kwasior500 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 (edytowane) Witam, dostałem nowy dysk WD5000AAJS poprzenosiłem dane ze starych dysków z zamiarem sprzedaży jednego i przeznaczeniu drugiego na inne rzeczy. Po pewnym restarcie komputera partycja nowego dysku zniknęła :/ straciłem ponad 300GB danych w tym ważne rzeczy np dokumenty, zdjęcia z aparatów (również sprzed kilku lat). Pojawia się tylko partycja D:(Dysk Lokalny) Pojemność 10MB Dysk nie jest sformatowany, czy chcesz to zrobić teraz... Jakbym ja kupował to oczywiście nie wziąłbym WD, ale to był prezent... Programy narzędziowe pokazują partycję 10MB i resztę jako nieprzydzielone miejsce :sad: Edytowane 7 Stycznia 2008 przez kwasior500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Witam, dostałem nowy dysk WD5000AAJS poprzenosiłem dane ze starych dysków z zamiarem sprzedaży jednego i przeznaczeniu drugiego na inne rzeczy. Po pewnym restarcie komputera partycja nowego dysku zniknęła :/ straciłem ponad 300GB danych w tym ważne rzeczy np dokumenty, zdjęcia z aparatów (również sprzed kilku lat). Pojawia się tylko partycja D:(Dysk Lokalny) Pojemność 10MB Dysk nie jest sformatowany, czy chcesz to zrobić teraz... Jakbym ja kupował to oczywiście nie wziąłbym WD, ale to był prezent... Programy narzędziowe pokazują partycję 10MB i resztę jako nieprzydzielone miejsce :sad: Próbował ? Start > Uruchom > chkdsk d: /f Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 (edytowane) Próbował ? Start > Uruchom > chkdsk d: /f The type of the file system is RAW. CHKDSK is not available for RAW drives. raczej nie ma na niej danych, bo ma rozmiar 10MB czy da się jakoś przywrócić tamtą partycję? Edytowane 7 Stycznia 2008 przez kwasior500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 testdisk, najlepiej dosowa wersja. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 (edytowane) na razie odpalilem windowsowa na razie wygląda dobrze sory za banał, ale co mam wybrać? nie chcę zepsuć bardziej Edit: Z drżącymi rękami sobie poradziłem, działa. Dzięki SGJ. ;) Edytowane 7 Stycznia 2008 przez kwasior500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miver Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 A powiesz co dokładnie zrobiłeś w tym programie że ta partycja wróciła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...