ttestadura Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) Wydaje mi sie ze mam dosyc niezly zestaw (tym bardziej ze niezle podkrecony) , ale niestety niewazne co z nim robie (defrag czyszczenie rejestru czy inne dzialnie porzadkujace czy usprawniajace ) i tak mam ciagle bardzo slabe wyniki w pcmark05 ( okolo 4400 punktów ) ! Jest to caly czas w dolnej czesci tabeli porownania z podobnymi systemami . Czy nie uwazacie ze jest to slaby wynik jak na moj sprzet , a jezeli tak to czym jest to moze spowodowane ? pentium d 820 2.8ghz - oc do 3081mhz mobo-asus p5ld2vm -vcore 1,5v vram-1,9 v vchipset1,7v ram -geil ultra dual 2x1gb ddr2 cl-3-4-4-8 587 mhz v- 1.9 (niestety tylko ) grafa asus en7600gt silent zasilek-bequiet 500w stright power Prosze o konstruktywny udzial w dydkusji . Edytowane 10 Stycznia 2008 przez ttestadura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Wynik wydaje się w normie, gdzie porównywałeś wynki? (tym bardziej ze niezle podkrecony)To chyba miał być żart? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 1 pytanie sam składałeś kompa czy zestaw kupiłeś gdzieś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttestadura Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) Moze i zrobienie z 2.8ghz do 3ghz to moze i zart ale jest to maksymalna mozliwosc oc dla tego zestawu ( wiekszego nie wytrzymywal). Wyniki porownywalem w programie ktory testowalem (pcmark05) .Po wykonaniu testu jest tam mozliwosc porownania z wynikow z podobnymi zestawami. Kompa skladalem sam. Edytowane 10 Stycznia 2008 przez ttestadura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 zwiększ napięcie na mostku NB asus to lubi. odkręć go bo nic Ci nie da to podkręcenie tylko bardziej sie ten komp grzeje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttestadura Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Tylko ze to moze byc niestety trudne bo podane juz przeze mnie napiecie nb to max co mam do wyboru w biosie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Chyba nie porównywałeś do C2D wykręconego na 3GH bo nieporównywalne procesory. Jak kręciłeś to pamięci trzymałeś na takich timingach jak na screnach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Przyrownywales dokladnie? W ktorych testach widac najwieksza roznice? Najnowsze sterowniki, update biosu ect? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttestadura Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 W pc marku masz do wyboru porownanie ze wszystkim zestawami i z podobnymi . Oczywiscie ze wybieralem " podobne" . Niestety mam tylko nie zarejstrowanego pcmarka i ma do wyboru porownanie tylko calego wyniku ( na tle innych praktycznie zmyka tabele). Stery i bios sa z najnowszych publikacji producentów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) Poszukaj wyników w sieci, nie wiem jak w tym programie jest z porównywaniem. Czasami wyniki w rankingach w sieci są bardziej wiarygodne. edit: http://service.futuremark.com/orb/projects...?projectType=13 Wejdź tam, wybierz procesor pentium D i szukaj wyników. Wyników będzie kilka stron. Porównuj wyniki cząskowe w poczszególnych testach, jak radził Orgiusz Edytowane 10 Stycznia 2008 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttestadura Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) W ogóle jaka macie opinie o tym programie sprawdzajacym (chodzi mi o wiarygodosc wynikow i porownan) ? Ewentualnie prosze o podrzucenie tytulu jakiegos bardziej pewnego "testera". No to lipa porownalem na tej sronie - zestawy z tym samym cpu i gpu (nawet bez oc albo bardzo niewielkim) sa mniej wiecej o 1000 pkt wyzsze niz moje . Edytowane 10 Stycznia 2008 przez ttestadura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) To kliknij na details i sprawdż w czym odstaje bardziej w czym mniej. Czy wydajność procesora, pamięci, wydajność video, hdd. Porównuj z zestawami o podobnej karcie graficznej. Edytowane 10 Stycznia 2008 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 W ogóle jaka macie opinie o tym programie sprawdzajacym (chodzi mi o wiarygodosc wynikow i porownan) ? Ewentualnie prosze o podrzucenie tytulu jakiegos bardziej pewnego "testera". No to lipa porownalem na tej sronie - zestawy z tym samym cpu i gpu (nawet bez oc albo bardzo niewielkim) sa mniej wiecej o 1000 pkt wyzsze niz moje . Teraz rzucilem okiem na ORB,a... Gdzie masz 1000pkt roznicy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Na tym procu nie Licz na lepszy wynik, bez dużego OC - ja na 7600 GS DDR3 550/1550 od galaxy i E4300 @ 3.0 GHz bez kręceniea miłaem około 6500 marków. Ograniczeniem w głównej mierze jest procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttestadura Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Powinienem napisac "okolo " , w stosunku do poprzednich wynikow testów . Ten screen ktorego wrzucilem jest z przed kilku chwil .Roznica w porownaniu z poprzednimi o kilkaset pkt , chociaz nic nie zmienialem. Ale i tak efekt tego testu w porownaniu do innych "wedlug tego wykresu " sa kiepskie. A moze w ogole nie sugerowc sie tym "wykresem"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Wykres nic nie mówi. Porównań szukaj na robie i sprawdzaj details. Ci którzy na orbie mają dobre wyniki okazuje się,że mają przy masie testów "N/A". Przy normalnych wynikach są wszystkie testy ze szczegółowymi wynikami. Może to świadczyć o jakiejś kreatywności dla wyników. Twój komp jest na dzień dzisiejszy średnim kompem i nie nadaje się do bicia rekordów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttestadura Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 OK , dzieki . Niepotrzebnie sugerowalem sie tym obrazkiem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Rzucilem okiem na wyniki ~4400pkt i ten 5516. Dyski w RAIDzie na poczatek daly takiego kopa w PC05 ze odechcialo mi sie dalej analizowac wynikow i roznicy tysiaca punktow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...