Skocz do zawartości
Gość MaRuH

Problem Z Seagate 250gb St3250410as

Rekomendowane odpowiedzi

zwłaszcza badziewnych WD - te dyski często nie są nawet niepoprawne zmontowane- zworki nie działają itp... to

to samo można powiedzieć o dyskach Seagate można nawet to udowodnić, wiec zachowaj takie opinie dla siebie :wink:

PS. przykładowo jak wyglądają opinie z jednego z największych sklepów komputerowych w USA na temat wybranych dysków 500GB :

ST3500320AS nie ciekawie

ST3500630AS tragicznie

kontra WD

WD5000AAKS rewelacja

każdemu producentowi zdarza sie DOA

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przesadzaj Zawadaki z tym wychwalaniem WD. Moje doświadczenia z tymi dyskami są raczej nie najlepsze, a Seagate nie sprawiały mi nigdy większych problemów.

Seagate Barracuda ATA IV ST380021 - bardzo dobry dysk. Idealnie cichy. Padł ale z mojej winy (można powiedzieć, że się usmażył),

Seagate Barracuda 7200.7 ST3120022 - korzystałem z niego jakieś 3 lata i sprzedałem kilka dni temu. Dysk nie do zajechania. Dość cichy.

Western Digital WD800JB - Niby ok. cichy i wydajny (ale głośniejszy od ST3120022). Niektóre płyty mają problemy z poprawnym wykryciem go. Poza tym miodzio.

Western Digital WD800BB - To samo co poprzednik.

Seagate Barracuda 7200.10 ST3250410AS - Narazie najlepszy dysk jaki miałem. Idealnie cichy i bardzo wydajny.

Najwięcej używałem właśnie tych dysków i żaden sam z siebie się nie popsuł, nie miał badów ani innych poważnych awarii. Za to odradzam samsungi. Miałem kiedyś dwa i szybko się popsuły. Pierwszy się spalił, a drugi załapał bad sectory.

WD - te dyski często nie są nawet niepoprawne zmontowane- zworki nie działają itp... to jest żenujące... Renomy firmy sam raptor nie uratuje...

O takich cudach jak spaprane zworki to nie słyszałem, ale renomę to WD ma chyba nie najgorszą.

Edytowane przez slawex1983

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi