Skocz do zawartości
lukaszex

Karta Dzwiekowa Za Rozsadna Cene

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar sprawić sobie dobrą kartę dźwiękową za roządną cene czyli OK 100zł z tym ze nie chce za bardzo przekraczac tej sumy. Dzwiekowka ma wspolpracowac ze sluchawkami Creative HS - 600 oraz głośnikami 2.1 modecom mc9860. Glownie zalezy mi na GRACH i MUZYCE ze wskazaniem na to pierwsze, czyli zestaw uniwersalny ;) Moja pl Kompletnie nie znam sie na tego typu rzeczach tak wiec prosze Was o pomoc. Z góry wielkie dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem jakiś czas temu nowa SB Audigy 1 (SB0160) za 60zł z przesyłka, karty używam tylko do stereo ale jestem ogólnie zadowolony z zakupu. Kupiłem ją u tego gościa http://www.allegro.pl/item290942927_sound_...ed_okazja_.html niestety karty wysyła z UK wiec paczka szla dość długo ale ogólnie polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem jakiś czas temu nowa SB Audigy 1 (SB0160) za 60zł z przesyłka, karty używam tylko do stereo ale jestem ogólnie zadowolony z zakupu. Kupiłem ją u tego gościa http://www.allegro.pl/item290942927_sound_...ed_okazja_.html niestety karty wysyła z UK wiec paczka szla dość długo ale ogólnie polecam.

Taka karta do sprzętu jaki ma lukaszex faktycznie powinna być ok. Audigy 1 nie jest za szczegółowy, troszkę wygładza dźwięk,szumy są niskie (niższe niż na wewn. przetwornikach ampli kina typu Yamaha serii 3xx). Na Audigy trzeba resamplować z 44,1K do 48K ( nie mniej i nie więcej ) bo inaczej będą znaczne zniekształcenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi