Skocz do zawartości
julas

jasniejsze monitory

Rekomendowane odpowiedzi

witam:)

kupuje monitor. 17'tke. podczas ogladania tych wszystkich cudaczkow, zauwazylem ze niektore firmy (samsung, philips) oferuja ostatnio jakies technologie rozjasniania obrazu (MagicBright, LightFrame, itd...) czytalem co nieco o tym z jakis gazetach i na stronach producentow ale nic przeciez nie zastapi opinii uzytkownikow...;)

pytanie jest wiec takie: czy warto inwestowac w monitor z ktoras z w.w. tecnologii? czy warto doplacac ok 100pln na te nowinki? czy rzeczywiscie jest to takie fajne ja to opisuja?

z gory dziekuje za rady

pozdr :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam samsunga 757mb z high lightem i magicbrightem . Pierwszy zabardzo niewiem co robi (po uaktywnieniu ekran robi sie zielonkawy) , a drugi po wciśnieciu rozjaśnia ekren. to znaczy że ma trzy stopnie , mały sredni, duży . Bardzo to wygodne a wpratyce to wygląda tak : gdy przeglądam internet to ustawiam na małe rozjaśnienie ponieważ oczy się wolniej męczą , agdy gram w np. CS'a to wciskam trzy razy ten przycisk i odrazu ekran robi się dużo jaśniejszy , dużo więcej widać itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LightFrame to taki nie przydatny do niczego bajer pozwalający

rozjaśnić wybrany fragment ekranu.

Może przy prezentacjach się przyda ale na co to komu w domu?

Jeśli koniecznie chcesz dopłacić to zastanów się nad monitorkami Sony.

Cenowo trochę wysoko ale obraz naprawdę dobry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem możliwoś kupna philipsa z tą funkcją moim zdaniem zupełnie nie przydatna ale monitki philipsa są spox i polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam nowego nec'a z funkcja superbright......czyli 2 stopniowe rozjasnienie ekranu........dziala to fajowo (zreszta do tego wlasnie jest) podczas ogladania filmow np.z dvd i innych ruchomych obrazow....tak na marginesie to polecam ten monitor co w opisie ...niska cena i dobre paramatry......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

791SB jest cool, a podobno ma regulacje kontrastu w rogach ale niemoge cosik znalezc.Ogladalem wiele monitorkow samsungi philipsy samtrony hyundai flatrony i obraz najlepszy na Nec-u jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

791SB jest cool, a podobno ma regulacje kontrastu w rogach ale niemoge cosik znalezc.Ogladalem wiele monitorkow samsungi philipsy samtrony hyundai flatrony i obraz najlepszy na Nec-u jest :)

a masz zapodany ten program umozliwiajacy regulacje parametrow monitora z poziomu windy??....jezeli nie to tu masz line.....

http://www.necmitsubishi.com/naviset/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...