szpachla2 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) Witam. Ostatnio spowolniłem pompkę z WC bo za głośno chodziła :? I pytanko, czy może to jej zaszkodzić? że tak wolno chodzi. Wydaje mi sie ze nie, ale niech inni sie wypowiedzą. :rolleyes: a, edit: spowolniłem ją regulatorem obrotów do wiatraczkow. oczywiscie przeplyw wystarczający, pompka sie nie grzeje. Edytowane 10 Stycznia 2008 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ushi_Real Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Ale regulatorowi może zaszkodzić,wszystko zależy od tego jaką moc ma pompka Nie lepiej puścić pompkę z molexa na 5/7 V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Ale regulatorowi może zaszkodzić,wszystko zależy od tego jaką moc ma pompka Nie lepiej puścić pompkę z molexa na 5/7 V? zależy jaka pompka ja mam coolteka na panelu zalmana od pół roku albo i więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Można i z molexa, regulator wpiąłem testowo narazie :) Grzeje sie lekko, ale w normie. Pytanie co z pompką :) Przeżyje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 a czemu cos jej sie ma stac? to w koncu zwykly silnik elektryczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) a jakie jest w instrukcji napiecie startu dla twojej pompki? może nie wystartować po prostu pewnego pieknego dnia .... aha, przepływ powyżej 2-3l/min już niewiele daje zysku w chłodzeniu Edytowane 18 Stycznia 2008 przez lama1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 jak za niskie V do startu to poprostu nie odpali i tyle ,moja chodzi na codzień na 6,5V już rok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.org Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 To mozna montowac regulator obrotow czy moze sie spalic ? Rozumiem ze zalezy to od mocy pompki i od tego do jakiej mocy ten regulator jest w stanie ja uciagnac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 To mozna montowac regulator obrotow czy moze sie spalic ? Rozumiem ze zalezy to od mocy pompki i od tego do jakiej mocy ten regulator jest w stanie ja uciagnac ?pompki Ci nie spali na pewno..jak nie masz rozbudowego wc z duzymi oporami i pomke firmową to bez obaw ..w układzie zamknietym opory bedą małe i pompka wystartuje nawet przy mniejszym Vstart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.org Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Ja sie nie pytam czy pompka sie spali , to wiem , ale czy moze sie spalic regulator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 może dlatego lepiej solidny panel np. Areogate 3 ma 18 W na kanał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 a mniejszy regulator ? pojedynczy jak fanmate czy akasa junior juz np sa pod taka moc czy nie bardzo ? imho poprostu do samej pompki nie chce kupowac czegos duzego ;] jak lipa z reg no to trudno ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...