Lolmajster Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Mam dwa modele komputerów do wybóru obydwa mi odpowiadają i na któryś z nich musze się zdecydować: HP 6715S Procesor: AMD Sempron 3800+ / 2.2 GHz Chipstet: AMD M690T Pamięć: 1 GB max pamięci do 4 GB DYSK TWARDY: 80GB / Serial ATA / Karta Graficzna ATI Radeon X1250 / Używa Pamięci Operacyjnej Komputera CENA: 2170 zł albo ten Acer: http://www.katalog.avans.pl/produkt.php?pid=52999 CENA: 2599 zł Pozdrawiam i proszę bardzo o wasze opinie, który ewentualnie wybrać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denzel Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Ja bym wziął tego Acera, mimo wszystko nowsze konstrukcje już się tak nie psują, a C2D + HD2300 to kilka razy lepsze wyjście niż jednordzeniowy Sempron i zintegrowana grafika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 sempron vs c2d to średnie porównianie... podobno ostatnio acer się poprawił - sam miałem różne doświadczenia ale można by spróbować z tym acerem. Zwróć też uwagę na http://www.apollo.pl/store/show_detail/29/36021 lub http://www.apollo.pl/store/show_detail/29/36023 Nie określiłeś się do czego ten laptop ma byś.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lolmajster Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 głównie do pracy, internetu... ew. jakiś film zawsze można obejrzeć z dziewczyną, najczęście bd używał go w domu. i ten Acer w takiej cenie mi odpowiada bo jest on z tej promocji Avansu gdzie po pół roku wpłaca się następną część. Wybrałbym bez wahania tego Acera ale opinie o firmie i o ich sprzęcie strasznie mnie odstraszają... czy z innymi firmami jest tak samo? tzn. też mają i takie i takie opinie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denzel Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Tak, ale ten zapodany przez Ciebie Acer to Aspire, nieco lepsze wykonanie niż Extensa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Wybrałbym bez wahania tego Acera ale opinie o firmie i o ich sprzęcie strasznie mnie odstraszają... czy z innymi firmami jest tak samo? tzn. też mają i takie i takie opinie? generalnie lapki typu hp czy toshiby cieszą się lepszymi opiniami niż te od acera. Wiadomo też się psują, jak wszystkie...Acer wydawał trochę wadliwego sprzętu, ludzie mieli kłopoty z serwisem itp stąd takie opinie. Teraz podobno się poprawiło. Ja miałem doświadczenie z dwoma - jeden sypał się jak szalony inny cały czas działa bez najmniejszych problemów ( obydwa były kupione ponad 1,5 roku temu). Jednak ja mając do wyboru jako alternatywę te dwa HP jednak w nie bym uderzył. Acer ma lepszą grafę jednak jeżeli nie zamierzasz grać w nowe i wymagające gry to hp byłyby ok. Ale Acer też powinien być ok :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 (edytowane) Ja się niedługo przymierzam do zakupu nowego laptopa i najbardziej mi podchodzi ACER ASPIRE 2920. Juz chyba wyrosłem z kupowania laptopa do "gierek" i bardziej patrzę na czas pracy baterii, a ten jest za tą cenę (ok. 2700) w miarę imponujący bo DO 4,5 godzin. Zastanawiałem się nad MAC BOOKIEM ale jak poczytałem forum apple pl to mi się odwidziało [; Przereklamowany. Kumpel ma najzwyklejszego Acera kupionego przeszło poltora roku temu na promocji w media markcie za niecale 2000 zlotych i nie ma z nim najmniejszych problemów - lapek chodzi dzień w dzień. Acer to dobra firma w stosunku cena/jakość. Co do HP. Kolega paviliona kupił za prawie 4500 PLN. Zajarał się tym ze tam ge force 7400 wsadzony...jak to wygląda teraz - a no laptop nie wytrzymuje nawet 2 godzin pracy na baterii, natomiast co do grafiki to nawet NFS most wanted mu się tnie [; Laptopy do gier to porażka - jedyne co teraz na rynku to mobilne GF 8600tkiGo dają rade. Widziałem jak koles w CODa4 grał i naprawde chodziło mu ultra płynnie. Jedyny mankament to taki ze "piątkę" z portfela trzeba wywalić na takiego laptopa - nieopłacalne. Edytowane 15 Stycznia 2008 przez apo5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Odnosnie serwisow to na Labie jest fajny temat wlasnie o HP i ich serwisie glownym. Kpina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...