turzol Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Znajomy przyniósł mi muzykę i są tam niektóre pliki z rozszerzeniem *.mpc. Nie mam pojęcia czym to otworzyć? Macie jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 To najdoskonalszy format audio jaki wymyslono Czym? Twoim ulubionym playerem tylko z odpowiednim pluginem Np. dla winampa: http://www.saunalahti.fi/%7Ecse/mpc/bin/wi...amp-beta-en.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 THX Marco. Jestem ci winien browara :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 To najdoskonalszy format audio jaki wymyslono Czym? Twoim ulubionym playerem tylko z odpowiednim pluginem Np. dla winampa:http://www.saunalahti.fi/%7Ecse/mpc/bin/winamp-beta-en.zip da sie to jakos na zwykle mp3 zrzucić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Da -> w winampie jest output plugin Disk Writer i albo do WAV i potem LAME albo jak masz w systemie kodeki MP3 direct do niego. Ale pamietaj ze mpc uzywa calkiem innego modelu kompresji i daje znakomita jakosc dzwieku przy bitrate w okolicach 220 kbit/s i konwertujac to do mp3 niestety ta jakosc stracisz wiec ma to sens tylko jesli masz playera przenosnego obslugujacego tylko mp3 [prawie kazdy w tej chwili obsluguje juz .ogg ktory jest juz lepszym wyjsciem] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 Da -> w winampie jest output plugin Disk Writer i albo do WAV i potem LAME albo jak masz w systemie kodeki MP3 direct do niego. Ale pamietaj ze mpc uzywa calkiem innego modelu kompresji i daje znakomita jakosc dzwieku przy bitrate w okolicach 220 kbit/s i konwertujac to do mp3 niestety ta jakosc stracisz wiec ma to sens tylko jesli masz playera przenosnego obslugujacego tylko mp3 [prawie kazdy w tej chwili obsluguje juz .ogg ktory jest juz lepszym wyjsciem] fakt jest cos ko 220-240 kbit/s ale dzwiek jakis taki dziwny i chyba z mpc nie wypale audio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klucznik Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Sa pluginy do nero, mozna wypalac te mpc jak zwykle wavy, pozatym mpc jest najwyzszej jakosci jesli chodzi o stratna kompresje, z niestratnych kodeków najlepszy jest monkeyaudio (*.ape) http://neroplugins.cd-rw.org/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ltox Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Czy mozna/ czy jest taki program do ripowania muzy z plyt i innych zrodel do .mpc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mura Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Do ripowania płyt proponuje chyba najlepszy program Exact Audio Copy, lub łatwiejszy w obsłudze CDex do tego trzeba ściągnąć kodeki MPC http://blog.art.pl/mp3hq/mpc2.htm ,a do odtwarzania polecam Foobar 2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloise Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 o tak - Foobar2000 rządzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Sa pluginy do nero, mozna wypalac te mpc jak zwykle wavy, pozatym mpc jest najwyzszej jakosci jesli chodzi o stratna kompresje, z niestratnych kodeków najlepszy jest monkeyaudio (*.ape) http://neroplugins.cd-rw.org/ Nie działa mi ten link. Szukam takiego plugina, ale jaki bym nie znalazł to nie działa. Nero 7.2.0.3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 (edytowane) Sa pluginy do nero, mozna wypalac te mpc jak zwykle wavy, pozatym mpc jest najwyzszej jakosci jesli chodzi o stratna kompresje, z niestratnych kodeków najlepszy jest monkeyaudio (*.ape) 2439488[/snapback] Nie działa mi ten link. Szukam takiego plugina, ale jaki bym nie znalazł to nie działa. Nero 7.2.0.3 zassaj sobie ten :) http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Vi...ugin-Pack.shtml lub szukaj coś o takiej nazwie Nero 7 PlugIn Pack v1.0.0.1 Edytowane 25 Grudnia 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Nie działa mi ten link. Szukam takiego plugina, ale jaki bym nie znalazł to nie działa. Nero 7.2.0.3Dadam jeszcze - http://neroplugins.afterdawn.com/ For Nero version 6, unzip the plugin DLL into "\Program Files\Common Files\Ahead\AudioPlugins" directory.Co dotyczy też Nero 7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Usunąlem stare Nero i pakiet pluginów do niego. Zainstalowałem najnowsze Nero 7.5.9.0 i paczke kodeków, która była wyżej polecana i teraz wyskakuje mi przy próbie dodania pliku *.mpc do kompilacji bład. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Hmm... Nero 7.5.1.1 + plugin nxMyMPC.dll - bez problemów. Ściągnę nowszą wersję Nero i sprawdzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 To może mi wyślij swoją biblioteke nxMyMPC.dll - mail wyśle Ci na PM. W folderze C:\Program Files\Common Files\Ahead\AudioPlugins jest plik nxMyMPC.dll Wersja pliku to 1.0.0.33, rozmiar to 208 KB Dobra, doszedłem o co chodzi. Ten album, który chciałem nagrać jest jakiś dziwny. inne mpc idą bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) To może mi wyślij swoją biblioteke nxMyMPC.dll - mail wyśle Ci na PM. Nie ma takiej potrzeby - biliotekę ściągnąłem ze strony którą wcześniej wymieniłem - 2440617[/snapback] Dobra, doszedłem o co chodzi. Ten album, który chciałem nagrać jest jakiś dziwny. inne mpc idą bez problemu. A sprawdź za pomocą MediaInfo. Może to wcale nie jest MPC (Musepack), albo pliki są uszkodzone. Edytowane 26 Grudnia 2006 przez Placio74 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Taki kwiatek wyskakuje przy próbie załadowania pliku z tego felernego albumu do MediaInfo: Inne mpc ładuje bez problemu. To muszą być uszkodzone pliki, chociaż to dziwne, bo Winamp nie ma najmniejszych problemów z ich odtwarzaniem. Dziekuje za pomoc, chyba sobie to odpuszcze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Dziekuje za pomoc, chyba sobie to odpuszcze ;)A dekompresja bądź konwersja do nieskompresowanego WAV? W końcu Nero (mając odpowiednie pluginy) i tak wykonuje tą operację - czyli czy to MP3, czy MPC przy dodawaniu do kompilacji CD Audio są najpierw dekompresowane do WAV PCM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...