nekro Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Witam! Szukałem pomocy na różnych stronach, forach itp., ale nie znalazłem nic konkretnego. Otóż, mam sporą kolekcję oryginalnych płyt CD z muzyką i chciałbym je zgrać do formatu MP3 192Kbps. Próbowałem już różnych programów - EAC, CDex - ale nic specjalnego nie udało mi się osiągnąć. Chodzi mi głównie o zgrywanie do formatu MP3 192Kbps (a nie VBR), poza tym dobrze by było, gdyby program sam tworzył katalogi, do których będzie zgrywana muzyka, i nadawał poszczególnym utworom odpowiednie nazwy, np. 01-Tytul utworu.mp3 - dobrze by też było, gdyby tworzył pliki .m3u (playlista)... Wiem, że to wszystko da się ustawić np. w EAC-u, ale nie mam zielonego pojęcia, jak m.in. ustawić jakość CBR - domyślne zgrywanie przy pomocy kodeka Lame jest do VBR :/ Z góry dziękuję za wszelką pomoc, porady, linki itp. :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) Wiem, że to wszystko da się ustawić np. w EAC-u, ale nie mam zielonego pojęcia, jak m.in. ustawić jakość CBR - domyślne zgrywanie przy pomocy kodeka Lame jest do VBR :/Wpisz w wierszu poleceń lame --longhelp > help.txt czy jakoś tak i będziesz wiedział. Z tego co pamiętam (lub nie) jest to parametr --cbr -b [bitrate] Edytowane 10 Stycznia 2008 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Przeczytaj ten poradnik. http://www.users.pjwstk.edu.pl/~s4411/eac/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Ja korzystam z Audiograbbera + Lame - IMHO bardzo dobra kombinacja, prosta w obsludze i o duzych mozliwosciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nekro Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Dzięki za odpowiedzi, poczytam ten poradnik, wydaje się porządny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...