x2GB 4,4,4,12 procesor Core 2 Duo E8200, zasilacz Be Quiet! Dark Power 450W.

Czy to moze byc wina uszkodzonej karty? Dodam iz nic nie jest podkrecone a Othosa bez problemu przez 4 godziny komp przechodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwracam sie z prosba o pomoc. Zakupilem GF9600GT Galaxy versje over clocked (Galaxy). Problem moj to to iz nie udalo mi sie jeszcze ani razu przeprowadzic w calosci 3DMark03 ani 3DMark05. Za kazdym razem jest albo zwiecha albo najpierw pojawiaja sie bledy w grafice na ekranie a potem zwiecha.

Mam swiezytkiego XP+SP2 oraz ForceWare 171.16 z plytki dolaczonej do karty. Probowalem rowniez na nowszych sterownikach do karty (174.88), ale efekt byl ten sam.

Pozostale elementy to: Asus 5PK-E WIFI-AP(z najnowszym dostepnym biosem), RAM Patriot 2x2GB 4,4,4,12 procesor Core 2 Duo E8200, zasilacz Be Quiet! Dark Power 450W.

Czy to moze byc wina uszkodzonej karty? Dodam iz nic nie jest podkrecone a Othosa bez problemu przez 4 godziny komp przechodzi.

Baaardzo polecam sprawdzic pamięci. Miałem dokładnie ten sam RAM (padnięty) i własnie wywalało sie tylko w grach 3D (błędy grafiki i zwis). Sam system o dziwo sie nie wieszał. Patrioty często bywają padnięte od nowosci :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Baaardzo polecam sprawdzic pamięci. Miałem dokładnie ten sam RAM (padnięty) i własnie wywalało sie tylko w grach 3D (błędy grafiki i zwis). Sam system o dziwo sie nie wieszał. Patrioty często bywają padnięte od nowosci :angry:

Miales racje. Jeden modul cos nawala. Po jego wyjeciu bez problemu przechodzi calego 3DMarka03 oraz 3DMarka05. Dziwne tylko ze w memtes86 nie ujawnia zadnych bledow przy pojedynczej pamieci ani przy obu kosciach pracujacych razem. Ani jednego bledu. Zostawie jeszcze test na cala noc moze wtedy cos wykaze.

Czy jest jakis program do testowania pamieci dzialajacy pod Win XP? Sprawdzilbym jeszcze dodatkowo.

Dzieki neo2006a za rade, trzeba bedzie jechac z reklamacja. Oby tylko cos na zastepstwo dali, albo zalatwili sprawe od reki.

P.s.

Widze ze dalej posiadasz Patrioty.

Edytowane przez damian34

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne tylko ze w memtes86 nie ujawnia zadnych bledow przy pojedynczej pamieci ani przy obu kosciach pracujacych razem. Ani jednego bledu.

Czy jest jakis program do testowania pamieci dzialajacy pod Win XP? Sprawdzilbym jeszcze dodatkowo.

1. Memtest na defaultowym tescie nie musi wykazac kazdego typu bledu , mialem tak z Geilami. Dopiero jak przejechalem testami recznymi z memtesta to potwierdzilo sie to co w punkcie numer 2 :

2. Orthos i test blend pod ramy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drobna uwaga do paru osób. Nie podłączenie kabla zasilającego do karty graf. (na nvidii) spowoduje tylko tyle że komp normalnie sie odpali ale przy starcie systemu wyświetli sie komunikat że karta nie ma podłączonego kabelka i obniżyła do minimum prędkosc działania. Działa to wtedy jak jakies GF 5200 i normalnie można pracowac hehe ;)

@damian34 Jesli to nowe kosci to zażądaj wymiany od ręki na nowe. Wogóle powinienes isc do serwisu tylko z samymi pamieciami.

Edytowane przez neo2006a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie glut trzyma. weź rozgrzej radiator (np suszarka do włosów) i zaczniej go kręcić delikatnie na boki (nie ciągnij w góre!) i powinien po chwili puścić. potem wyczyść gluta spirytusem a jak nie będzie chciał zejśc to acetonem (zmywaczem do paznokci) i nałóż nowe chłodzenie ew. zmien paste. Inną sprawą jest jeśli trzyma ten "radiator" na pamięciach. nie wiem jak jest on tam przymocowany i czy jest razem z radiatorem na chipsecie. może on też jest tam jakoś przykręcony? Sprawdź to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba zapomniałeś o załączniku :P

Jeah, mam już swoje 9600gso od galaxy :>

Szkoda tylko, że ma tylko 6kostek. Firmowego wichra zaraz wymienię na hr-03 i jakieś oc się zapoda :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba zapomniałeś o załączniku :P

Jeah, mam już swoje 9600gso od galaxy :>

Szkoda tylko, że ma tylko 6kostek. Firmowego wichra zaraz wymienię na hr-03 i jakieś oc się zapoda :>

Pochwal sie z temperatury w pasywie [;

BTW Ktos testowal w Polsce SLI z 96gt?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pochwal sie z temperatury w pasywie [;

BTW Ktos testowal w Polsce SLI z 96gt?

Humorek trzyma? :mrgreen:

80 w stresie to raczej nie to, co tygryski lubią najbardziej - w dodatku przy otwartej budzie. Bez hałasatora się nie obyło, ale grunt że jest wydajniej i ciszej niż w oryginale.

Skończę radiatorować pamięci i wrzucę kilka fotek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te screeny wyglądają biednie :wink: , jak już tak mówisz to rób benchmark 10-15min frapsem i podawaj fps , a nie screen z lufą do góry :lol2: .

wlasnie ktos robi screena z lufa do gory piszac ze zrobil to na wykreconej karcie. Takie zdjecie screenshota mozna przecie zrobic na 7300gt :damage_wall:

http://www.allegro.pl/item381985434_pcie_g..._ultra_gs_.html

jak narazie mozna kupic tylko Pality i Gainwardy

o widze familiada juhasa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi