Zbih Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Witam Dziś nabyłem nową płytę, procek i dysk .. wszystko zmontowałem, zainstalowałem windowsa i trochę za późno sobie przypomniałem, że miałem kilka ważnych rzeczy na pulpicie .. jak się tam dostać ?? za każdym razem pisze, że nie mam uprawnień. Ze starego dysku nie uruchomię winowsa, bo inny sprzęt. D:\Documents and Settings\Zbih (tutaj wyświetla się komunikat, że odmowa dostępu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Witam Dziś nabyłem nową płytę, procek i dysk .. wszystko zmontowałem, zainstalowałem windowsa i trochę za późno sobie przypomniałem, że miałem kilka ważnych rzeczy na pulpicie .. jak się tam dostać ?? za każdym razem pisze, że nie mam uprawnień. Ze starego dysku nie uruchomię winowsa, bo inny sprzęt. D:\Documents and Settings\Zbih (tutaj wyświetla się komunikat, że odmowa dostępu) To normalne Administrator w nowym systemie ma inny SID. Należy wykorzystać prawo administratora systemu do przejmowania właściciela danego katalogu: Prawym na Zbih Właściwości->zakładka zabezpieczenia->zaawansowane->Właściciel(Owner)->Change Owner to (nie pamietam jak to po polsku) wybierasz z listy administratora czy też użytkownika z grupy administratorzy na którym pracujesz->Zaznaczyć ptaszek o zmianie właściciela dla podkontenerów i obiektów->Zastosuj Jeżeli w właściwościach nie ma zakładki Zabezpieczenia to należy wyłączyć uprzednio proste udostępnianie plików(Folder options w panelu sterowania->View->Gdzieś na dole). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Przejmij katalog na wlasnosc, swoja droga temat poruszany na forum wiele razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbih Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) problem polega na tym, że mam wersję home i nie ma nigdzie żadnych opcji możliwych do zmiany w kwestii zabezpieczeń. edit: już sobie poradziłem .. tryb awaryjny z obsługą sieci uruchamia system z pełną obsługą zabezpieczeń i udostępniania :) dzięki za wskazówki Edytowane 10 Stycznia 2008 przez Zbih Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...