piq Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 no właśnie jak wyłączyć dysk twardy np po 20 minutach bezczynności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ho Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 jak masz hdparm, to man hdparm a jak nie masz to http://google.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piq Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 dobra ściągnąłem i zainstalowałem ale nadal nie wiem jak wyłaczyć dysk niewiem z jakim parametrem go uruchomić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ho Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 man hdparm hdparm --help szukaj man, szukaj! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piq Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 dobra znalazłem ale on się on odrazu włącza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ho Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 no to witaj w klubie, bo mi tez sie wlacza, ale jeszcze nie doszedlem dlaczego sie tak dzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Standby z ręki: hdparm -y <dev> Po pewnym czasie hdparm -S <time> <dev> time = 1 to 5 sec, itd. Prawdopodobnie dlatego się od razu włącza, bo procesy chcą coś czytać/zapisywać bez przerwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piq Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 jak daje z reki to właśnie się odrazu włącza a jak dam -S i się wyłączy to później go nie mogę włączyć i ratuje mnie tylko reset Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...