Skocz do zawartości
grafler

Problem Ze ścinaniem W Grach

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

A wiec mam taki problem.

Mam karte GF 8600 GTS, no i do tego DirectX 9.0c

Gdy isntaluje nowe gry , ktore potrzebuja DirextX 9.0c i gram sobie po jakims czasie mi sie zwieszaja albo zmieniaja kolory, tj np w grze Wiedzmin pokazywaly mi sie jakies inne kolory albo wogle nic nie bylo widac :/ Inne gry takie jak np CoD4 scinalo mi tak ze trzeba bylo resetowac.

Po ktoryms zawiasie gierki zobaczylem przez ulamek sekundy okienko w ktorym pisalo cos o bledzie sterownika ekranu, tak wiec moze to cos z tym , ale nie wiem dokladnie.

No i instalowalem z plyty sterowniki od karty graficznej (moze juz za stare?) i dalej to samo sie dzialo. Zmienialem tez cos w opcjach NVidi ale nic nie dawalo to i dalej scinalo ;/

Tak wiec byl bym wdzieczny jesli by mi ktos pomogl w moim problemie :)

Jak cos sobie jeszcze przypomne jakie mialem oznaki scinek to napisze ;p

z gory thx ~

Grafler -_- )

Pomoze mi ktos? Bo naprawde jestem w kropce :)

Please Help ~

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A reszta konfiguracji komputera?

Może masz zasilacz z gatunku Codegen/Megabajt i karta głupieje ? ...

Jak zakupiłeś kartę to instalowałeś czystego windowsa od nowa ?

Te "inne kolory" coś mi śmierdzą artefaktami ... znowu nasuwa się pytanie o zasilacz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilacz Logic to to samo co Tracer, Megabajt czy Codegen ... to może być przyczyną - karta ma za mało prądu ...

Jak masz możliwość - pożycz od jakiegoś kolegi coś markowego i sprawdź :)

Ja bym się chyba bał na tego typu zasilaczach siedzieć ...

Edytowane przez barat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a dobry zasilacz to znaczy jaki ?:D

Ale chodzi o to ze jak gram w strategie to mi nie scina komputera wogle :) np Supreme Comander normalnie chodzi , a jak zaczne grac w jakies gry typu Wiedzmin albo Call of Duty to po pewnym czasie zaczyna gre rozbijac na czynniki pierwsze tj , w wiedzminie widac fragmenty glowy , zmieniaja sie kolory i takie rozne dziwactwa :)

Edytowane przez grafler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi