Skocz do zawartości
ViralioN

Wydajność Emulacji Ata...

Rekomendowane odpowiedzi

Mało się trochę w tym orientuję, po co w ogóle emulować starsze ATA na SATA?

Po to bo nie kazdemu chce sie swirowac ze sterownikami do sata. Dysk satowski ustawiony na emulacje czyli ide nie wymaga ich i jest od razu widoczny w biosie.

Czy ma to inna wydajnosc? Szczerze mowiac nie przytocze konkretow , ale wydaje mi sie ze w zasadzie nie ma to zadnej roznicy poza syntetykami. Sam mam na ide satowski dysk i nie odczuwam tego ,ze jest jakis wolny poza tym iz nie dziala mi ahci i ncq.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak można zainstalować te sterowniki do SATA? czytałem coś o F6 podczas instalacji systemu? co się wtedy dzieje?

Akurat widze, ze masz KN9 to moge pomoc. Sa 2 sposoby:

1) Zrobic dyskietke ze sterownikami za pomoca programu NvRaid i F6 podczas instalki Windy.

2) Zintegrowac sterownik za pomoca nLite i na nowo zainstalowac Windowsa (sterowniki masz w folderze 'Disk' z NvRaid).

NvRaid mozesz sciagnac stad.

Edytowane przez d0b0c0p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja zaczerpnie inf, jeśli będzie można. Czy po włączeniu owej emulacji, zainstalowaniu windy, bez problemu można wyłączyć ta emulacje i zainstalować potrzebne sterowniki do sata? Dużo łatwiej niż chrzanić sie z dyskietka. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi