Bany7 Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Mam mozliwoesc zalozenie sobie internetu droga radiowa zwiasku z tym mam pare pytan: 1 Jak czynniki atmozferyczne wplywaja na transfer 2 Slyszalem ze sprzet radiowy sie dosc czesto pali (nie mowie oczywiscie o przypadku jak walnie piorun w antene :D ) Jak kos cos takiego ma w domu to niech napisze jakiej firmy ma osprzet i jak to mu chodzi w warunkach polskich 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravenclaw Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Kumpel ma z tym paleniem to nie wiem ale czynniki atmosferyczne to deszcz, śnieg podobno jak śnieg nieźle daj w połączeniu z wiaterem to prawie netu nie ma, pozatym burze i silny wiatr:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djHaki Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 HELLO mam D-Linka DWL-520+ na PCi ogolnie mamy 20 uzytkownikow. Antena doogolna ok.20dbi...odleglosci miedzy uzytkownikami rozne od200m-2 km. LAN transfer ok.800kb-1Mb/s Siec www dla przykladu podam np Kazee ok 15-20 kb/s antenka <panelowa> kosztowala mnie 40 zl Najdrozsze sa koncowki do kabli<ciezko dostac> :( Na razie to tyle....jade montowac kolejnego GOSCIA :) :) NARQA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djHaki Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Ogolnie warunki w Polsce SPOX :) Najgorsze sa drzewa i domy... Zawsze mozna cos wyciac oczywiscie za zgoda :) :) JESTEM NA TAK :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 a wiec ja mam takie cos. zalozenie kosztowalo mnie 700zł ale warto bylo. cala siec dziala na 10mbit/s. i najwiekszy transfer to byl umnie 180kb/s a tak to jak snieg czy deszcz to nie prawda ze nata sie nie ma. ja mam i umnie dziala pomimo ze wedlug instrukcji powinny sie antena moja ze zbiorczą widziec a tak nei jst i dziala ql. wybor nalezy do ciebie ja polecam bo abonament 50zł a nie tepsa za 140zł!!!! i takie wolne gowno tu akurat ja mam szybk no ale czasem mozna trafic nazly minimum transfer iu mnei na dzien dobry to 30kb/s ale troszku pogrzebalem w sieci i mam 60kb/s wiec to jest praktycznei neostrada+ za nie 200zł na miech lecz 53.5zł hyhy mam fuksa :P jupi jupi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dithe Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Probowal ktos 2.5km bez widzialnosci anten? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djHaki Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 a wiec ja mam takie cos. zalozenie kosztowalo mnie 700zł ale warto bylo. cala siec dziala na 10mbit/s. i najwiekszy transfer to byl umnie 180kb/s a tak to jak snieg czy deszcz to nie prawda ze nata sie nie ma. ja mam i umnie dziala pomimo ze wedlug instrukcji powinny sie antena moja ze zbiorczą widziec a tak nei jst i dziala ql. wybor nalezy do ciebie ja polecam bo abonament 50zł a nie tepsa za 140zł!!!! i takie wolne gowno tu akurat ja mam szybk no ale czasem mozna trafic nazly minimum transfer iu mnei na dzien dobry to 30kb/s ale troszku pogrzebalem w sieci i mam 60kb/s wiec to jest praktycznei neostrada+ za nie 200zł na miech lecz 53.5zł hyhy mam fuksa :P jupi jupi :D :twisted:a co zrobiles ze masz taki transferek...bo ja mam ONLY 30kb/s :) i tez place 53.2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Probowal ktos 2.5km bez widzialnosci anten? anteny muszą się widzieć, bez tego nie ma bata - nie pójdzie... :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djHaki Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Wcale nie musza sie widziec 8) nie slyszales chyba o czyms takim jak ODBICIE sygnalu :twisted: koles na parafi wlasnie w ten sposob ma polaczenie a Antenki nie widzial i nie zobaczy nigdy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hts Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Ja mam mala siec bezprzewodowa. Anteny nie widza sie i dziala spoko. Od kolegi mam 340 kb/s co innego internet :D bo tu mamy ltylko lacze 256 kbps ale wystarczy :) Antenki montujcie smialo! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djHaki Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Ja mam mala siec bezprzewodowa. Anteny nie widza sie i dziala spoko. Od kolegi mam 340 kb/s co innego internet :D bo tu mamy ltylko lacze 256 kbps ale wystarczy :) Antenki montujcie smialo! :) :twisted: hts--zgadzam sie calkowicie z Toba :) u mnie na lanie ok 800kb/s :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 anteny muszą się widzieć, bez tego nie ma bata - nie pójdzie... :cry: buahah a mi bloki zaslaniają antene glowną i co? dziala zarąbiscie:) i moze byc snmieg,deszcz .. i tak dziala mam 91% sygnału :D i co :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djHaki Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 JAK juz mowilem czy tez pisalem :) sygnal sie odbija wiec nie powinno byc problemow z linkiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 odbicie... tia, możliwe ale sieć osiedlowa to nie 2,5 kilosa :D (koz pytanie chiba takie było) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 A ja mam takie pytanko: dzisiaj moja stara była w Ożarowie (miasto oddalone o 6km od mojej wsi) i pewien gościu któremu robi reklame zakłada właśnie internet radiowy czy coś w tym stylu i mówi że bez problemu można coś takiego doprowadzić tam gdzie ja mieszkam. Co o tym sądzicie??? Założenie 507zł a abonament zaczyna się od 25zł na miesiąc. Strasznie się na to napaliłem i chyba to założe bo u mnie stałe łącza w TP to marzenie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 lol zakladaj u mnie tesh tak bylo ze tp sa nie bo za drogo sie ma rozumiec a tak to mam radiowke i jestem happy za 50zl :D 256k no i 91% sygnalu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djHaki Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 A ja mam takie pytanko: dzisiaj moja stara była w Ożarowie (miasto oddalone o 6km od mojej wsi) i pewien gościu któremu robi reklame zakłada właśnie internet radiowy czy coś w tym stylu i mówi że bez problemu można coś takiego doprowadzić tam gdzie ja mieszkam. Co o tym sądzicie??? Założenie 507zł a abonament zaczyna się od 25zł na miesiąc. Strasznie się na to napaliłem i chyba to założe bo u mnie stałe łącza w TP to marzenie :( KEIN PROBLEM---byle zadnnych wiekszych przeszkod na drodze fali nie bylo :twisted: ZAKLADAJ I DAC ZNAC JAK SIE SPISUJE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Niedługo piwinienem to założyć :D Okazało się że na taką odległość będzie to kosztowało 60zł miech ale za to transfer 1MB!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitelek Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Poczytaj: http://www.wlan.waw.pl/faq.htm vitelek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 U mnie beda zakladac na 30 userow docelowo wiecej odleglosc kolo 8 km koszt 300 pln abo 39 mamy miec po 10kb/s na usera :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...