Skocz do zawartości
Bany7

Internet droga radiowa

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mozliwoesc zalozenie sobie internetu droga radiowa zwiasku z tym mam pare pytan:

1 Jak czynniki atmozferyczne wplywaja na transfer

2 Slyszalem ze sprzet radiowy sie dosc czesto pali (nie mowie oczywiscie o przypadku jak walnie piorun w antene :D )

Jak kos cos takiego ma w domu to niech napisze jakiej firmy ma osprzet i jak to mu chodzi w warunkach polskich 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HELLO mam D-Linka DWL-520+ na PCi ogolnie mamy 20 uzytkownikow.

Antena doogolna ok.20dbi...odleglosci miedzy uzytkownikami rozne

od200m-2 km.

LAN transfer ok.800kb-1Mb/s

Siec www dla przykladu podam np Kazee ok 15-20 kb/s

antenka <panelowa> kosztowala mnie 40 zl

Najdrozsze sa koncowki do kabli<ciezko dostac> :(

Na razie to tyle....jade montowac kolejnego GOSCIA :) :) NARQA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiec ja mam takie cos. zalozenie kosztowalo mnie 700zł ale warto bylo. cala siec dziala na 10mbit/s. i najwiekszy transfer to byl umnie 180kb/s a tak to jak snieg czy deszcz to nie prawda ze nata sie nie ma. ja mam i umnie dziala pomimo ze wedlug instrukcji powinny sie antena moja ze zbiorczą widziec a tak nei jst i dziala ql. wybor nalezy do ciebie ja polecam bo abonament 50zł a nie tepsa za 140zł!!!! i takie wolne gowno tu akurat ja mam szybk no ale czasem mozna trafic nazly minimum transfer iu mnei na dzien dobry to 30kb/s ale troszku pogrzebalem w sieci i mam 60kb/s wiec to jest praktycznei neostrada+ za nie 200zł na miech lecz 53.5zł hyhy mam fuksa :P jupi jupi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiec ja mam takie cos. zalozenie kosztowalo mnie 700zł ale warto bylo. cala siec dziala na 10mbit/s. i najwiekszy transfer to byl umnie 180kb/s a tak to jak snieg czy deszcz to nie prawda ze nata sie nie ma. ja mam i umnie dziala pomimo ze wedlug instrukcji powinny sie antena moja ze zbiorczą widziec a tak nei jst i dziala ql. wybor nalezy do ciebie ja polecam bo abonament 50zł a nie tepsa za 140zł!!!! i takie wolne gowno tu akurat ja mam szybk no ale czasem mozna trafic nazly minimum transfer iu mnei na dzien dobry to 30kb/s ale troszku pogrzebalem w sieci i mam 60kb/s wiec to jest praktycznei neostrada+ za nie 200zł na miech lecz 53.5zł hyhy mam fuksa :P jupi jupi :D

:twisted:a co zrobiles ze masz taki transferek...bo ja mam ONLY

30kb/s :) i tez place 53.2 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam mala siec bezprzewodowa.  Anteny nie widza sie i dziala spoko.  Od kolegi mam 340 kb/s co innego internet  :D  bo tu mamy ltylko lacze 256 kbps ale wystarczy :)  Antenki montujcie smialo! :)

:twisted: hts--zgadzam sie calkowicie z Toba :) u mnie na lanie ok 800kb/s :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam takie pytanko: dzisiaj moja stara była w Ożarowie (miasto oddalone o 6km od mojej wsi) i pewien gościu któremu robi reklame zakłada właśnie internet radiowy czy coś w tym stylu i mówi że bez problemu można coś takiego doprowadzić tam gdzie ja mieszkam. Co o tym sądzicie??? Założenie 507zł a abonament zaczyna się od 25zł na miesiąc. Strasznie się na to napaliłem i chyba to założe bo u mnie stałe łącza w TP to marzenie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam takie pytanko: dzisiaj moja stara była w Ożarowie (miasto oddalone o 6km od mojej wsi) i pewien gościu któremu robi reklame zakłada właśnie internet radiowy czy coś w tym stylu i mówi że bez problemu można coś takiego doprowadzić tam gdzie ja mieszkam. Co o tym sądzicie??? Założenie 507zł a abonament zaczyna się od 25zł na miesiąc. Strasznie się na to napaliłem i chyba to założe bo u mnie stałe łącza w TP to marzenie :(

KEIN PROBLEM---byle zadnnych wiekszych przeszkod na drodze fali nie bylo :twisted: ZAKLADAJ I DAC ZNAC JAK SIE SPISUJE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi