Armo Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 "Hybrydowe" SLI ma dwie główne cechy, jedna o nazwie GeForce Boost, pozwala na współpracę zintegrowanego chipsetu graficznego na płycie głównej z kartą graficzną montowaną w slocie PCI-E. Wiecej na chip.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 (edytowane) jak już dajesz newsa, to trzeba było go jakoś przeredagować i sie pod nim podpisać, bo takie "newsy" to można o kant wiadomo czego rozbić :/ kazden jeden moze tak zrobić. imo edit sama technologia mi się bardzo podoba i może okazać hitem Edytowane 8 Stycznia 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 (edytowane) jak już dajesz newsa, to trzeba było go jakoś przeredagować i sie pod nim podpisać, bo takie "newsy" to można o kant wiadomo czego rozbić :/ kazden jeden moze tak zrobić. imo edit sama technologia mi się bardzo podoba i może okazać hitem 1. Nie będę zmieniał cudzym tekstów. 2. Nie będę sie podpisywał pod cudzym artykułem. 3. Spójrz na Twoje wypociny, błędy ortograficzne, interpunkcyjne, stylistyczne. I Ty chcesz kogoś uczyć poprawnej pisowni ? 4. Od komentowania innych użytkowników forum jest inny wątek. 5. Jeśli czujesz że zostały zranione Twoje uczucia to możesz się na mnie poskarżyć osobom które moderują to forum. Edytowane 9 Stycznia 2008 przez Armo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 (edytowane) pff. Czytaj ze zrozumieniem. ad.1 niech Ci będzie. ad.2 kazałem Ci sie podpisać pod cudzym artykułem ? :blink: ad.3 uczę kogoś pisowni ?:lol: gdzie ? ad.4 dzięki o wielmożny, że mnie oświeciłeś. ad.5 jw. nie będę się wdawał w bezsensowne dyskusje. eot. Edytowane 9 Stycznia 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mam_max Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 przydał by sie aby wypuści Tri-Hybrid SLI czyli 2 karty graficzne w sli i jedna zintegrowana na płycie głównej z chęcią by coś takiego kupił, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 I po co to komu? Wydajność może i fajna, ale już lepiej kompa wymieniać raz na 2 lata niż raz na 6.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiquidForce Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 "I po co to komu? Wydajność może i fajna, ale już lepiej kompa wymieniać raz na 2 lata niż raz na 6...." A co wprowadzenie Hybrid SLI ma do częstotliwości zmiany kompa? Chyba nie twierdzisz że to spowoduje wzrost ceny całego komputera 3x... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 miło, że ktoś moje niusy linkuje :) a odnośnie tematu, bardzo dobra rzecz, nie wiem czy to pod wpływem Al'a Gore'a, w każdym bądź razie po co ciągnąć tyle prądu, gdy przez większość czasu siedzimy na forum :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 "I po co to komu? Wydajność może i fajna, ale już lepiej kompa wymieniać raz na 2 lata niż raz na 6...." A co wprowadzenie Hybrid SLI ma do częstotliwości zmiany kompa? Chyba nie twierdzisz że to spowoduje wzrost ceny całego komputera 3x... Nie zrozumiałeś, wg. mnie lepiej taką kasę (przeznaczoną na 3 karty), odłożyć i zbierać na następnego kompa. Ale to jest moje podejście. Za niedługo to będziemy musieli mieć obudowy BT, żeby zmieścić 8 kart w sli, lub 15 w cf..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 (edytowane) Ale dzięki tej technologii może w końcu zaczną powstawać dobre płyty ze zintegrowaną grafiką, oferujące dobre OC, dobre parametry itp :) Dzięki temu przesiadki na nowe sloty/sockety czy inne piciexpressy będą mniej bolesne, bo przypuśćmy za ileś tam lat powstaną nowe sloty dla kart graficznych, kogoś nie będzie stać przez jakiś czas na nową grafę to posiedzi chwilę na zintegrowanej :) A pomyśleć, że zaczęło się od pomysłu 3Dfx :) Edytowane 15 Stycznia 2008 przez barat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Za niedługo to będziemy musieli mieć obudowy BT, żeby zmieścić 8 kart w sli, lub 15 w cf.....A co ma BT do ilosci slotów? Poza tym BT jest na rynku już jakieś 10lat i jakoś niewiele z tego wynika (BT nie oferuje żadnych ulepszeń w stosunku do ATX, choć widziałem już parę artykulików sponsorowanych na ten temat). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Ee..chyba chodzi o to że 15kart zajmie tyle miejsca że płyty będą dłuższe i nie zmieszczą się w MT ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 f... dałem ciała :oops: Jakoś coś mi się po..myliło i myślałem o BTX (namęczyłem się z tym syfem sporo i mam alergię... :lol: ) However, BT nic tu zasadniczo nie zmienia - mobo nie mają i raczej nie będą miały tylu slotów, bo byłby duuży problem z designem PCB, chłodzeniem i zasilaniem. Poza tym każda następna generacja GPU jest znacznie wydajniejsza od poprzedniej, więc 8 czy 15 kart w kompie byłoby tak samo "popularne" jak np. Ferrari czy Porshe - mobo na zamówienie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...