Skocz do zawartości
nekro

Zgrywanie Cd-audio Do Mp3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Szukałem pomocy na różnych stronach, forach itp., ale nie znalazłem nic konkretnego. Otóż, mam sporą kolekcję oryginalnych płyt CD z muzyką i chciałbym je zgrać do formatu MP3 192Kbps. Próbowałem już różnych programów - EAC, CDex - ale nic specjalnego nie udało mi się osiągnąć.

Chodzi mi głównie o zgrywanie do formatu MP3 192Kbps (a nie VBR), poza tym dobrze by było, gdyby program sam tworzył katalogi, do których będzie zgrywana muzyka, i nadawał poszczególnym utworom odpowiednie nazwy, np. 01-Tytul utworu.mp3 - dobrze by też było, gdyby tworzył pliki .m3u (playlista)... Wiem, że to wszystko da się ustawić np. w EAC-u, ale nie mam zielonego pojęcia, jak m.in. ustawić jakość CBR - domyślne zgrywanie przy pomocy kodeka Lame jest do VBR :/

Z góry dziękuję za wszelką pomoc, porady, linki itp. :)

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że to wszystko da się ustawić np. w EAC-u, ale nie mam zielonego pojęcia, jak m.in. ustawić jakość CBR - domyślne zgrywanie przy pomocy kodeka Lame jest do VBR :/

Wpisz w wierszu poleceń lame --longhelp > help.txt czy jakoś tak i będziesz wiedział. Z tego co pamiętam (lub nie) jest to parametr

--cbr -b [bitrate]
Edytowane przez Dj_AnT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi