Geralt18 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Witam. Mam problem. Właśnie skończył mi się czarny tusz PGI-5BK w moim Canonie iP4300, więc zakupiłem sobie zamienniki SkyHorse. I teraz dochodzimy do mojego problemu. Wymieniłem oryginał na zamiennik (oczywiście podmieniłem chipy) i drukarka drukuje. (pisali o wciaskaniu przycisku RESET ale w IP4300 chyba nie ma takiego? z przodu sa tylko dwa przyciski). A konkretnie chodzi mi o to skad mam wiedziec że drukarka korzysta z tego nowego tuszu, a nie łączy kolorów w czarny? Bo spróbowałem potem wrzucić zużyty oryginał z powrotem i wydrukowało tak samo :/ w tej drukarce nie da się drukować bez innych tuszy? (w sensie że wyjmę wszystkie kolory i zobaczymy czy coś się wydrukuje). Więc wiecie jak to jest? Skąd mam wiedzieć że drukarka korzysta z nowego tuszu? z góry dzięki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabryśka Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 (edytowane) jeśli tak badzo ci na tym zależy to jedyna pewna metoda to ZASŁONIĆ wylot DYSZ czarnego tuszu. trochę taśmy klejącej naklejonej na czoło głowicy tak zeby zasłonić tylko czarne dysze. Ale zaklejaj z dużym zapasem tak aby mech. czyszczenia nie zerwał taśmy i nie "zjadł" jej. jedyna skutecznie pewna metoda choć mądre to nie jest Edytowane 7 Stycznia 2008 przez Gabryśka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedzia Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 co do przycisku reset to w ip4300 jest to ten pierwszy (wyzej) - resume. Przytrzymujesz 5 sek i juz nie sprawdza poziomu tuszu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...