Skocz do zawartości
Lolmajster

Acer Vs Hp!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dwa modele komputerów do wybóru obydwa mi odpowiadają i na któryś z nich musze się zdecydować:

HP 6715S

Procesor: AMD Sempron 3800+ / 2.2 GHz

Chipstet: AMD M690T

Pamięć: 1 GB

max pamięci do 4 GB

DYSK TWARDY: 80GB / Serial ATA /

Karta Graficzna ATI Radeon X1250 / Używa Pamięci Operacyjnej Komputera

CENA: 2170 zł

albo

ten Acer:

http://www.katalog.avans.pl/produkt.php?pid=52999

CENA: 2599 zł

Pozdrawiam i proszę bardzo o wasze opinie, który ewentualnie wybrać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sempron vs c2d to średnie porównianie...

podobno ostatnio acer się poprawił - sam miałem różne doświadczenia ale można by spróbować z tym acerem.

Zwróć też uwagę na

http://www.apollo.pl/store/show_detail/29/36021

lub

http://www.apollo.pl/store/show_detail/29/36023

Nie określiłeś się do czego ten laptop ma byś....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

głównie do pracy, internetu... ew. jakiś film zawsze można obejrzeć z dziewczyną, najczęście bd używał go w domu.

i ten Acer w takiej cenie mi odpowiada bo jest on z tej promocji Avansu gdzie po pół roku wpłaca się następną część.

Wybrałbym bez wahania tego Acera ale opinie o firmie i o ich sprzęcie strasznie mnie odstraszają... czy z innymi firmami jest tak samo? tzn. też mają i takie i takie opinie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybrałbym bez wahania tego Acera ale opinie o firmie i o ich sprzęcie strasznie mnie odstraszają... czy z innymi firmami jest tak samo? tzn. też mają i takie i takie opinie?

generalnie lapki typu hp czy toshiby cieszą się lepszymi opiniami niż te od acera. Wiadomo też się psują, jak wszystkie...Acer wydawał trochę wadliwego sprzętu, ludzie mieli kłopoty z serwisem itp stąd takie opinie. Teraz podobno się poprawiło. Ja miałem doświadczenie z dwoma - jeden sypał się jak szalony inny cały czas działa bez najmniejszych problemów ( obydwa były kupione ponad 1,5 roku temu).

Jednak ja mając do wyboru jako alternatywę te dwa HP jednak w nie bym uderzył. Acer ma lepszą grafę jednak jeżeli nie zamierzasz grać w nowe i wymagające gry to hp byłyby ok.

Ale Acer też powinien być ok :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się niedługo przymierzam do zakupu nowego laptopa i najbardziej mi podchodzi ACER ASPIRE 2920. Juz chyba wyrosłem z kupowania laptopa do "gierek" i bardziej patrzę na czas pracy baterii, a ten jest za tą cenę (ok. 2700) w miarę imponujący bo DO 4,5 godzin. Zastanawiałem się nad MAC BOOKIEM ale jak poczytałem forum apple pl to mi się odwidziało [; Przereklamowany. Kumpel ma najzwyklejszego Acera kupionego przeszło poltora roku temu na promocji w media markcie za niecale 2000 zlotych i nie ma z nim najmniejszych problemów - lapek chodzi dzień w dzień. Acer to dobra firma w stosunku cena/jakość.

Co do HP. Kolega paviliona kupił za prawie 4500 PLN. Zajarał się tym ze tam ge force 7400 wsadzony...jak to wygląda teraz - a no laptop nie wytrzymuje nawet 2 godzin pracy na baterii, natomiast co do grafiki to nawet NFS most wanted mu się tnie [; Laptopy do gier to porażka - jedyne co teraz na rynku to mobilne GF 8600tkiGo dają rade. Widziałem jak koles w CODa4 grał i naprawde chodziło mu ultra płynnie. Jedyny mankament to taki ze "piątkę" z portfela trzeba wywalić na takiego laptopa - nieopłacalne.

Edytowane przez apo5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi