Skocz do zawartości
Narkies

Transcend Mmc 1gb - Można Przeciąć ? Xd

Rekomendowane odpowiedzi

<_< Witam wszystkich. Kupiłem Karte Transcend MMC 1gb na allegro, karte kupiłem do telefonu nokia 6680, w opisie aukcji napisane było że karta psauje do Noki 6680 a na zdjęciach wyglądała tak jak ta orginalna z tą przejściówką po prawej stronie na zdjęciach. Po otrzymaniu paczki co się okazało? ŻE KARTA NIE PASUJE! jest za duża ! Jest wielkości karty sd, Poniżej zdjęcia:

post-149164-1199982534_thumb.jpg

post-149164-1199982562_thumb.jpg

post-149164-1199982593_thumb.jpg

i teraz pytanie czy można jej połowe odciąć ? xD tak żeby była wielkości normalnej MMC jak ta orginalna po prawej stronie na zdjęciach ?

Edytowane przez Narkies

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie PCB karty może być duże http://1.1.1.1/bmi/www.fullwilltech.com/en...b/product-6.gif (na tym zdjęci akurat 8szt. przed wycięciem) lub małe http://1.1.1.3/bmi/a5.vox.com/6a00c2252976...133cdcb8f-500pi (to jest akurat SD ale whatever bo są bardzo podobne). Najpierw może zdejmij obudowę karty jakimś nożem (jak odetniesz pół to i tak ją zniszczysz) i zobacz jakiego wymiaru jest PCB. Wtedy będziesz miał odpowiedź. Ja obstawiam małe PCB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrz wydaje mi sie że to zaznaczone na zdjęciu to jest pamięć a reszta to plastik zwykły.

Zapomniałem dodać, że jeżeli jest to karta z małym PCB od MMC-mobile to obudowa w tej części gdzie nie ma PCB jest wypełniona w środku powietrzem(stosuje się przeważnie te same obudowy do zarówno do PCB małego i dużego zależnie od pojemności karty) tak więc jeżeli ściśniesz palcami obudowę w miejscu gdzie nie powinno być laminatu, ugnie się i od razu się zorientujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@jonathan :-P kolejnym razem tak ;p ale tym niestety tak wyszło bo patrzylem na zdjęciu była miniMMC

@ChamRyszak ściskałem ją i nie ugina sie ani troszke :rolleyes: . ale wyginałem ją lekko i wyglada jakby ta pierwsza część zaznaczona na obrazku była tylko przyklejona bo jak wyginam to to lekko odstaje, karta działa po wyginaniu :-P sprawdzałem w moim TV bo ma wejście na karty. <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi