krzypaw Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Nie moge znaleźć, było tyle razy wałkowane a jak trzeba to nie moge znalreźć, kupiłem tego acera i mam stary bios i nie moge zainstalkować xp, czu może mi ktoś wytłumaczyc alre tak łopatologicznie krok po kroku jak zmienic bios na nowszy, kiedyś robiłem wymiane biosu w stacjonarnym pod dos, ale tu nie wiem jak się do tego zabrać, bios już mam ze strony producenta, bardzo proszę o pomoc PS> szukałem i niestety nie mogę znaleźć a potrezebuję w miarę pilnie tak więc nie krzyczcie że było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Mój temat: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=253610 tak zrób i do każdego laptopika będziesz mógłzainstalować i się nie będziesz kłopotał :P A potem najwyzej bios nowy wrzucisz z poziomu windowsa! Choć słyszałem że można też wrzucić na płytę biosik ale sam nie wiem dokłądnie jak to zrobić! Ale lepszy jest ten sposób z wgraniem nLite do Windowsa sterów! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 (edytowane) szczerze to wolał bym jak by ktoś pomógł mi pod dosem zmienić biosa, mam bios, potrzebuję tylko program do zmiany biosu, i małą pomoc, z tego co pamiętam to trzeba utworzyc dysk cdrom startowy, wrzucic tam program i bios. no i próbowałem zrobić update biosu z cdr ale nie dało rady, potem nawet załatwiłem flopy usb i też nie dało rady sam plik .rom ma ponad 1 mega a flopy 1.44, porażka, teraz próbuję nlite, ale jakoś nie chce mi się wierzy ć że tak pójdzie łatwo, nie mogę nigdzie znaleźć opisu, niby jest pełno tematów ale wszędzie tylko piszą żę to juz było albo przywracanie systemu z ukrytej partycji. nie wiem jak to zrobnić pomóżcie, bardzo proszę!! a tym progsem enlite to jak się pliki utworzą to po prostu je zgrać na cd czy trzeba tworzyć jakiś startowy cd?? Edytowane 9 Stycznia 2008 przez krzypaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 masz wszystko dokładnie u mnie w temacie napisane! a tu jeśli już sobie nie będziesz radził masz obrazeczki: http://paparadit.blogspot.com/2007/06/inst...th-windows.html i potem dołączasz do płyty te stery( wybierz wszystkie) i albo przepal albo zrób obraz ISO. A co do BIOSU to weź v1.22 i spod Windowsa zainstalujesz i jest w nim ta opcja zmiany tryby AHCI na IDE (a nie mogli daćtego wcześniej :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Hej, już zrtobiłem :-)) zrobiłem sobie instalkę xp-eka, a potem uaktualniłem biosa, wszystyko działa laptop jest super, za takie pieniądze to rewelacja, dałem za niego 1410 + 80 1 gb ramu, rewelacja jak ktoś nie chce grać to nic więcej nie trzeba, moja kobieta ma toshibę L200, jedna z tańszych, kupiła ją rok temu w mm, wymieniała na gwarancji dvd, bo padł, i wcale nie jest lepsza, a poza tytm bateria jej trzy ma 45 minut. Tak więc niech nie hgadają że toshiba albo hp to super sprzęty. Wsystko si może zepsuć. A co do mojego lapka to nie mogę uruchomić jedynie czytnika kart pamięci. Jak wiesz jak to zrobić to mi pomóż. Ściągnąłem stery ze strony acera, zainstalowało się ale jak wkładam karte, to mieli i mieli i pokazuje żę karta nie sformatowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 No to ładnie! Widzę że masz takie samo zdanie co do tego lapka jak ja :) A z tym czytnikiem to jest taki motyw ze jak włożysz karte pamięci do niego to powinna siępokazać instalacja sprzętu (tak jak zawsze jest w XP) i potem powinno śmigać! ale nie obiecuj sobie za wiele bo akurat czytnik to jest chu.. w tym lapku! Karty 1Giga nie chciał mi odpalić, a patrzyłem 64MB i śmigała. Dobrze że jest w nim 4 USB to kup czytnik kart za 30zł ALL in 1 i do USB i wówczas śmiga! Sprawdzałem! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 No to ładnie! Widzę że masz takie samo zdanie co do tego lapka jak ja :) A z tym czytnikiem to jest taki motyw ze jak włożysz karte pamięci do niego to powinna siępokazać instalacja sprzętu (tak jak zawsze jest w XP) i potem powinno śmigać! ale nie obiecuj sobie za wiele bo akurat czytnik to jest chu.. w tym lapku! Karty 1Giga nie chciał mi odpalić, a patrzyłem 64MB i śmigała. Dobrze że jest w nim 4 USB to kup czytnik kart za 30zł ALL in 1 i do USB i wówczas śmiga! Sprawdzałem! [/quot] mam czytnik all in one, ale myślałem że nie będę musiał z niego korzystać, mam kartę 128 i 2 gb, obie mikro sd, jedna vbyła zapisana przez aparat a druga przez smartphone, i ani jednej nie odczytało, w ogóle to mi pokzauje w menadzer urządzeń problem z czytnikiem, a te karty to wyskakiwało że karta nie sformatowana, w sumie to z czytnika nie będę pewnie za częstio korzystał, ale szkoda że tak kiepsko to działa. reszta superancko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...