tomluk1991 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Mam pytanie do towarzystwa potrzebuję rady w sprawie ulepszenia mojego kompa. [939] Procesor AMD Athlon 64 3800 + BOX [AMD][939] Płyta Gigabyte K8NF-9-RH Pamięć DDR 2x512MB PC3200 400MHz Kingston [PCIE] Karta GeForce 7600GS Gigabyte 256MB To mój sprzęt kupiony 23.12.06, głównie chodzi mi o to aby to godnie chodziło i żeby taki Far Cry 2 chodził. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 (edytowane) trochę źle zrobiłeś kupując athlona.. mogłeś kupic sobie intela... może kup sobie 8500gt 512... ja go właśnie niedawno kupiłem i śmiga jak trza i dokup sobie np. 1gb kingstony albo odrazu 2x1 gb kingstony albo corsairy Edytowane 9 Stycznia 2008 przez Komixx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 może kup sobie 8500gt 512... ja go właśnie niedawno kupiłem i śmiga jak trza:lol: Polecasz mu karte gorszą od 7600 :lol: Poza tym zobacz że sprzęt kupiony w grudniu 2006! Czy ten procek to X2 czy nie, nigdzie tego nie napisałeś. Dokup ewentualnie 1gb ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 @Komixx ale zobacz na date kiedy kupował tego kompa, wtedy Intel nie był jeszcze taki modny ;] proponuje sprzedać wszystko, uzbroić sie w troche gotówki i składać coś na Gigabyte P31+E2160+2x1Gb Kingston+8600GT/8800GT/HD3850+Amacrox 450W :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 aj.. sory pomyliło mi sie z 2007 sorka XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomluk1991 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Ten procek nie ma 2 rdzeniów. Czyli z waszych propozycji wynika żeby w pierwszej kolejności dokupić RAM. P.S. Można pamięć RAM 2 różnych firm założyć czy lepiej te same?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyna58 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zrobiłbym tak jak mówi Fredek tylko za żadne skarny nie brałbym tego zasilacz bo to kupa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomluk1991 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Panowie wszystkiego nie będe wymieniał wiadomo najprostsze rozwiązanie kupić nowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zrobiłbym tak jak mówi Fredek tylko za żadne skarny nie brałbym tego zasilacz bo to kupa. Czemu tak mówisz?? To jest bardzo dobry i cichy zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 W celu uzyskania przydałoby się wymienić procka i płytę i ram. Ewentualnie jeśli nie chcesz zmieniać wszystkiego to dokup sobie ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Panowie wszystkiego nie będe wymieniał wiadomo najprostsze rozwiązanie kupić nowe. ale po wymianie wszystkiego na taki zestaw jak podano wyzej odczujesz DUZY skok wydajności. to imo najlepsze rozwiązanie, bo 939 juz umiera jak kiedys s. A. ewentualnie mozesz myślec nad AM2, bo jest jednak tańsze, i bardzo łatwo można w przyszłości zmodernizować kompa na AM2. mozesz zapytac czy koles sprzeda to mobo: http://www.allegro.pl/item294524793_abit_k...b_667_ddr2.html sam ją posiadam i bardzo polecam, super OC i jest bezszelestna :D do tego antka x2, lajtem ponizej 200zł znajdziesz jakiegos dobrego, 2gb goodram 800mhz kosztują cos koło 120zł, do tego radek 3850 i zestaw na ponad rok z możliwością modernizacji w każdej chwili. Ale mimo wszystko zestaw na intela będzie lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyna58 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Czemu tak mówisz?? To jest bardzo dobry i cichy zasilacz. Mój znajomy miał dwa takie i padły z niewiadomych przyczyn. TUTAJ jest fajny test zasilaczy i wcale on nie jest taki bardzo dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Panowie wszystkiego nie będe wymieniał wiadomo najprostsze rozwiązanie kupić nowe.Nie takie najprostrze ale najlepsze - stare części jeszcze trzymią cene więc ktoś sie napewno skusi a weź pod uwage np to że za 1GB DDR kupisz 2x1GB DDR2, do tego E2140, Gigabyte P31 i siakaś grafa (to już zależy od funduszy) i masz sporo szybszego kompa małym kosztem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 (edytowane) jeśli nie nazbierasz wystarczająco gotówki to możesz jeszcze troche wytrzymać na starej grafice, a zmienić resztę platformy. Fakt że na razie wydajność w grach niewiele się podniesie (chociaż jak bedziesz miał 2GB ramu i lepszzego procka to już coś), ale grafike najłatwiej zmienić, zwłaszcza że ceny lecą na łeb na szyje, bo ciągle coś nowego wychodzi.. inną strategią byłoby dokupienie tylko nowej grafiki, ale będzie mocno ograniczana przez reszte zestawu.. Edytowane 9 Stycznia 2008 przez ainaruth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...