vik026 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Mam zamiar kupić zasilacz " CHIEFTEC GPS-350EB-101A " Mój komp : Intell MSI Core Cell, GeForce FX5200, procek Intel Celeron 2.4 GHz, Dysk 80 Gb, 512 Ram w jednej kości, dwa napędy DVD Prosiłbym o poradę co do tego zasilacza. Czy będę go mógł włożyć do swego kompa? Link do w/w zasilacza Zasilacz CHIEFTEC GPS-350EB-101A Z góry dzięki. Pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Mozesz, swietna zasilka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Mobo ma gniazdo zasilania cpu 4-pin 12V? jak tak to zasiłka świetna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BAMBI30 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) Witam. Czy da rade zasilacz CHIEFTEC GPS-350EB ze sprzętem. Athlon XP 3000, Ati 9700Pro, 1GB ramu DC.+ inne śmieci. Czy to będzie tak na styk ? Drugie pytanie mam takie jak poprzednik. Pozdrawiam. Edytowane 10 Stycznia 2008 przez BAMBI30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) Zależy od mobo, tj. od tego z której lini jest zasilane cpu. edit: widziałem, że masz a7n8x-x wiec cpu zasilane jest z lini 5V, Ati 9700Pro z tego co wiem też jest zasilane z lini 5V. Ten chieftec nie będzie dobrym wyborem Edytowane 10 Stycznia 2008 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 a mówiąc prosto, prawdopodobnie nawet nie wstanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BAMBI30 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 No to mnie zasmuciłeś :( Co do płyty to zgadza się, mam A7N8X-X. No to więc jaki zasilacz mi polecacie ? Tak aby nie był za drogi, tzn 100-150zł max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) Delta 350W PB-2C, lub inny zasilacz z linią 5V powyżej 30A, np chieftec hpc 360 lub 420W, Fortron 400W FSP400-60PFN będzie chyba najlepszym wyborem. W sklepie nowe będzie ciężko znaleźć edit: najlepiej, aby mieć pewność, że prądu nie zabraknie to albo CHIEFTEC HPC-420W albo Fortron 400W FSP400-60PFN. Oba mają po 40A na lini 5V. Edytowane 10 Stycznia 2008 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 jak cos bede mial Delta 350W PB-2C na sprzedaz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BAMBI30 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) Hmm.Teraz mam do myślenia. Fortron 400W FSB400-60PFN kosztuje ok 200zł więc przekracza przeznaczoną kwotę pieniędzy. Delty nie mają w hurtowni gdzie sie zaopatruję, ale nie znaczy się że nie kupuję poza hurtownią :] zakinho mam na uwadze, podaj cene na PW.Mowa chyba o nowym zasilaczu. Z tego co mi polecacie to mam jeszcze taką oFerte lecz nie wiem czy owe zasilacze będą odpowiednie. ZASILACZ FORTRON (ATX-350PNF) 12cm - PFC ZASILACZ FORTRON SAGA 350 (350W) Pasywne PFC - 12cm Klaus, to są tej samej firmy co mi poleciłeś, ale tańsze o niższej pojemności, czy któryś z tych zasilaczy się nada ? Edytowane 10 Stycznia 2008 przez BAMBI30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Tych zasilaczy trzeba raczej szukać na allegro. Nie znam tych zasilaczy co podałeś, jeśli mają na lini 5V 40A to będą dobre, musisz patrzeć nie na moc a na obciążenie dopuszczalne lini 5V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Z tego co mi polecacie to mam jeszcze taką oFerte lecz nie wiem czy owe zasilacze będą odpowiednie. ZASILACZ FORTRON (ATX-350PNF) 12cm - PFC ZASILACZ FORTRON SAGA 350 (350W) Pasywne PFC - 12cm czy któryś z tych zasilaczy się nada ? Nie, bo to zasilacze do nowoczesnych konfigów. I proszę nie mylić PFN (dobry do starych, mocna 5V) z PNF (dobry do nowych, mocna 12V) Poza tym do rady Klausa należy dodać, ze należy patrzeć na sumaryczna obciążalność 3,3 i 5V, która dla zasilaczy do starych konfiguracji wynosi ok 190W wzwyż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BAMBI30 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) Mały wybór jest zasilaczy dobrych powyżej 350W :( Znalazłem coś takiego. http://www.allegro.pl/item295354892_jedyny...2c_gwar_fv.html Niby dobry zasilacz Delta z tego co czytałem na Forum, jednak nie daje mi to spokoju że to chinszczyzna, no w sumie Asus to też China.. Do rzeczy.Czy w powyższym linku zasilacz będzie dobrym wyborem pod te parametry ? Aktualnie posiadam. Athlon xp3000 Płyta główna Asus A7N8X-X (20pin ATX 12in x 9.6 in) Z anglika jestem zielony więc zacytuję z książki dla biegłych. [if you will need to replace the power supply in the Future, make sure that your new ATX 12V power supply can provide 8A on the +12V lead and at least 1A on the +5-volt standby lead(+5VSB)]. Ram. 2x512MB DC PC3200 Ati 9700Pro HDD.Samsung 80GB 7200obr 8mb cache. SB.Live 5.1 Player. Karta TV.Pinnacle Studio Karta sieciowa realtek. Nagrywarka DVD Odtwarzacz DVD Floppy ----------------------- W niedalekim czasie zamierzam dokupić Jako drugi dysk 120GB. Pamięć 1GB ewentualnie 512MB. ----------------------- Ewentualnie jaki polecacie do tego zestawu z dostępnych na rynku zasilaczy ? W miarę dobrych zasilaczy, tak by nie spaliło mi kompa. Pozdrawiam. Edytowane 11 Stycznia 2008 przez BAMBI30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Delta powinna sobie z nim bez problemu poradzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekil Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Da radę :) Mój GPS 350W ciągnął E2160 @3GHz, 7600GS po vmodzie, 2GB RAMu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BAMBI30 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Dzięki :) Jednak proszę o wiecej opini abym mógł być przekonany ;) Jak narazie pozytywne opinie, więc mordka już mi się uśmiecha :) Jeżeli ktoś ma jakies wątpliwości to proszę odrazu o wyjaśnienie. Dzięki z góry :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Bierz ta delte, bo bedzie dobra, a referendum robić nie bedziemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maq4all Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) Niby dobry zasilacz Delta z tego co czytałem na Forum, jednak nie daje mi to spokoju że to chinszczyzna, no w sumie Asus to też China..A czego ty się spodziewasz? 90% elektroniki (jak nie więcej) to są produkty chińskie i nic tu nie zmienia fakt że na obudowie widnieje napis Thomson, Sony, Philips, Samsung czy wogóle jakieś Ching Chiang Chiong. Co do Asusa to jeśli chodzi o ścisłość to ta firma jest z Tajwanu, a to jest lekka róznica ;] Tak wogóle istnieje jakakolwiek firma która produkuje zasilacze poza Chinami? Jakoś mi się nie wydaje... Zresztą wszystkie przytoczone w tym temacie Chieftecki to tak naprawdę zasilacze wyprodukowane przez Delte ;] Edytowane 11 Stycznia 2008 przez Maq4all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BAMBI30 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 A czego ty się spodziewasz? 90% elektroniki (jak nie więcej) to są produkty chińskie i nic tu nie zmienia fakt że na obudowie widnieje napis Thomson, Sony, Philips, Samsung czy wogóle jakieś Ching Chiang Chiong. Co do Asusa to jeśli chodzi o ścisłość to ta firma jest z Tajwanu, a to jest lekka róznica ;] Tak wogóle istnieje jakakolwiek firma która produkuje zasilacze poza Chinami? Jakoś mi się nie wydaje... Zresztą wszystkie przytoczone w tym temacie Chieftecki to tak naprawdę zasilacze wyprodukowane przez Delte ;] No masz racje :) Dzięki wszystkim za pomoc :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Tak wogóle istnieje jakakolwiek firma która produkuje zasilacze poza Chinami?Wątpliwa sprawa. Ale to nie znaczy, że zasilacze są na chińskich komponentach. Przynajmniej nie wszystkie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Troche sie podepne pod temat. Potrzebny zasilator po poniższy config: athlon xp 2000 Gigabyte GA - 7VT880-L GeForce FX 5200 Styknie ten szef :?: Może lepiej Modecom MC-350 :?: Płyta ma zdaje siędodatkową wtyczke 4pin więc proc raczej leci z 12V :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 A nie możesz troszkę pomyśleć i poczytać sobie FAQ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 A nie możesz troszkę pomyśleć i poczytać sobie FAQ?Tyle że miałem wybór tylko między tymi zasilaczami z początku dlatego o nie pytałem - teraz sie troche nazmieniało wiec prędzej coś dobiore a co do FAQ to :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...