Kubek213 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 mam problem bo mam dysk swoj na ATA a od kumpla kupilem niesprawdzony dysk na SATA wiec podlanczlylem go pod kabel SATA ale jedno mnie martwi bo ten kabel sata idzie od zasilacza i tylko od zasilacza jest jeden kabel a na koncowce napisane SATA iwec tylko do tego podlanczylem i tu mam pytanie czy jakiegos kabla mi brakuje czy jest wszystko ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fracha Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Z tego co tu napisałeś wnioskuję że podłączyłeś tylko zasilanie do dysku SATA. Musisz jeszcze posiadać kabel siata (nie zasilający) którym podepniesz dysk do kontrolera na płycie głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubek213 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 a mozesz mniejwiecej napisac Jak on wyglada a i ile kosztuje to najwyzej sobie dokupie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fracha Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Wygląda tak: http://allegro.pl/item289001025_62_kabel_s...a_sata_hdd.html Nie jest to drogi wydatek ;) Oczywiście jesteś pewien że masz kontroler SATA na płycie głównej? To że zasilacz miał taki wtyk zasilający, nie znaczy że masz go na płycie głównej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...