Skocz do zawartości
Kirk42

Asus M2n-e

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Po raz kolejny nosze sie ze zmianą sprzętu, już zdecydowałem, że będzie to platforma AM2, z powodów takich a nie innych, procesor jaki wybrałem to AMD Athlon X2 4400+ BOX a pamięć ram DDR2 2x1GB PC6400 800MHz GeIL Ultra CL4 GX22GB6400UDC. Chcę do tego zestawu dołączyć płytę ASUS M2N-E Co o niej sądzicie? Czy jest to dobry wybór jest jeszcze wersja M2N-E SLI, ale ona ma nForce 500 a ten ma 570 a SLI mi nie potrzebne. proszę o rady

Chciałbym jeszcze dodać, że raczej nie będe tego kręcił, moze minimalnie dla satysfakcji, bardziej stawiam na ciągłą pracę, zapas mocy i niezawodność. Moje granie ogranicza się do tego że raz w tygodniu zagram w Test Drive Unlimited lub Colina McRae 2005 lub na takim sprzęcie Dirt

Edytowane przez Kirk42

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam takiego asusa juz ok. rok i muszę powiedziec ze jak dotychczas sprawuje sie nie najgorzej.Choc z pamieciami moga byc problemy, ale slyszalem ze wersje z nowszym biosem juz tego problemu nie maja.

aczkolwiek na twoim miejscu targnol bym sie na jekies DFI

pozdro all!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli myślisz o DFI Infinity NF Ultra II-M2 to raczej odpada, wiem ze jest to dobra płyta, ale jednak stary chipset, taki z reszta mam teraz, chciabym zmienic na cos nowszego, a co do pamieci to jakie probmley masz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle że ten "stary chipset" jest w wielu wypadkach lepszy od nForce z serii 5xx. Co do pamięci, problem jest tego typu żet en asus może dać najwyżej 1,95v dla pamięci z BIOSu, co często jest za mało dla pamięci. Generalnie płyta jest dosyć problemowa - poczytaj test/recenzję na Egiełdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi