Skocz do zawartości
ttestadura

Słaby Wynik Benchmark !

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mi sie ze mam dosyc niezly zestaw (tym bardziej ze niezle podkrecony) , ale niestety niewazne co z nim robie (defrag czyszczenie rejestru czy inne dzialnie porzadkujace czy usprawniajace ) i tak mam ciagle bardzo slabe wyniki w pcmark05 ( okolo 4400 punktów ) ! Jest to caly czas w dolnej czesci tabeli porownania z podobnymi systemami . Czy nie uwazacie ze jest to slaby wynik jak na moj sprzet , a jezeli tak to czym jest to moze spowodowane ?

pentium d 820 2.8ghz - oc do 3081mhz

mobo-asus p5ld2vm -vcore 1,5v vram-1,9 v vchipset1,7v

ram -geil ultra dual 2x1gb ddr2 cl-3-4-4-8 587 mhz v- 1.9 (niestety tylko )

grafa asus en7600gt silent

zasilek-bequiet 500w stright power

Dołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafika

Prosze o konstruktywny udzial w dydkusji .

Edytowane przez ttestadura

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze i zrobienie z 2.8ghz do 3ghz to moze i zart ale jest to maksymalna mozliwosc oc dla tego zestawu ( wiekszego nie wytrzymywal).

Wyniki porownywalem w programie ktory testowalem (pcmark05) .Po wykonaniu testu jest tam mozliwosc porownania z wynikow z podobnymi zestawami.

Kompa skladalem sam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pc marku masz do wyboru porownanie ze wszystkim zestawami i z podobnymi . Oczywiscie ze wybieralem " podobne" .

Niestety mam tylko nie zarejstrowanego pcmarka i ma do wyboru porownanie tylko calego wyniku ( na tle innych praktycznie zmyka tabele).

Stery i bios sa z najnowszych publikacji producentów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj wyników w sieci, nie wiem jak w tym programie jest z porównywaniem. Czasami wyniki w rankingach w sieci są bardziej wiarygodne.

edit: http://service.futuremark.com/orb/projects...?projectType=13

Wejdź tam, wybierz procesor pentium D i szukaj wyników. Wyników będzie kilka stron. Porównuj wyniki cząskowe w poczszególnych testach, jak radził Orgiusz

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogóle jaka macie opinie o tym programie sprawdzajacym (chodzi mi o wiarygodosc wynikow i porownan) ?

Ewentualnie prosze o podrzucenie tytulu jakiegos bardziej pewnego "testera".

No to lipa porownalem na tej sronie - zestawy z tym samym cpu i gpu (nawet bez oc albo bardzo niewielkim) sa mniej wiecej o 1000 pkt wyzsze niz moje .

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogóle jaka macie opinie o tym programie sprawdzajacym (chodzi mi o wiarygodosc wynikow i porownan) ?

Ewentualnie prosze o podrzucenie tytulu jakiegos bardziej pewnego "testera".

No to lipa porownalem na tej sronie - zestawy z tym samym cpu i gpu (nawet bez oc albo bardzo niewielkim) sa mniej wiecej o 1000 pkt wyzsze niz moje .

Teraz rzucilem okiem na ORB,a...

Gdzie masz 1000pkt roznicy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinienem napisac "okolo " , w stosunku do poprzednich wynikow testów .

Ten screen ktorego wrzucilem jest z przed kilku chwil .Roznica w porownaniu z poprzednimi o kilkaset pkt , chociaz nic nie zmienialem.

Ale i tak efekt tego testu w porownaniu do innych "wedlug tego wykresu " sa kiepskie.

A moze w ogole nie sugerowc sie tym "wykresem"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wykres nic nie mówi.

Porównań szukaj na robie i sprawdzaj details. Ci którzy na orbie mają dobre wyniki okazuje się,że mają przy masie testów "N/A". Przy normalnych wynikach są wszystkie testy ze szczegółowymi wynikami. Może to świadczyć o jakiejś kreatywności dla wyników.

Twój komp jest na dzień dzisiejszy średnim kompem i nie nadaje się do bicia rekordów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi