WitekCz Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 W komputerze stacjonarnym mam zainstalowaną kieszeń wewnętrzną do HDD 3,5 cala typu RH-06F. W czterech różnych szufladach do tej kieszeni mam różne dyski twarde z archiwizowanymi danymi. Dane te będą mi potrzebne w laptopie. Czy jest jakiś patent na zamontowanie tych dysków (oczywiście pojedynczo) w jednej obudowie zewnętrznej? Byłoby najlepiej do takiej obudowy wkładać dysk razem z szufladą RH-06F. Do laptopa taki dysk w obudowie zewnętrznej mogę podłączyć przez USB. Wszystko przez to, że jestem leniwy i nie chce mi się za każdym razem rozbebeszać szuflady i przekładać "goły" dysk do urządzenia np firmy Torgo. Wystąpi pewnie taka konieczność, bo dyski będą naprzemian współpracować z laptopem i komputerem stacjonarnym. No i jeszcze jeden problem. Ile razy mogę włożyć / wyjąć taki "goły" dysk z jego gniazda zanim wtyk przestanie dobrze kontaktować?... Pozdrawiam WitekCz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Kabel ide->usb i podłączasz uzywając zwykłej kieszeni jak do zwykłego PC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...