Fast128 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Witajcie Chcę kupić 2 dyski 500 lub 750gb, celem spięcia ich niedługo w raid - na razie popracują oddzielnie. Ważne są dla mnie: prędkość, niezawodność, cisza, to, że 750gb są lekko droższe mi nie przeszkadza - wolę móc potem dołożyć kolejne dyski w wolne porty sata. Spotkałem się z opinią, że 500gb są znacznie szybsze, z powodu mniejszej ilości talerzy, czy to prawda? - jeśli tak byłby to argument przeciw 750gb Pewnie pojawi się pytanie: a po cholere tyle przestrzeni, już odpowiadam komputera używam do montażu wideo i do obróbki zdjęć 1h materiału z kamery - 12-15gb jedno zdjęcie prosto ze skanera w tiff - 60mb (klisza 36 klatek zajmuje 2gb) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) ja mam dwie 500tki ale bez stworzonego RAIDu (w RAIDzie są natomiast 250tki) - model Samsung HD501LJ; w stanie jałowym są cichuteńkie ale i przy dużym odczycie relatywnie ciche, na 100% cichsze od Caviarów a wydajnościowo nie gorsze; jak będziesz chciał mogę zrobić HD Tacha z ich obu... Edytowane 21 Stycznia 2008 przez M4ciek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazYb0N Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Polecam także WD z serii AAKS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwiateK__ Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Polecam także WD z serii AAKS. z tego co czytalem to seria AAKS nie jest cicha... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...