Dr No Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Witam, noszę się z zamiarem zakupu TV LCD 26". Po przeczytaniu opinii stwierdziłem, że najlepszym wyborem będzie chyba Panasonic TX26LM70P. Jednak w większości opinii natknąłem się na opisy zależności jakości obrazu od sygnału. Nie mam kablówki, ani anteny satelitarnej, telewizje odbieram przez zwykłą antenę na dachu (nie jestem jakimś koneserem TV, może się obyć bez jakości HD, byle by nie śnieżył i nie było innych krzaków), w związku z tym moje pytanie- czy można liczyć, że jakość obrazu będzie zadowalająca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 czy można liczyć, że jakość obrazu będzie zadowalająca?Zależy co kogo zadowala. Wg. mnie TV naziemna to najgorsza forma propagacji tego medium. Już lepiej dokup chociaż jakiś podstawowy pakiet n, albo coś takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remus Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 tak naprawde wbrew pozorom to bedziesz nawet zachwycony jakoscia odbioru na lcd nawet ze zwyklej siatkowki. mimo ze mam full wypas to napisze ze na tvn jest naprawde dobry obraz mimo ze to analog. w koncu zobaczysz takie szczegóły jak wyprayski na twarzach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 remus kolego co ty gadasz ? O ile sygnał będzie dobry to będzie ładnie wyglądało ale na gorszych jakościowo to cóż... do kitu. Poza tym razem z sygnałem ściągać będzie tone zakłuceń... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remus Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 kolego widze ze naprawde masz problem z interpretacja tu tez wyraznie napisalem ze tvn daje dobry obraz nie napisalem o zadnym innym programie. nie wiem czy masz dostep do DVB ale moze sprawdz ze pal mimo ze cyfrowy wcale nie musi byc rewelacyjny i ten obraz z tvn pobije jakosciowo np.. axn, cinemax. sa programy cyfrowe ktore maja naprawde lipny obraz poniewaz analog zamieniaja na cyfrowke a chyba wiesz co sie dzieje podczas kilkukrotnej konwersji ? mimo ze cyfrowy nie znaczy doskonaly. porownujac programy axn do nghd czy canalHD lub zwykly to jest niebo a ziemia. jezeli tu tez czegos nie rozumiesz to napisz odpal porzadny tuner np. ten co ja mam ferguson 8900hd i zobaczysz roznice w obrazie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 i uważasz że Dr No mówiąc o zwykłej antenie na dachu i o tym że nie jest koneserem TV ma namyśli tuner za ponad 1k ? Nie zebym nie kapował o co ci chodzi ale czytaj pytanie twórcy tematu [; a z taniego zestawu raczej otzyma kupe a nie obraz jeszcze na LCD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...