MaleJol Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Witam, W dniu dzisiejszym podkręcałem swój procesor Pentium 4 2,4 Ghz Northwood. Komputer pracuje na standardowym napięciu 1,520. Udało mi się uzyskać tylko 2,7 Ghz przy napięciu 1,55. (FSB 150) Kiedy próbuję FSB 156 (czyli 2,8 Ghz) nawet przy napięciu 1,60 w SP2004 wyskakują mi błędy, choć 3dmarka 05 bez problemu przechodzi. Dlaczego uzyskuję takie słabe wyniki, choć czytałem w internecie że spokojnie te procesory kręcą się do 3,0 Ghz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 jesli masz stepping B0 to nie pojedziesz z nim daleko... NW z 800FSB lataly na 3.0 i wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaleJol Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 W programie CPU-Z pisze mi stepping: "7", revision: "c1". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Masz na płycie głównej blokadę taktowań PCI i AGP? Jak nie masz to możesz coś spalić, ustaw równe 166mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaleJol Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Posiadam blokadę AGP i PCI. Natomiast nie wiem czemu nie mogę ustawić na sztywno pamięci DDR, podkręcając kompa podkręca mi się RAM i nie mogę zablokować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 No to akurat jest normalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 a zasilacz a chlodzenie i mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n4p1 Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) Przylacze sie do tematu, wczoraj udalo mi sie podkrecic Pentium 4 2,4GHz do 3Ghz (nietety mam standardowe chlodzenie i to byl max). Wszystko dziala zdecydowanie szybciej, ale jest problem z grami. Wlaczam Team Fortress 2, podlaczam sie do jakiegos serwera i gra sie tak jakby duze lagi byly. Czyzby grafika nie wyrabiala? Jak to "naprawic"? Moja konfiguracja: Pentium 4 2,4GHz 2x512Mb Geil CL2-2-2 UltraX400 Abit AI-7 ATI Radeon 9600 zasilacz rubicon 300W :) W biosie ustawilem PSB800, 5:4, vcore na 1,6V (skacze z 1,560 do 1,6 - ale to wina zasilacza) i ddr na 2,65v i reszta jak na screenie: Edytowane 4 Marca 2008 przez n4p1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 moim zdaniem odpowiedzi szukaj pod haslem "Rubicon" :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...