Rekil Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Jak w temacie. Szukam chłodzenia na E2160, myślę nad tym Tacensem. Jest wart swej ceny? Może jakaś alternatywa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Jest wart ceny. Tańszy i lepszy od Ninja, dodatkowo dmucha powietrzem na płytę główną chłodząc jej elementy. Nie opłaca się dopłacać to wersji Extrme bo wydajność tylko troche większa. Pozdro B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Robilem test tego coolerka. MOzesz poszukac w archiwaliach. Sprawuje sie calkiem przyjemnie. Nie wiem tylko jak z trwaloscia samego wentylatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekil Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Ale ogólnie warty zakupu? W tej cenie nic lepszego nie dostane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Ale ogólnie warty zakupu? W tej cenie nic lepszego nie dostane?W tej cenie raczej nic innego nie jest szczególnie godne zakupu. Możesz spokojnie brać :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekil Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Cały czas zastanawiam się, czy nie dołożyć ~30zł do Mugena ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Rozważ zatem dołożenie tej kwoty do Ultimy90 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 (edytowane) Mam i chwalę sobie Używam na minimum, jest cichy, na dzień dzisiejszy zagłusza go mój hk 350 ap. Wydajność bardzo dobra, względem boxa po poprawnym przesmarowaniu pastą mam około 15 st różnicy w stress. Edytowane 7 Stycznia 2008 przez IGI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barder90 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Także mam Tacensa i chwalę B) Razem z budą od Tacensa jest ładny zestaw, który utrzymuje dobre temperatury. U mnie różnica największa pod stresem ok 10C - 12C mniej na procu niż w Boxie w tej samej obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 (edytowane) W tej samej cenie mogę mieć scythe katana 2 lub scythe samurai rev.B lub tacens gelus non PRO. Co w tej sytuacji wybrać? Scythe są głośniejsze faktycznie czy tylko w opisach producentów? Jaki ta przerwa pośrodku pomiędzy blokami radiatora tracensa ma wpływ na górną granicę OC, nie ucieka nią zbyt dużo pompowanego przez wentyl strumienia powietrza? (wersja PRO, którą chwaliło tu kilka osób nie ma tej przerwy?). Edytowane 6 Lutego 2008 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Z przedstawionej trójki Scythe Katana 2 to chyba najlepszy wybór. Tacens Gelus jest wbrew pozorm dużo mniej wydajny. Przede wszystkim ma inny wentylator o niższym przepływie oraz dużo mniejszą powierzchnię oddawania ciepła. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...