Narkies Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) <_< Witam wszystkich. Kupiłem Karte Transcend MMC 1gb na allegro, karte kupiłem do telefonu nokia 6680, w opisie aukcji napisane było że karta psauje do Noki 6680 a na zdjęciach wyglądała tak jak ta orginalna z tą przejściówką po prawej stronie na zdjęciach. Po otrzymaniu paczki co się okazało? ŻE KARTA NIE PASUJE! jest za duża ! Jest wielkości karty sd, Poniżej zdjęcia: i teraz pytanie czy można jej połowe odciąć ? xD tak żeby była wielkości normalnej MMC jak ta orginalna po prawej stronie na zdjęciach ? Edytowane 10 Stycznia 2008 przez Narkies Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Generalnie PCB karty może być duże http://1.1.1.1/bmi/www.fullwilltech.com/en...b/product-6.gif (na tym zdjęci akurat 8szt. przed wycięciem) lub małe http://1.1.1.3/bmi/a5.vox.com/6a00c2252976...133cdcb8f-500pi (to jest akurat SD ale whatever bo są bardzo podobne). Najpierw może zdejmij obudowę karty jakimś nożem (jak odetniesz pół to i tak ją zniszczysz) i zobacz jakiego wymiaru jest PCB. Wtedy będziesz miał odpowiedź. Ja obstawiam małe PCB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narkies Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Patrz wydaje mi sie że to zaznaczone na zdjęciu to jest pamięć a reszta to plastik zwykły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hillek Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Poco się bawić w cięcie skoro było napisane że będzie pasować, a nie pasuje to odsyłaj sprzedający niech załatwi kartę taką jak ma być i zwróci za przesyłkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narkies Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 <_< no niby masz racje ale to dużo zachodu, wyslalem e-maila juz wczesniej do niego narazie nie odpisal i tak jak by co odrazu chcialem zapytac czy dalo by sie tak zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Patrz wydaje mi sie że to zaznaczone na zdjęciu to jest pamięć a reszta to plastik zwykły. Zapomniałem dodać, że jeżeli jest to karta z małym PCB od MMC-mobile to obudowa w tej części gdzie nie ma PCB jest wypełniona w środku powietrzem(stosuje się przeważnie te same obudowy do zarówno do PCB małego i dużego zależnie od pojemności karty) tak więc jeżeli ściśniesz palcami obudowę w miejscu gdzie nie powinno być laminatu, ugnie się i od razu się zorientujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Kolejnym razem kupisz karte miniMMC ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narkies Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 @jonathan :-P kolejnym razem tak ;p ale tym niestety tak wyszło bo patrzylem na zdjęciu była miniMMC @ChamRyszak ściskałem ją i nie ugina sie ani troszke :rolleyes: . ale wyginałem ją lekko i wyglada jakby ta pierwsza część zaznaczona na obrazku była tylko przyklejona bo jak wyginam to to lekko odstaje, karta działa po wyginaniu :-P sprawdzałem w moim TV bo ma wejście na karty. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narkies Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Sorry że post pod postem ale temat już nie aktualny, koleś zgodził sie wymienić karte nawet zdążył mi ją już przysłać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...