blacklio Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 Wbij się na panel serwisowy modemu i zrób screena z parametrami upstream i downstream i wklej tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 mam dokladnie to samo mam umowe 10mb a max predkosc sciagania z serwerow,torentow i ogolenie smiganie ww jest okropnie powolne max 190kb/s... jak sciagałem drivery z nvidii... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Szybkie pytanie - na ile da się ponegocjonować ceny z przedstawicielami UPC i jakie mogą dać realnie rabaty ?? Podłączają mi właśnie blok i chciałem z dobrym rabatem 25MBit + tv cyfrowo podstawowo. Kupując te dwa mógłbym teoretycznie dostać telefon + wifi za free ale nie potrzebuję ani tego ani tego. Interesuje mnie najlepsza możliwa cena na dwie usługi, normalnie 90 + 65, oferta na szybko 10% rabatu czyli 139,50. Moim zdaniem drogo ;) Polećcie agenta (może być chyba spoza lublina ?) czy powiedzcie co i jak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z1ppi Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 Szybkie pytanie - na ile da się ponegocjonować ceny z przedstawicielami UPC i jakie mogą dać realnie rabaty ?? Podłączają mi właśnie blok i chciałem z dobrym rabatem 25MBit + tv cyfrowo podstawowo. Kupując te dwa mógłbym teoretycznie dostać telefon + wifi za free ale nie potrzebuję ani tego ani tego. Interesuje mnie najlepsza możliwa cena na dwie usługi, normalnie 90 + 65, oferta na szybko 10% rabatu czyli 139,50. Moim zdaniem drogo ;) Polećcie agenta (może być chyba spoza lublina ?) czy powiedzcie co i jak... Wątpię, aby z nowymi użytkownikami się targowali. Sam mam internet + TV w UPC od ponad 6 lat, a od około 3 dodatkowo telefon, czyli mam te 30% zniżki chyba ale udało mi się zejść do -50%. -30% to jest po prostu promocja, za to że korzystasz z ich całej oferty. Jeśli masz stacjonarny w TPsie itp. to polecam zmienić po wygaśnięciu umowy bo ceny naprawdę konkurencyjne i żadnych problemów przez te 3 lata nie miałem, a telefon b. często używany przez siostrę : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macius88 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Nie byłem przekonany do UPC po przejściach moich znajomych ale no risk-no fun. Jednak wyszło na fun:) 25 mbit to wychodzi 23,50-24,02 mbit także znośnie, upload 1,48 mbit z rapida ssie 2500-3000KB/s, upload ok 180kb, ping do wp.pl około 15, na warszawskich serwerach gamesnet, whiterabbit ping od 5 do 10 także jestem OGROMNIE zaskoczony. Jakieś cudowne kable trafiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 upc przyspieszyło sprinta 2mb do 8mb, zresetować modemy i się cieszyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 dołączam do klientów upc. Nowe promocje wymiatają zakładając, że nie m ma się potrzeby na telefon :] 25 + 80 kanałów tv = 105zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 niestety dla graczy UPS nei jest takie super. Mam 2 kumpli co graja w QuakeLive i o ile pingi na serwerach PL maja w granicach 15-30 to na DE po 120. Za to na FR i NL po 70. Troche parodia bo ja na 2mbit mam lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 (edytowane) To prawda. Mam porównanie łącza UPC 10Mbit/s oraz łącza sieci lokalnej (www.limes.com.pl) 12Mbit/s. Niestety ale UPC nie ma żadnych szans pod względem pingów w grach. 90% serwerów pokazuje wyższy ping na łączu UPC. Dodatkowo cena łącza z UPC jest o 1/3 większa niż u dostawcy lokalnego nie patrząc na transfer. Dlatego wg mnie zawsze warto rozejrzeć się za jakimś porządnym usługodawcą w swoim rejonie zamieszkania. :) Edytowane 14 Maja 2010 przez Grinch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 Pingi były dobre gdy była prędkość 1,5Mb w ofercie, a teraz wraz z wzrostem przepustowości rosną pingi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2010 UPC ma umowy tylko na czas nieokreślony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Kolejne obnizki cen w UPC. Promocje UPC Fiber Power 50Mb/s za 50zł. jesli posiadamy kablowke z nagrywarka HD i pakietem Max HD. B-) Ladnie pojechali po bandzie, na dodatek w tym miesiacu do oferty maja trafic Eurosport i Eurosport 2 HD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 (edytowane) Od kilku dni mam łączę w UPC. Co do awaryjności nie mogę się jeszcze wypowiedzieć, ale zarówno transfer jak i pingi są na bardzo dobrym poziomie. Mam łącze 10 Mbit i bez problemu osiągam na rapidshare maksymalną prędkość czyli ~1200 KB/s. Gram w UT na niemieckim serwerze i pingi mam w granicach 40 ms, tak samo jak miałem w Multimedii. Jak na razie jestem zadowolony. Edytowane 18 Września 2010 przez USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 Można domagać się od nich poprawy jakości pingów? Bo w BC2 mam zazwyczaj 160 i więcej (nawet ponad 300) i zazwyczaj kończy się wywaleniem z gry.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 Możesz spróbować o ile to nie wina serwera na którym grywasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 Nie bardzo, bo różne serwery wybieram. Co prawda połączenie mam po WiFi do rutera, a ten kablem do ichniego modemu, ale podłączałem się kablem do rutera i nie było znacznie lepiej, tzn może i pograłem więcej, ale ping nadal był na poziomie 150/160. Dla pewności sprawdzę jeszcze jak będzie wyglądało połączenie bezpośrednio do modemu, co by wykluczyć ruter, ale to dopiero po weekendzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2011 (edytowane) Czy orientujecie się czy jest możliwość zawarcia umowy na 12 miesiące, tak jak to było rok temu? Jesienią kończy mi się umowa i chciałem przedłużyć. Na stronie UPC jest napisane w aktualnej ofercie, że umowa jest na 24 miesiące i tak samo powiedziano mi na infolinii (ceny takie same jak rok temu). Ale może da się jakoś ugadać z przedstawicielem handlowym? Bo w przypadku Multimedii, której łącze miałem wcześniej było tak, że przedstawiciel handlowy rozwieszał ofertę handlową na klatce schodowej, która była zawsze korzystniejsza niż ta na stronie internetowej. Niestety UPC się u mnie na osiedlu nie reklamuje i nie wiem czy jest taka możliwość, czy mogę jedynie liczyć na to, co mają w oficjalnej ofercie. Edytowane 21 Lipca 2011 przez USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 (edytowane) Jak chcesz przedłużyć umowę to powinieneś negocjować, że chcesz na 12 miesięcy. Zaproponuj nieco wyższa stawkę, ale tylko troszkę wyższą o te powiedzmy 5 złotych i sprawdź co oni na to. Nikt tu Ci nie pomoże, bo przypadek, który opisujesz jest indywidualny do danego regionu/osiedla. UPC ma takie podeście do klienta niestety. U mnie na przykład przez jakiś czas nie mogłem przejść na 50 mbit i przez długi czas miałem 30 mbit na starej umowie, gdzie już dawno tych prędkości nie mieli w ofercie. Tylko 5, 10, 25 , 50 mb i 120 mb. Powodem było to, że serwery jak i instalacja w moim regionie nie była wtedy dostosowana do tych prędkości. Co by się zgadzało, bo w tamtych czasach miałem rzadko co więcej niż 22 mb na 30 mb obiecanych i częste awarie. Potem było lepiej i w końcu sami zadzwonili z ofertą przejścia na 50 mb w tej samej cenie. Otóż mam umowę na czas nieokreślony na internet, tv (HD MediaBox) i telefon. Więc mogę zmieniać ofertę w dowolnym momencie. Czyli wybierać tańszą lub droższą ofertę (prędkość/pakiet kanałów/taryfa telefoniczna). . To samo tyczy się ofert dopiero co wprowadzonych. Czyli jak to było w moim przypadku wyższej prędkości przy tej samej cenie co płace w danym momencie. Czyli wg umowy teraz za internet 50 mb płacę 120 zł. Teraz jest taniej, bo 101. I tu niestety nie dadzą mi żadnego aneksu, by płacić taniej. Ale jeśli powiedzmy 120 mb łącze stanieje do tych 120 zł to będę mógł przejść na 120 mb bez żadnych opłat. Wystarczy telefon do nich. Tak to dziwną mam umowę z nimi. Tak więc dzwoń i negocjuj. Staraj się właśnie rozmawiać z przedstawicielami. Nie dzwoń do BOK'u, bo oni często sami nie wiedzą lub wprowadzają Cie w błąd. Dla mnie załatwiane takich spraw przez BOK to ostatnia rzecz jaką robię. Jednym słowem często odbierają tam debile/debilki ;) Edytowane 23 Lipca 2011 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spheremaster Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 jak z tym wlaczeniem astera do upc stoi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cepek3 Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2011 Witam, Co jest z tym D 10Mb/s U 1Mb/s że oddaje na torrencie max 120KB i nie wiem czy tak jest granie u nich w ciula czy coś trzeba poustawiać w torrencie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2011 Witam, Co jest z tym D 10Mb/s U 1Mb/s że oddaje na torrencie max 120KB i nie wiem czy tak jest granie u nich w ciula czy coś trzeba poustawiać w torrencie? Kolego, czy chodzi ci o to, że prędkość wysyłania (uploadu) masz ~120KB/s? Przy łączu 10/1 to całkiem normalne, teoretyczny maks wynosi 128. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_malisz Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2011 Ja tak od siebie - UPC Wawa - polecam - gry online jak do tej pory bez żadnych problemów oprócz cs-a itylko czasami a ściąganie filmów i innych - bajka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2011 (edytowane) Coz od wczoraj mam ten super net 50 - powiedzmy ze wszystko jest OK ( walczylem troszke z ustawieniami ich routera tomphson) ale kurde z utorrentem jakas lipa. Odpalam rozpedza sie do tych 5mb/sek i po kilku chwilach zwalnia do kilkunastu kBsek!!!! Peery sa dobre i powinno smigac na maxa. W ASTER wszystko bylo OK. Ma ktos jakis pomysl?? co ciekawe strasznie mi po dysku mieli jak odpalam utorrent. Edytowane 31 Grudnia 2011 przez Sewer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 A u mnie od dłuższego czasu zrywa połączenie z internetem po kablu. Router Thomson TWG870U jakby się resetuje i przestaje migać lampka "Online" na parę minut. Potem znów się restartuje i internet działa. Czasem parę minut, a czasem cały dzień. Dzieje się to dość często. Zresetowałem modem do ustawień fabrycznych i dalej było to samo. Wyłączyłem za to Firewall (routerowy) i na razie chyba jest OK. Mam ESET Samrt Security, wiec na razie musi mi to wystarczać. Wolałbym jednak mieć włączony sprzętowy Firewall w routerze. Jak ktoś miał takie problemy z internetem w UPC niech napisze czy rozwiązał problem. Dzwonienie do BOK i przysłanie techników już raz nic nie pomogło. Z reguły wymieniają tylko router lub wgrywają nowy Firmware. Póki co jest ok, ale ten wyłączony Firewall jednak troszkę mnie martwi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 (edytowane) UPC znowu przyspieszyło! Miałem FP25, rano sprawdzalem i juz jest FP30 wystarczy zrestartowac modem, w koncu jakis konkretny upload. :wink: Edytowane 16 Lutego 2012 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 (edytowane) UPC znowu przyspieszyło! Miałem FP25, rano sprawdzalem i juz jest FP30 wystarczy zrestartowac modem, w koncu jakis konkretny upload. :wink: Ciekawe. Nie musiałeś podpisywać nowej umowy? Na stronie UPC jest napisane, że oferta dotyczy nowych klientów, którzy w ciągu ostatnich 3 miesięcy nie mieli żadnej usługi. Tak samo powiedziano mi na infolinii. Ja cały czas płacę 65 zł za 10 Mbit - taka cena była jak podpisywałem umowę we wrześniu 2010 r. A kiedy pare miesięcy temu kończył mi się okres obowiązywania umowy, powiedziano mi, że jeśli chcę większą prędkość, to mam płacić wg starego cennika czyli 80 zł za 25 Mbit... Albo czekać aż 10 Mbit zniknie z oferty i wtedy dostaną "przyspieszenie". EDIT: Okazało się, że jednak można :) Pani z którą pierwszy raz rozmawiałem była niedoinformowa, dzwoniłem drugi raz i zwiększyli mi z 10 do 30 Mbit :) Edytowane 2 Marca 2012 przez USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 (edytowane) od lutego 2011 mam umowe na 5Mbit na 2 lata od 2-3 dni cos szybciej wszystko chodzi, wcozraj mialem 7-8Mbit wg speedtest-a, dzis 15Mbit juz Edytowane 28 Maja 2012 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cochin Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 Ja dostalem 2 tyg temu takiego maila. Czy ktos wie cos wiecej, kiedy dokladnie bedzie podniesienie predkosci? Szanowni Państwo! Cieszymy się, że są Państwo w gronie Abonentów UPC i dziękujemy za korzystanie z naszych usług oraz zaufanie, jakim obdarzyliście Państwo naszą firmę. Każdego dnia chcemy lepiej odpowiadać na Państwa potrzeby i dokładamy starań, aby zapewniać najwyższą jakość usług i konkurencyjność oferty. Poniżej informujemy o ważnych zmianach, w tym o nowościach, wzbogacających Państwa usługi. PONAD 2 RAZY SZYBSZY INTERNET UPC FIBER POWER: Już na początku czerwca przyspieszamy Państwa Internet 10 Mb/s aż na 25 Mb/s jedynie za 5 złotych miesięcznie UPC od wielu lat wyprzedza standardy rynkowe, oferując najszybsze prędkości internetu. Z tego powodu przestajemy świadczyć usługi o niższych prędkościach: 5 Mb/s i 10 Mb/s. Aby mogli Państwo przetestować nową prędkość Internetu, przyspieszamy go już w czerwcu, bez dodatkowych opłat. Opłata w wysokości 5 złotych będzie doliczana do Państwa rachunku od 1 lipca 2012. W przypadku braku akceptacji powyższej zmiany, przysługuje Państwu uprawnienie do rozwiązania Umowy Abonenckiej. Pisemne oświadczenie o rozwiązaniu Umowy Abonenckiej powinno zostać dostarczone do UPC Polska do 21 czerwca 2012 roku. Jeśli skorzystają Państwo z powyższego uprawnienia, UPC nie będzie przysługiwać żadne roszczenie odszkodowawcze, a także zwrot ulgi. Łączę wyrazy szacunku, Ewa Wesoły Dyrektor ds. Obsługi Klientów UPC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 25Mbit juz hula Czasami tylko zdarza sie ze nie ma internetu (tzn na 5-10minut blokują porty czy cos bo dziala tylko gg i to nie zawsze) (na modemie wszyskie "lampki" swiecą) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...