Skocz do zawartości
McQueen

Czy Warto U Mnie Zmienic Platforme Z S939?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z podjeciem decyzji.

Na poczatku zeszlego roku udalo mi sie kupic, wymarzona jak na owe czasy plyte ASUS A8N32-SLI Deluxe, z wszystkimi bajerami, etc.

Do tego A64 4000+ san diego, obecnie chodzi na ok. 2900Mhz.

Ostatnio wymienilem tez karte z Gf 6800GT na Radeon X1950PRO (wiem ze w ten sposob zablokowalem sobie mozliwosc trybu SLI, ale w cenie do 400zl nic lepspszego obecnie nie ma).

Generalnie wszystko dziala cacy, za wyjatkiem jednego. Chodzi oczywiscie o RAM...

Mam 2x512MB a to juz nie wystarcza. Wiadomo natomiast, ze DDR "jedynki" sa ponad 2x drozsze od dwojek.

Dlatego nie usmiecha mi sie becalowac ok 400zl za jakis zestaw patriot 2x1GB.

Wiec pytanie brzmi, czy bawic sie jeszcze z ta platforma i dokupic np. na allegro nastepne dwie kosci 512?

Czy sprzedawac i udezyc w CoreDuo?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli bym miał z 700zł na start + kasa ze sprzedaży obecnego, to bym myślał o przesiadce.

Jeśli bym nie miał to bym sobie dał siana i czekał spokojnie na Phenomy i Penryny w lepszych cenach i zmienił dopiero pod koniec wakacji.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno stałem przed takim samym dylematem, czy rezygnować z 939 i ładować się w C2D/X2 czy nie.. zdecydowałem, że na razie nie. Lepiej moim zdaniem poczekać na rozwój wypadków aż wejdą Penryny. Wtedy może ceny dwu jajowców polecą w dół - zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za wszystkie odp.

Chyba rzeczywiscie dam sobie spokoj i poczekam z wymiana jeszcze jakis czas. Wtedy sprzedam calosc, lacznie z grafika.

Pytanie tylko w jakie pamieci udezyc. W jednym sklepie w Gdyni sa jakies PDP 400KH 2x1GB z niebieskimi radiatorami za 365zł, warto?

Obecnie mam hynixy D43 2x512MB, ale to juz kompletnie nie wystarcza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie lepiej to sprzedać póki ma jeszcze jakąś wartość i przejść na np.dualcore i fajne mobo na P-35 np.Abit ?Jak wejdą nowe procesory(penryn) to ile dostanie za swojego San Diego ?(jak znajdzie kupca) i mobo?Ceny DDR1 też nie wiadomo jakie wtedy będą.Różnica w cenie przy takiej operacji będzie niewielka a wydajność zestawu powinna być większa,do tego więcej ramu i dwa rdzenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi