pisarz Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Witam serdecznie! :) Stworzyłem stronę dla szkoły, chciałbym takze zainstalować forum (phpbb by przemo). Stronka stoi na serwerze płatnym hostingpro.pl. W panelu administracyjnym utworzyłem bazę danych SQL, nadałem tytuł, hasło i nazwe uzytkownika. Przy instalacji forum wpisuję wszystkie te dane, sa one prawidłowe, ustawiam nazwe administratora. Jednak po kliknieciu instaluj ukazuje mi się informacja, ze nie można połączyć się z bazą danych. Czy ktoś mogłby mi w tym pomóc, zapewne coś jeszcze muszę ustawić, ale nie wiem co i gdzie. Jest to dość pilna sprawa więc będe wdzięczny za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Po 1, tu masz wszystko http://www.hostingpro.pl/support/820 Po 2, zmien Przema na cos innego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Po 1, tu masz wszystko http://www.hostingpro.pl/support/820 Po 2, zmien Przema na cos innego... hmm, dziwi mnie tam jedno zdanie: "Aby móc korzystać z bazy MySQL musisz posiadać konto typu Serwer PLUS." Ja posiadam akurat serwer starter. Z tym że nawet w Serwer starter można utworzyć bazę MySQL i takowa jest utworzona. I teraz mnie to zastanawia czy na tym serwerze ktory mam, bede mogł załozyć to forum czy mimo to, ze baza jest utworzona i tak nie zainstaluję forum. Trochę dziwne, bo serwer kosztował 350zł, a normalnego forum bym nie mogl zainstalować? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgodnie z opisem pakietu "Starter" powinna byc mozliwosc korzystania z jednej bazy danych. Dobrze wpisujesz dane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgodnie z opisem pakietu "Starter" powinna byc mozliwosc korzystania z jednej bazy danych. Dobrze wpisujesz dane?Dokładnie tak jak mowisz. W oknie instalacji forum podaję te same dane, ktorymi loguję się do bazy (uzytkownik, hasło, nazwa bazy). Probowalem zmieniac dane w rubryce "Server Bazy Danych / DSN:" a takze Typ Bazy Danych, niestety to nie przyniosło żadnego skutku. Może trzeba zmieć port serwera? Nie mam już żadnych pomysłów... :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 No bo tu trzeba specjalnie myslec zeby wysłac zapytanie do pomocy technicznej... A tak swoją droga ciekawe czemu tam jest jedna baza bo to jest obsługiwane przez home.pl i jest 'klonem' ich usług, a home w Business Starter daje 5 baz w tej samej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 (edytowane) Ok, czyli zakladam, ze w polu "Server Bazy Danych / DSN:" wpisujesz "Twoja_nazwa_konta.hostingpro.pl" i masz prawidlowo wpisana nazwe uzytkownika, haslo i nazwe bazy. Masz jakies myslniki w nazwach? Edytowane 6 Stycznia 2008 przez Macieqqq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Ok, czyli zakladam, ze w polu "Server Bazy Danych / DSN:" wpisujesz "Twoja_nazwa_konta.hostingpro.pl" i masz prawidlowo wpisana nazwe uzytkownika, haslo i nazwe bazy. Masz jakies myslniki w nazwach?jednak był jakiś problem z nazwą bazy. Utworzyłem na nowo, i forum zainstalowało się bez problemu :blink: Dziwne, ale działa. Dziękuje za pomoc! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...