ChubbChubb Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) Koledzy i kolezanki Potrzebuje pomocy, niebawem skladam kompa i potrzebuje zasilacza oto moje wymagania: - stabilny - przyszlosciowy (2 lata ma pociagnac + zmieniony config z SLI i 4 dyski) - odpinane kable - :) najtaniej jak sie da - glosnosc nie ma dla mnie znaczenia Wybralem wymienionego w tytule Chiefteca. Jestem otwarty na wszelkie propozycje. 300 PLN to absolutny max jaki chce dac za zasilke (moglbym wiecej ale po co) A wogole jaka jest roznica miedzy rodzina GPS i CFT ?? Edytowane 10 Stycznia 2008 przez ChubbChubb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 No i dobrze wybrałeś. Za tę cenę nic mocniejszego i solidniej wykonanego nie znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) Dołączę się do pytania czy ten zasilacz może konkurować z Corsair CMPSU-520HXEU 520W?Jak jest z głośnością tego chiefteca cena niewiele się różni odpinane kabelki.Jedna rzecz mnie tylko martwi wentylator podświetlony na niebiesko.Mój Enermax liberty 400W wchodzi przy obciążeniu w crysisie na 1500 obrotów z 930 w idle,na konfigu takim jak w sygnaturce czyli suszarka.Chciałbym coś cichszego przy dużym obciążeniu.Zastanawiałem się jeszcze nad wersją 750 wat chiefa ale z opisu użytkownika svende szumi dosyć mocno przez tą folię w środku zasilacza. Edytowane 11 Stycznia 2008 przez kurczak80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 O 560W. W cichości na oryginalnym wentylatorze z pewnoscią nie, jeśli chodzi o stabilność napieć i jakosć wykonania/montażu jest lepszy. Jak ten mój 750W Szef wróci z gwaranacji to popracuję chyba nad plombą i zdejmę tą foliowo-pleksową szybke z wentylatora, wtedy cichością będzie bliski BQT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 (...)Kurczak do tego zestawu nic bardziej cichego niż Corsair nie znajdziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Mam szefa 560 A12S od wakacji i jestem zadowolony nie zmienił bym na żaden inny zasilacz może tylko na 12C , głośność mi nie przeszkadza bo nie mam i tak passive pc :wink: Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 (edytowane) witam. problem z zasilaczem z tematu (skorzystalem z najblizszego znalezionego tematu dot. tego zasilacza). otoz po podlaczeniu do wtyczki "fan only" wentylatora 250mm z boku obudowy po okolo 1-2 min wentylator przestaje sie krecic zupelnie. to samo z 120mm (oba standardowe z obudowy z sygnaturki). jakes sugestie jak rozwiazac problem? pod wtyczka "fan only" 250 szumi nienachalnie, zas pod zwyklym molexem jest juz glosno. stad potrzeba zapytania tutaj ^_^ pozdrawiam i dziekuje za pomoc. edit: moze istotne: zasilacz mam od poltorej roku okolo, bude niecaly rok, do okolo miesiac wstecz wszystko bylo ok, wentyl sie nie wylaczal. po "odkurzeniu" budy pojawil sie wyzej opisany problem. Edytowane 14 Maja 2008 przez Mumin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Może coś urwałeś przy odkurzaniu :razz: . A na serio albo rozłączyłeś wtyczkę albo się cos skopało. U mnie tak chodzi przednia 120 mm cały czas i nie wyłącza się ani na moment. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Może coś urwałeś przy odkurzaniu :razz: . A na serio albo rozłączyłeś wtyczkę albo się cos skopało. U mnie tak chodzi przednia 120 mm cały czas i nie wyłącza się ani na moment. ale wtyczke oczywiscie, ze rozlaczylem, chyba ze chodzi Ci o inne polaczenie wentyla do wtyczki "fan only". podlaczalem na wszelkie mozliwe sposoby i zawsze cos.. dzis pochodzil w sumie kilkanascie minut nawet, po czym powstala koniecznosc zresetowania i juz byly 1-2 minuty.. mysle nad panelem jakims niedrogim bo denerwujace jest to bardzo i mocno temp w srodku podnosi <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...