Skocz do zawartości
QwaS

wynik 3DMarka 2001

Rekomendowane odpowiedzi

witam

posiadam durona 1200Mhz, seagate 80GB 7200, GeForce 2 MX/MAX400 (Winfast) i DDR 256MB/266MHz noname i to wszystko zamontowane na plycie ECS K7S5AL (ktora chodzi mi calkowicie bez zarzut) a moj wynik w 3DMarku 2001 wyniosl 2500 na detonatorach 41.09 bo na orginalnych sterownikach to mam 2000 punktow. wydaje mi sie ze to troche malo. najlepsze jest to ze na SDR 256MB wyniki byly identyczne. nie mam zielonego pojecia co jest grane, a moze to norma? help

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, pamieci nie daja tak duzego kopa jak np krta graf :) (No chyba ze z SDRAM 100 przeszedlbys na RAMBUS ;) Moj wynik w 3d Marku 2001 to 4996 ( z anti-a. i innymi bajerami) i tez mysle ze troche malo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na Duronie 1200 , 256 SDRAM, GF2 MX 400 w 3DMarku 2001 miałem ok. 2700 punktów.[/quoto

to napisz jak to zrobiles i czy twoja grafa jest na 128bitowej szynie pamieci bo ta moja ponoc jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafika była (bo już jej nie mam) na 128 bitowej szynie. Testy były robione na Win Me detonatory 41.coś tam, we właściwościach ekranu w D3D ustawione było jakość: wysoka wydajność, w Open GL V-synch: zawsze wyłączone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a podkrecakles tego duronka i tego gforsa jak nie to sie nie dziw .Ale powinienes miec wiecej popodkrecaj wszystko .Ja usiebie jak wszystko wyrzyłowałem na maxa to miałem 8021 ptk w 3d marku 2001 .No wiec podkrec to wszystko co masz .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz 3d mark czasami nie zgrywa sie z jakims sprzetem dzieki czemu daje przy ocenie koncowej mało pkt ja na konfigu ponizej mialem 3000 pkt ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem ten sam konfig i dostawałem 2570, więcej nie dostaniesz na MX,

mój Winfast Mx 400 maiał miecha i stwierdziłem że to badziewie, więc sprzedałem starego kompa, winfasta i kupiłem Gainwarda i jestem zadowolony 6980 :) na 210 - 465 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, pamieci nie daja tak duzego kopa jak np krta graf :) (No chyba ze z SDRAM 100 przeszedlbys na RAMBUS ;) Moj wynik w 3d Marku 2001 to 4996 ( z anti-a. i innymi bajerami) i tez mysle ze troche malo ;)

Jasne ze malo... na podobnym sprzecie (patrz nizej) mam 10850

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

posiadam durona 1200Mhz, seagate 80GB 7200, GeForce 2 MX/MAX400 (Winfast) i DDR 256MB/266MHz noname i to wszystko zamontowane na plycie ECS K7S5AL (ktora chodzi mi calkowicie bez zarzut) a moj wynik    w 3DMarku 2001 wyniosl 2500 na detonatorach 41.09 bo na orginalnych sterownikach to mam 2000 punktow. wydaje mi sie ze to troche malo. najlepsze jest to ze na SDR 256MB wyniki byly identyczne. nie mam zielonego pojecia co jest grane, a moze to norma? help

zlukaj sobie www.republika.pl/hackstock

robilem test 3 kart graficznych na troche slabszym sprzecie niz ty ale wyniki sa podobne albo i troceh lepsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

posiadam durona 1200Mhz, seagate 80GB 7200, GeForce 2 MX/MAX400 (Winfast) i DDR 256MB/266MHz noname i to wszystko zamontowane na plycie ECS K7S5AL (ktora chodzi mi calkowicie bez zarzut) a moj wynik    w 3DMarku 2001 wyniosl 2500 na detonatorach 41.09 bo na orginalnych sterownikach to mam 2000 punktow. wydaje mi sie ze to troche malo. najlepsze jest to ze na SDR 256MB wyniki byly identyczne. nie mam zielonego pojecia co jest grane, a moze to norma? help

Ja na swoim niekręconym sprzęcie małm pod 2800. Różnicy pomiędzy DDR a DRRAM133 w 3D marku 2001 nie ma; kumpel po zmianie ramu z SD na DDR na ECSie miał nawet niższy wynik o parenaście punktów. Myślę, że Twoje wyniki są w miare normalne. Pogoń tego durnia trochę, jak możesz, a GF pogoń, ile możesz. Przy taktowaniach takich jak u mnie wzrost jest bardzo wyraźny, i nie mówię o 3Dmarku, tylko o grach.

Pozdrówka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...