Skocz do zawartości
Electron

gf4200 64mb=??=radeon9100pro 64mb+256ddr????

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 570 zł,chce za to kupic jakas porzadną karte graficzna.czytałem juz na forum i w wiem ze ECONO/POWER wygrywa GF4tit 4200.

za ta cene moge miec PIXELVIEW GF4 tit 4200 64 mb 8xAGP.

Jest jeszcze druga mozliwosc mogłbym kupic radeona 9100 pro64 mb za 470 zł.a za reszte kasy<czyli 100 zł kupic 256 ddr266>I teraz mam dylemat.Bo sam nie wiem co bedzie lepsze przy moim konfigu<konfig w opisie>Która konfiguracja bedzie bardziej wydajniejsza/przyszłosciowa/opłacalniejsza.????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziekuwa panowie .chyba macie racje wezme tego geforca

tylko teraz mam drugi problem która wersje <nowa/czy stara>róznice sa w układzie chłodzenia<czytałem tutaj

http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/129-47 ze ten nowy gf4 tit prolinka ma do kitu chłodzenie>

http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...iew_ti4200.html

czy opłaca sie szukac tej nowszej wersji karty i dopłacac załuzmy ok.30 zł..która wersja jest lepsza??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziekuwa panowie .chyba macie racje wezme tego geforca

tylko teraz mam drugi problem która wersje  <nowa/czy stara>róznice sa w układzie chłodzenia<czytałem  tutaj  

http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/129-47 ze ten nowy gf4 tit prolinka ma do kitu chłodzenie>

http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...iew_ti4200.html

czy opłaca sie szukac tej nowszej wersji karty i dopłacac załuzmy ok.30 zł..która wersja jest lepsza??

Ten nowy system chłodzenia wygląda tandetnie, lepiej kup starszą wersje, zaoszczędzisz trochę $ :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak czytam ciągle takie posty to sam trace oriętacje i nie wiem co mam wybrać. :?

A ja mam troche inny wybór czy Radeona 9100 Power Color 128 MB czy jakiegoś GeForaca 64 MB ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak czytam ciągle takie posty to sam trace oriętacje i nie wiem co mam wybrać. :?  

A ja mam troche inny wybór czy Radeona 9100 Power Color 128 MB czy jakiegoś GeForaca 64 MB ???

Bierz GF dobrej firmy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mam do wyboru coś takiego:

GF 4 4200 64MB DDR PINE TV/DVI 595 zł

GF 4 4200 64MB DDR CREATIVE TV/DVI BOX 615 zł

GF 4 4200 64MB DDR PALIT AGPx8 TV/DVI 690 zł

GF 4 4200 64MB DDR SPARKLE AGPx8 TV/DVI 690 zł

GF 4 4200 64MB DDR WINFAST AGPx8 TV 705 zł

GF 4 4200 64MB DDR MSI AGPx8 TV/DVI 730 zł

GF 4 4200 128MB DDR PROLINK TV/DVI 710 zł

GF 4 4200 128MB DDR PALIT AGPx8 TV/DVI 730 zł

GF 4 4200 128MB DDR PINE AGPx8 TV/DVI 735 zł

czy

RADEON 9100 64MB DDR XPERTVISION 425 zł

RADEON 9100 128MB DDR POWER COLOR TV/DVI535 zł

RADEON 9500 64MB DDR HIS TV/DVI 770 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba wybiore tego Creativa tylko ciekawe czy dobrze się kręci ?! Może wzioł bym i HiS-a tylko bym musiał wiedzieć jak on się kręci a poza tym czm się różni od wersji PRO czy tylko taktowaniem czy czymś innym ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba wybiore tego Creativa tylko ciekawe czy dobrze się kręci ?! Może wzioł bym i HiS-a tylko bym musiał wiedzieć jak on się kręci a poza tym czm się różni od wersji PRO czy tylko taktowaniem czy czymś innym ??

Rózni się liczbą potoków: PRO - 8, bez pro -4. Taktowanie "normalnych", tzn. nie jakiś LELELELE :wink: i innych wynalazków to dla PRO i bez pro 275/500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym tylko dodać ,ze po odblokowaniu potoków w Radeonie 9500 otrzymujemy wersje PRO tyle ze z 64 mb pamieci, a wiemy wszyscy przeciez jak biega Radeon 9500 PRO :D

Więc zastanówcie się dobrze przed zakupem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz mam dylemat jak z tym 9500 jak bym wiedział że na 100 % da się go przerobić no to bym go kupił :) Tak się zastanawiam czy nie założyć topicu czy ktoś ma może tego Radeona jak mu się sprawuje czy dobrze się kręci itp...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...