Skocz do zawartości
K@zik

Hp Pavilon Dv9500

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem Laptopa w Angli. Przeinstalowalem system z Visty na XP i problem.

Szukam sterowników pod XP do HP Pavilon dv9500 oznaczenie dv9565ea.

Na stronie HP jest kilka sterowników ale najważniejszych do Grafiki, Audio, itd to nie ma. Moze ktos pomóc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o matko 10000000-wy temat o tym samym patrzysz co masz w srodku i szukasz po innych stronach internet nie ogranicza sie do strony hp ma nawet takie fajne narzedzie zwane google

grafika 8400m?? http://www.laptopvideo2go.com/

audio: http://www.softwarepatch.pl/plik/7560/Cone...TO-(WinXP).html od dv6000 ale sprzet zapewne ten sam

i teraz napisz mi ze nie ma sterownikow znalezienie zajelo mi 2 minuty przy uzyciu tego hiper narzedzia szukajacego zwanego potocznie gugle

Edytowane przez siwy05

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosilem tyko o pomoc. Zalezy mi na tym bardzo. Robie to dla swojego brata ktory wyjezdza pojutrze. Chcialbym to zrobic do konca. Nie moge znalezc sterowników do Network. Wirelesa uruchomilem. Ale sterownikow do Ethernetu znalesc nie moge. Prosze tylko o mala pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli sieciówka jest gigabitowa to ten sterownik jest podpięty do jakiegoś innego, w paru pavilionach tak miałem i grzbiąc w downloadzie na hp.com znalazłem te stery podpięte pod inne. ta DeVałka to turion czyli sterowniki szukasz do wersji "z" na stronie. np: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwar...049&lang=en

"driver-chipset"zassaj, bo tam jest też do sieci sterownik. Szukane na szybko bo czasu nie mam ale sprawdź to :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze wszystkim sobie poradze byle chipset sciagnac :(. Tylko chipset zeby dobry byl

Zostało mi do zainstalowania:

Kontroler Ethernet

Kontroler magistrali zarządzania systemem

Koprocesor

i karta dzwiekowa (wydaje mi sie ze jak zainstaluje porzednie to pojdzie wreszcie)

Edytowane przez K@zik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli ten DV jest na procesorze AMD Turion X2 to na bank jest to płyta na nForce 520, sterowniki pod XP ściągniesz i zainstalujesz bez problemu z www.nvidia.com w sekcji nforce 520 pod AMD. tam zainstaluje ci sieciówkę która hasa przez chipset nForce , do tego magistralę zarządzania systemem + resztę od płyty głównej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rób jak mówię, nie filozofuj

zobaczysz, że zniknie nieznane urzadzenie

(jak mi nie wierzysz, popatrz sobie, że jest on w wiekszości sterowników od HP, pewnie rowniez w twoim do Visty - bez tego się nie obejdzie, inni już tez zadawali pytanie o to odnośnie HP)

Pozdro

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi