McQueen Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Mam problem z podjeciem decyzji. Na poczatku zeszlego roku udalo mi sie kupic, wymarzona jak na owe czasy plyte ASUS A8N32-SLI Deluxe, z wszystkimi bajerami, etc. Do tego A64 4000+ san diego, obecnie chodzi na ok. 2900Mhz. Ostatnio wymienilem tez karte z Gf 6800GT na Radeon X1950PRO (wiem ze w ten sposob zablokowalem sobie mozliwosc trybu SLI, ale w cenie do 400zl nic lepspszego obecnie nie ma). Generalnie wszystko dziala cacy, za wyjatkiem jednego. Chodzi oczywiscie o RAM... Mam 2x512MB a to juz nie wystarcza. Wiadomo natomiast, ze DDR "jedynki" sa ponad 2x drozsze od dwojek. Dlatego nie usmiecha mi sie becalowac ok 400zl za jakis zestaw patriot 2x1GB. Wiec pytanie brzmi, czy bawic sie jeszcze z ta platforma i dokupic np. na allegro nastepne dwie kosci 512? Czy sprzedawac i udezyc w CoreDuo? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 w sumie masz fajny sprzecik, i chyba sie wymiany na intela nie opłaca, ja przynajmniej bym nie wymieniał tylko szukał jakis fajnych pamieci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 A ja bym się przesiadął. SanDiego można dobrze sprzedać, DDR1 też ładnie schodzą. A 2 rdzenie naprawdę dają radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 San Diego można dobrze sprzedać, czyli za 100zł :) Jeśli masz kasę na przesiadkę to sprzedawaj i chodź na korka. Wydajność na pewno odczujesz. Mówię oczywiście o zmianie CPU+MEM+MOBO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 (edytowane) Jeśli bym miał z 700zł na start + kasa ze sprzedaży obecnego, to bym myślał o przesiadce. Jeśli bym nie miał to bym sobie dał siana i czekał spokojnie na Phenomy i Penryny w lepszych cenach i zmienił dopiero pod koniec wakacji. Edytowane 5 Stycznia 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 nie ma sensu przecież zmieniać, jeszcze SD 2,9ghz i radek x1950 nie sa takie złe wkoncu :)).. wejda penryny i fantomy, stanieją troche i dopiero może mysleć o przesiadce chyba tak bedzie najrozsądniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Niedawno stałem przed takim samym dylematem, czy rezygnować z 939 i ładować się w C2D/X2 czy nie.. zdecydowałem, że na razie nie. Lepiej moim zdaniem poczekać na rozwój wypadków aż wejdą Penryny. Wtedy może ceny dwu jajowców polecą w dół - zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sad_madman Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Cena dwóch rdzeni spadła ostatnio, taki 4200+ średnio staniał 40-50zł a wynikało to z premiery AMD LE1600 i AMD LE1620. Teraz juz nowe procki wchodzą jednak nie sprawi to spadku ceny tych słabych X2 ponieważ nie będzei dla nich żadnej alternatywy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McQueen Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Dzieki za wszystkie odp. Chyba rzeczywiscie dam sobie spokoj i poczekam z wymiana jeszcze jakis czas. Wtedy sprzedam calosc, lacznie z grafika. Pytanie tylko w jakie pamieci udezyc. W jednym sklepie w Gdyni sa jakies PDP 400KH 2x1GB z niebieskimi radiatorami za 365zł, warto? Obecnie mam hynixy D43 2x512MB, ale to juz kompletnie nie wystarcza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Kup lepiej od kogoś z forum kto zmienia platformę jakieś używane 2x512 albo 1GB. Wyjdzie cię taniej i będziesz wiedział co potrafią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 A nie lepiej to sprzedać póki ma jeszcze jakąś wartość i przejść na np.dualcore i fajne mobo na P-35 np.Abit ?Jak wejdą nowe procesory(penryn) to ile dostanie za swojego San Diego ?(jak znajdzie kupca) i mobo?Ceny DDR1 też nie wiadomo jakie wtedy będą.Różnica w cenie przy takiej operacji będzie niewielka a wydajność zestawu powinna być większa,do tego więcej ramu i dwa rdzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...