dom_free Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 (edytowane) Zastanawiam sie nad kupnem tej plytki, zamontony bedzie na nim C2D e6750 i w przyszlosci "może" jakis 45nm (e8400) :) o/c moze kiedys, ale nie ekstremalne:)... wiec chodzi mi o to czy to dobry wybor, do wspolczesnych prockow jak i 45nm... prosze o opinie posiadaczy i znawcow... moze znacie cos lepszego w przedziale 400-600 zł?? tylko przystosowane do 45nm:) http://www.allegro.pl/item294057351_gigaby..._0_nowa_fv.html Edytowane 7 Stycznia 2008 przez dom_free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leox Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 witam To i ja mam pytanko do posiadaczy tych płyt. Jestem właśnie "na zakupie" czegoś pod E8200 , no i wybór padł na Gigabyta...ALE: spotkałem model -Ga-P35-DS4 no i model z literką E -Ga-EP35-DS4...no i jeżeli ktoś wie to jaką wybrać??? Ewentualnie co w zamian...ale na 90% chciałbym tego gigusia.Procka chciałbym pogonić do ok. 3.6 GHz+ do tego 4GB Patrioty LLK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Model z E ma odlaczane fazy w idle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAK38 Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Do posiadaczy tej płyty GA P35 DS4. Czy Pamięci na tej płycie macie w duall channel? np 1/3 lub 2/4. Bo kupiłem te płytę i nie da sie tak ustawic Geil 1GB, a sprzedawca przekonuje mnie że te płyty tak mają. W instrukcji pisze że powinno dac sie tak ustawić. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Model z E ma odlaczane fazy w idle.dodam że działa to jedynie na niepodkręconym procku, sterowane progsem spod windy- czyli bajer na maxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cougar_ Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Do posiadaczy tej płyty GA P35 DS4. Czy Pamięci na tej płycie macie w duall channel? np 1/3 lub 2/4. Bo kupiłem te płytę i nie da sie tak ustawic Geil 1GB, a sprzedawca przekonuje mnie że te płyty tak mają. W instrukcji pisze że powinno dac sie tak ustawić. Pozdrawiam Cwok cie wkreca, dual na tej plycie dziala dokladnie w takich konfiguracjach jak podales. Kiedys mialem 1/3 w dualu (2/4 nie sprawdzalem), teraz mam obsadzone wszystkie 4 sloty i tez dual bez problemu, transfer jak podciagne timingi przekracza 8GB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAK38 Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Tak też myślałem - Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAK38 Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Witam! Płyta wymieniona na nową i wszystko gra. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cresida Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Posiadam tę płytkę już ponad dwa miesiące moja konfiguracja procek E6750 grafa HD 3870 512MB pamiątki Corsair CM2X1024-6400C4 (ważne są pamięci bo nie wszystkie współpracują z płytą na stronie Gigabyte są podane) system XP teraz z sp3. Jest problem z sterownikiem Audio Device on High Definition poprawki mi nic nie dały może jestem lamel ale co czytałem to jest problem. Pamięci według producenta chodzą z napięciem 2.1V ale w biosie pokazuje 1.8V. Prubowałem podnieś ale skutkowało to zawieszaniem systemu. Może wiąże się to z OC procesora. W biosie jest program do OC ale nie prubowałem bo mam jeszcze coolera na procku boxowego. P.S. Może ktoś znajdzie jakąś stronkę na OC tej płytki bo ja nic ciekawego nie znalazłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cougar_ Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Posiadam tę płytkę już ponad dwa miesiące moja konfiguracja procek E6750 grafa HD 3870 512MB pamiątki Corsair CM2X1024-6400C4 (ważne są pamięci bo nie wszystkie współpracują z płytą na stronie Gigabyte są podane) system XP teraz z sp3. Jest problem z sterownikiem Audio Device on High Definition poprawki mi nic nie dały może jestem lamel ale co czytałem to jest problem. Pamięci według producenta chodzą z napięciem 2.1V ale w biosie pokazuje 1.8V. Prubowałem podnieś ale skutkowało to zawieszaniem systemu. Może wiąże się to z OC procesora. W biosie jest program do OC ale nie prubowałem bo mam jeszcze coolera na procku boxowego. P.S. Może ktoś znajdzie jakąś stronkę na OC tej płytki bo ja nic ciekawego nie znalazłem Co masz na mysli mowiac niby problemy ze sterownikami ??. Mialem stara wesje tej plyty rev 1.0 jeszcze bez odlanczanych faz, a teraz mam wersje EP i nie bylo najmnijeszych problemow z nimi, tak wiec raczej twoim problemem jest pewnie uszkodzenie plyty, pewnie chipu odpowiedzialnego za dzwiek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cresida Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Mogę się mylic ale może to byc problem grafiki http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894 ale podczas wgrywania sterowników dołączonych do płyty powiadamiają o błędzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaco365 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Posiadam tę płytkę już ponad dwa miesiące moja konfiguracja procek E6750 grafa HD 3870 512MB pamiątki Corsair CM2X1024-6400C4 (ważne są pamięci bo nie wszystkie współpracują z płytą na stronie Gigabyte są podane) system XP teraz z sp3. Jest problem z sterownikiem Audio Device on High Definition poprawki mi nic nie dały może jestem lamel ale co czytałem to jest problem. Pamięci według producenta chodzą z napięciem 2.1V ale w biosie pokazuje 1.8V. Prubowałem podnieś ale skutkowało to zawieszaniem systemu. Może wiąże się to z OC procesora. W biosie jest program do OC ale nie prubowałem bo mam jeszcze coolera na procku boxowego. P.S. Może ktoś znajdzie jakąś stronkę na OC tej płytki bo ja nic ciekawego nie znalazłem http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2521-20 Co prawda nie o DS-4 tylko o DS-3 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...