Kebob Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Mam płytę główną GIGABYTE GA-7VAX i nie wiem czemu jak korzystam ze zintegrowanej sieciówki to nie działa poprawnie. W sieci mamy huby. Jak podepnę kabel to tej sieciówki zintegrowanej to niby ludzi widze na lanchacie, ale mam 75% , a nawet dużo więcej packet lostów i nie widzą mnie w sieci :/. Neta też niby mam,ale działa straaaaaaaasznie wolno (włąściwie stronki się nie wczytują :/ System mam windoza XP Pro. szacuneczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizonek Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Sprawdz kable, port w hubie, potem huba i sterowniki do sieciowki, bo moze jakies bugnietne. A dopiero potem oddawaj plyte do serwisu :-] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kebob Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Jak włożę sieciówkę tej samej firmy co jest na płycie i ustawienia wszystkie te same, to działa tak, jak jak powinno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 U mnie było wszyskto ok.Ale podobno sieciówka zintegrowana z mobo ma problemy z niektórymi chubami.Czytałęm to gdzieś, ale niewiem gdzie.Pewnie to włąśnie występuje u Ciebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kebob Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 My mamy hubt Planeta :/ (podobno są jedne z lepszych). Planujemy wymienić na switche (ale też Planeta). Ciekawe czy będzie to samo :) dzienx za odzew pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommi Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Tez mam ta plytke, siec mam na swichu Planeta i sieciowka dziala mi bez zarzutow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 ja mam podobny problem sieciowka mi dzialala jak do tej pory bez zarzutow az tu nagle brak sygnaly z internetu jest wykryta w systemie jak wlozylem druga w pci to okej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 znalazlem u siebie przyczyne problemow jest nia skaner podlaczony do usb nie wiem masz co moze podlaczonego pod usb sprobuj odlaczyc i odinstalowac drv wlacz kompa ponownie moze pomoze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechu Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 My mamy hubt Planeta :/ (podobno są jedne z lepszych). Heh..... Jedne z lepszych powiadasz? Hmmm prawda jest taka, że to sa najtansze huby/switche i niestety wcale nie sa jedne z najlepszych a jdne z najgorszych. juz nie raz mi sie zdazylo ze nowiutkie karty sieciowe "gryzly" sie z tymi koncentratorami a na switchach UNEXa wszystko pieknie smiga. jak macie zamiar wymieniac to polecam UNEXy. są drozsze (ok 180 zł za 8 portów switch) ale 0 problemów i w ogole.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...