grafler Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Witajcie A wiec mam taki problem. Mam karte GF 8600 GTS, no i do tego DirectX 9.0c Gdy isntaluje nowe gry , ktore potrzebuja DirextX 9.0c i gram sobie po jakims czasie mi sie zwieszaja albo zmieniaja kolory, tj np w grze Wiedzmin pokazywaly mi sie jakies inne kolory albo wogle nic nie bylo widac :/ Inne gry takie jak np CoD4 scinalo mi tak ze trzeba bylo resetowac. Po ktoryms zawiasie gierki zobaczylem przez ulamek sekundy okienko w ktorym pisalo cos o bledzie sterownika ekranu, tak wiec moze to cos z tym , ale nie wiem dokladnie. No i instalowalem z plyty sterowniki od karty graficznej (moze juz za stare?) i dalej to samo sie dzialo. Zmienialem tez cos w opcjach NVidi ale nic nie dawalo to i dalej scinalo ;/ Tak wiec byl bym wdzieczny jesli by mi ktos pomogl w moim problemie :) Jak cos sobie jeszcze przypomne jakie mialem oznaki scinek to napisze ;p z gory thx ~ Grafler -_- ) Pomoze mi ktos? Bo naprawde jestem w kropce :) Please Help ~ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 A reszta konfiguracji komputera? Może masz zasilacz z gatunku Codegen/Megabajt i karta głupieje ? ... Jak zakupiłeś kartę to instalowałeś czystego windowsa od nowa ? Te "inne kolory" coś mi śmierdzą artefaktami ... znowu nasuwa się pytanie o zasilacz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Przydało by sie na poczatek podać całego siga (znaczy co masz w kompie: jaki procek i ramy itp :)). No i podstawowe pytanie: czy grafa była kręcona ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafler Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 hmm Intel Core 2 Duo E4500 2.20GHz LGA-775 BOX ASUS P5B [775] CH8/SATA2/RAID/DDR2 775 Pamieć OCZ 2GB DDRII 800PLATINUM Rev2 DUAL (2x1GB) GIGABYTE GF 8600GTS 256MB PCI-E OBUDOWA LOGIC B5 BLACK 400W WYŚWIETLACZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 (edytowane) zasilacz Logic to to samo co Tracer, Megabajt czy Codegen ... to może być przyczyną - karta ma za mało prądu ... Jak masz możliwość - pożycz od jakiegoś kolegi coś markowego i sprawdź :) Ja bym się chyba bał na tego typu zasilaczach siedzieć ... Edytowane 8 Stycznia 2008 przez barat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafler Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 (edytowane) a dobry zasilacz to znaczy jaki ?:D Ale chodzi o to ze jak gram w strategie to mi nie scina komputera wogle :) np Supreme Comander normalnie chodzi , a jak zaczne grac w jakies gry typu Wiedzmin albo Call of Duty to po pewnym czasie zaczyna gre rozbijac na czynniki pierwsze tj , w wiedzminie widac fragmenty glowy , zmieniaja sie kolory i takie rozne dziwactwa :) Edytowane 8 Stycznia 2008 przez grafler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Jak poczytasz dzial zasilacze to bedziesz wiedziec... Supreme Commander wymaga troche mniej od grafiki niz CoD czy Wiedzmin... Ale tylko troche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łata Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 A system to Xp czy Vista. Bo pachnie mi tu problem przeładowywania sterownika grafiki w Viście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...