miver Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 No więc jaki dysk twardy powinienem wybrać aby mieć całkowity spokój tzn. bezawaryjność, wydajność, cicho.... Moje wymagania: - min. 160GB (może być więcej) - SATA-II - NCQ - CICHO!!! W SZCZEGÓLNOŚCI NIE MOŻE CHROBOTAĆ bo dostaje od tego białej gorączki :? - w miarę wydajny jak na dzisiejsze czasy - w miarę bezawaryjny aby wytrzymał te kilka lat :) Cena: do 200zł ew. lekko powyżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Samsung 160GB? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miver Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Samsung raczej nie :) miałem 2 i każdy głośny, wolny i w ogóle :) myślałem o Western Digital WD2500AAKS i Seagate ST3250410AS, czy są to demony ciszy albo chociaż nie grzeszą wyciem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 (edytowane) polecam Seagate albo hitachi 160 gb spokojnie za ta cene kupisz.. mam takich jescze 29 sztuk na sprzedaż.. tylko, że na ATA... jak chcesz to napisz gg: 9439497 za bardzo tanio.. Edytowane 6 Stycznia 2008 przez Komixx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miver Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 na oku mam póki co tego - http://znak.pl/index.php?cid=69&scid=1...250+ST3250410AS i tego http://znak.pl/index.php?cid=69&scid=1...D250+WD2500AAKS . Co o nich sądzicie? Dobre? Warto brać? Co najważniejsze: ciche, wydajne, bezawaryjny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 (edytowane) Mam 2x Seagate ST3250410AS, oba cichutkie, ale wyciszenie chrobotania dodatkowo zasługuje na medal za postęp Seagate'a na tle Barracud 10 w tej dziedzinie. Polecam z całego serca. Edytowane 8 Stycznia 2008 przez Elektronek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miver Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Rozumiem :) Ktoś jeszcze mógłby może coś o nim powiedzieć? Jak tak się pytam po forach to słyszę same super opinie podobnie opinie na stronie komputronika ( http://www.komputronik.pl/Dyski_twarde/Wew...y,id,41835,s,1/ na dole strony). Pojawiają się wśród nich jednak te mówiące o świszczeniu dysku czy chrobotaniu głowic? Sądzicie, że taki fakt na tle takich dobrych ocen to po prostu informacja o wadliwej serii albo pechowych egzemplarzach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekg7 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Posiadam ST3250820AS od roku i od początku towarzyszyło mu chrobotanie a wczoraj zakupiłem WDC WD5000AAKS i nie ma porównania cichszy chłodniejszy no może trochę jest wolniejszy od seagatów 500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miver Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 No nieźle :) Fajnie opinie podzielone ... Nie wiem już co o tym wszystkim myśleć. BARDZO zależy mi na ciszy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekg7 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Powiem tak ja tez miałem taki problem aż w końcu poszedłem do sklepu i kupiłem dysk taki jaki mieli odręki akurat był to WD5000AAKS tylko uzgodniłem ze sprzedawcą abym w razie problemów mógł go zwrócić, a co do seagatów miałem jeszcze 80 gb ata i też "prykał" może miałem pecha i trafiłem na felerne serie ale za to trzeba im przyznać ze są to solidne dyski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miver Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Dziś znalazłem bardzo ciekawy WD3200AAKS. Wszystko technologicznie co trzeba, dodatkowo aż 320GB w cenie 250zł. Podobno (tak wynika z opinii) dość cichy i baardzo wydajny (test na PurePC). Co myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Jesli chodzi o dyski 320GB, to bylo juz sporo napisane na forum, poszukaj. Poza tym nie kazdy dysk, np. WD 3200AAKS czy wspomniany Seagate bedzie tak samo glosny. Moze trafic na super cichy, mozesz trafic tez na traktor. Chociaz rozejrzenie sie w temacie moze zminimalizowac to ryzyko, to pamietaj, ze decyzje i tak bedziesz musial podjac sam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_maniak_ Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 CICHO!!! W SZCZEGÓLNOŚCI NIE MOŻE CHROBOTAĆ bo dostaje od tego białej gorączki icon_confused2.gif dysk 2,5" razem z przejściówką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miver Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 nie przesadzajmy :) to nie ta grupa cenowa :] Co myślicie o tym WD3200AAKS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_maniak_ Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 nie przesadzajmy icon_smile3.gif to nie ta grupa cenowa :] Co myślicie o tym WD3200AAKS? No właśnie ciche 3,5"(w porównaniu z 2,5") powyżej 120GB nie istnieją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekg7 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Z tego co ostatnio czytałem to 95% osób posiadających WD3200AAKS jest zadowolonych z ciszy ale to tez zależy od indywidualnych wymagań dla jednych jest cichy dla innych może być głośny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miver Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 aktualnie mam Maxtora bodajże DiamondPlus7, który chodzi.... no.... średnio fajnie :) traktor. drga z obudową, świszczą talerze, szumi, piszczy i Bóg wie co jeszcze :) tylko nie chrobocze :] Chciałbym żeby był choć trochę cichszy więc wielkich wymagań raczej nie mam :) trochę tylko dziwna sytuacja że z serii AAKS 250GB i 320GB kosztują DOKŁADNIE tyle samo ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekg7 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 jeśli jest tak jak mówisz to ten wd będzie cichszy, a jeśli chodzi o cenę to pewnie sklep zamówił za dużo towaru i chce sie go pozbyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...