Turisma Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) Witam, to mój pierwszy post na tym forum ;) Więc tak przy okazji witam wszystkich ! ;) Przyjaciel pomógł mi w doborze podzespołów do nowego kompa, który mam nadzieję do soboty dotrze do mnie :) Chciałbym, żebyście wypowiedzieli sie co sądzicie o tym sprzęcie - nie o poszczególnych podzespołach bo czytałem o nich, ale o sprzęcie jako CAŁOŚCI :) Nie ma w nim jakiegoś specjalnego chłodzenia bo nie zamierzam mocno podkręcać go - czekam do lutego na $$$ i wtedy OC + coolery jakieś dobre :) No i karta muzyczna + monitory studyjne (jestem producentem,ale z tym muszę wstrzymać się do lutego). Na razie nie ma tych 2 rzeczy... Ok dość pisania :] Oto zestaw: (Po rozwinięciu się tematu, przeczytaniu kilku lektur;] i paru sugestiach zdecydowałem się dokonać korekty) 1 x Western Digital Caviar 320GB WD3200AAKS SATA II 16MB CACHE 257,48zł 1 x DVD-REC SAMSUNG SH-S203B SATA CZARNY BULK ASAP*** 91,00zł 1 x PROCESOR CORE 2 DUO E4500 2.2GHz LGA775 BOX*** 382,00zł 1 x ZASILACZ CHIEFTEC GPS-450AA-101A ATX 450 Watt 166,53zł 1 x GEIL DDR2 2048MB PC800 DUAL 2 x 1024 ULTRA CL4 -4-4-12*** 166,00zł 1 x PALIT GeForce 8600GT 256MB DDR3/128bit TV/DVI PCI-E (Sonic+) (1,0ns) (625/1800) 328,00zł 1 x MSI P35 NEO2-FR Intel P35 Socket 775 (PCX/DZW/SATA/RAID/DDR2) 329,22zł Suma: ~ 1719zł pozdrawiam... Edytowane 11 Stycznia 2008 przez Turisma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DejaVuu Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Jak dla mnie całkiem dobry zestaw :) aż żal tego nie kręcić. Pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turisma Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Jak dla mnie całkiem dobry zestaw :) aż żal tego nie kręcić. Pozdro :) Podkręcimy - spokojnie ;] Ale niedługo ;] Ps. Dzięki za pomoc w doborze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Wypowiem sie o konkretach z prostego powodu, sa lepsze czesci niz te, ktore wymieniles. Dla mnie z [gluteus maximus] plyta, ram (nie wiem co tak wszystkim staje przy geilach) i proc. Zasilacz ok ale moze byc glosny, proc i plyta to do usranej smierci powtarzane duety, E2160 + Foxconn P35A/MSI Neo2-F(I)R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turisma Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) proc i plyta to do usranej smierci powtarzane duety, E2160 + Foxconn P35A/MSI Neo2-F(I)R Ok, tylko zwróć uwagę że cena ma wynosić tyle ile wynosi ;) Nie więcej niż 1800... potem dojdzie karta muzyczna za min. 400zł ;) ale dzięki za odp. Edytowane 10 Stycznia 2008 przez Turisma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Jasne, ze wzialem pod uwage Twoje wymogi co do hajsu. Proc kosztuje 230zł a plyta kolo 340, wydaje mi sie, ze to TROCHE mniej niz proc i plyta z Twojego zestawu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Nie bierz P5N-E SLI to stara płyta, której nie warto kupować. Weź MSI P35 Neo2-FR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turisma Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Nie bierz P5N-E SLI to stara płyta, której nie warto kupować. Weź MSI P35 Neo2-FR. Ludzie nie piszcie mi "Nie bierz tego nie bierz tego" ;] Ja juz kompa zamówilem (co prawda nie zapłaciłem - bo płacę przy odbiorze...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nOObSaiBooT Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Ludzie nie piszcie mi "Nie bierz tego nie bierz tego" ;] Ja juz kompa zamówilem (co prawda nie zapłaciłem - bo płacę przy odbiorze...) To spaprałeś sprawe... Nf 650i i OC... :mur: I do tego 45nm nie wsadzisz na to... Tak czy siak gratki z powodu nowego PC :] Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Ludzie nie piszcie mi "Nie bierz tego nie bierz tego" ;] Ja juz kompa zamówilem (co prawda nie zapłaciłem - bo płacę przy odbiorze...)To po grzyba zakładasz temat?? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DejaVuu Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) To spaprałeś sprawe... Nf 650i i OC... :mur: I do tego 45nm nie wsadzisz na to... Tak czy siak gratki z powodu nowego PC :] Pozdrawiam! Jak to nie wsadzi ? Support Intel® next generation 45nm Multi-core CPU * Please update the latest BIOS to support Intel 45nm CPU O ile się nie mylę z nowym biosem niema problemów z prockami 45nm Pozdro Edytowane 10 Stycznia 2008 przez DejaVuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turisma Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 DejaVuu ma racje, a tak poza tym - ja zalożyłem temat, żęby zapytać co sądzicie a nie co kupić ;) A po drugie - nie jestem nastawiony aż tak bardzo na OC ;) Pasjonuje się produkcją muzyki a nie OC ;) Jakbym stawiał na OC to bym Kupil DFI Blood Iron ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) powodzenia z 3 fazami i temperaturą tej mobo ;) Edytowane 10 Stycznia 2008 przez Yogi311 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turisma Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) powodzenia z 3 fazami i temperaturą tej mobo ;) Tzn. co masz na myśli ? Może lepiej MSI P35 NEO2-FR ?? Edytowane 10 Stycznia 2008 przez Turisma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Tzn. co masz na myśli ? Może lepiej MSI P35 NEO2-FR ?? radiator na NB gorący jak piekło nawet bez OC u mnie mial 70-75°C (idle-stres) mierzone miernikiem po wrzuceniu na niego dwoch wentyli temp sie unormowała, a co do 3 fazowego zasilania to hmm jakby Ci to wytlumaczyć....powiem poprostu Twoj procek bedzie karmiony z 3 korytek zamiast z 4 :P co zaowocuje nizszym OC. dodatkowo asus p5n-e sli nie ma chlodzonych mosfetow, a te bardzo mocno sie grzeja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turisma Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) radiator na NB gorący jak piekło nawet bez OC u mnie mial 70-75°C (idle-stres) mierzone miernikiem po wrzuceniu na niego dwoch wentyli temp sie unormowała, a co do 3 fazowego zasilania to hmm jakby Ci to wytlumaczyć....powiem poprostu Twoj procek bedzie karmiony z 3 korytek zamiast z 4 :P co zaowocuje nizszym OC. dodatkowo asus p5n-e sli nie ma chłodzonych mosfetow, a te bardzo mocno sie grzeja. No to lepiej tą MSI P35 NEO2-FR ?? Rano zadzwoniłbym i zmienił szybko zamówienie bo dzisiaj nie wysłali ... jutro paczkę nadadzą... jak myślicie ?? Lepiej MSI P35 NEO2-FR ? odp. proszę w miarę szybko o 9. rano dzwonie do sklepu i zmienię... ;] Edytowane 11 Stycznia 2008 przez Turisma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Oczywiście że lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 duzo lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The SainT Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 No chyba zdecydowanie lepiej jest MSI ewentualnie jak wypowiedział się elomelo Foxconn P35A-S. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turisma Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) Ok, dzięki chłopaki, że rozwialiście moje wątpliwości ;] Dzwonie zaraz i zmieniam :) pozdro :) Oby to był dobry wybór :) EDIT: Zmieniłem całe zamówienie no i okazało się nawet że niektóre podzespoły mam po niższej cenie niż zamawiałem 1 raz ;] Sprzedawca też bardziej doradzał MSI, więc bez wahania zmieniłem. Jak sprzęt dojdzie (ma być na wtorek) od razu dam znać jak śmiga :) Pozdrawiam i dzięki za pomoc ! Edytowane 11 Stycznia 2008 przez Turisma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...