sideband Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Fakt - tekstury wyglądają na bardzo szczegółowe, ale co do optymalizacji to nie przesadzajmy. Hehe a o optymalizacji to mogłem zapomnieć - miałem prawo po Saints Row 2 i GTA4 :P. Po płynności już można wnioskować, że Engine nie przetwarza oszałamiającej ilości polygonów - zbyt płynnie to chodzi. Dla mnie grafika jest sztuczna (ale o gustach, tudzież subiektywnych odczuciach się nie dyskutuje :) :DMoże bez physix to ta gra nie ma wygórowanych wymagań , ale z physix to inna bajka - wydajność leci o ponad 100% w dół. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Ja nie zauważyłem spadku wydajności po włączeniu physX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Może bez physix to ta gra nie ma wygórowanych wymagań , ale z physix to inna bajka - wydajność leci o ponad 100% w dół.Ponad 100% w dół? To można mieć ujemne klatki? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Może bez physix to ta gra nie ma wygórowanych wymagań , ale z physix to inna bajka - wydajność leci o ponad 100% w dół. Moze natezenie efektow physx'a jest skalowane w zaleznosci od karty graf ale ja u siebie nie zauwazylem jakis tragicznych spadkow. Owszem czasami troche zwolni zwlaszcza przy tych foliach na rusztowaniach jak sie pruja ale tragedii nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Może 8800 jak i 260 mają ten sam chip physix z tym, że 260 jako mocniejsza karta ma pewnie z 2 razy więcej FPSów a gdy prujemy te folie zaczyna działać physix i na obu kartach spada do podobnego poziomu z tym, że z tej drugiej spada z większej wartości niż na tej pierwszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 @maSTHa212 wszyscy zrozumieli tylko nie ty :lol2: Na każdej karcie będzie taki spadek , wystarczy wyłączyć ogranicznik fps oraz AA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) Liczyłem na hit a jest kit :sad:, pograłem dziś 3 godzinki i gierka jak dla mnie słaba, nie ciągnie mnie jakoś do niej, jedyne co mi się podoba to grafika. szkoda.... Cofam moją poprzednią wypowiedź na temat tej gry :rolleyes: Zmusiłem się i gierka nawet wciąga, gra się fajnie, sprawia trochę trudności, czasami do czegoś podchodzę po kilka razy :razz:. Co do grafiki to z włączonym physX zauważyłem minimalny spadek wydajności, jak już ktoś napisał lekkie zwolnienia czuje sie tylko przy foliach i również jak jest większa zadyma, tak gra chodzi bardzo ładnie na najwyższych detalach w 1680x1050, sama grafika może nie jest super zaawansowana technologicznie i szczegółowa jak np crysis, ale ma swój urok, tekstury ok, refleksy świetlne ok, no i te piękne kolorki, ta gra spokojnie mogła by służyć do testowania monitorów LCD pod względem jakości obrazu :wink:, czasami kolory mnie powalają i wpatruję się w mojego samsunga przez dłuższą chwilę :razz:. Edytowane 21 Stycznia 2009 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 No kolorki na szczęście bardziej bogate niż w Far Cry 2 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Cofam moją poprzednią wypowiedź na temat tej gry :rolleyes: Zmusiłem się i gierka nawet wciąga, gra się fajnie, sprawia trochę trudności, czasami do czegoś podchodzę po kilka razy :razz:. Co do grafiki to z włączonym physX zauważyłem minimalny spadek wydajności, jak już ktoś napisał lekkie zwolnienia czuje sie tylko przy foliach i również jak jest większa zadyma, tak gra chodzi bardzo ładnie na najwyższych detalach w 1680x1050, sama grafika może nie jest super zaawansowana technologicznie i szczegółowa jak np crysis, ale ma swój urok, tekstury ok, refleksy świetlne ok, no i te piękne kolorki, ta gra spokojnie mogła by służyć do testowania monitorów LCD pod względem jakości obrazu :wink:, czasami kolory mnie powalają i wpatruję się w mojego samsunga przez dłuższą chwilę :razz:. To zobacz sobie jak wyglada na crt 17" z mala plamka w 1280x960 ;p Poezja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Ale to jest dyskryminacja posiadaczy monitorów 4:3 - pasy na dole i górze - co to? Kino? Podobnie w Assassin's Creedzie było :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 to nie dyskryminacja, tylko wymuszenie kupna nowego monitora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Eee... jednak nie taka jednorazówka. Przyjemnie się przechodzi drugi raz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 to nie dyskryminacja, tylko wymuszenie kupna nowego monitoraNie zamienię mojego CRT na żadną TNkę czy MVA - nie umywają się do jakości obrazu z CRT :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) A ja mam problem. Uruchamiam grę i wiesza mi się po kilku minutach treningu. Wcześniej wieszała mi się jak tylko wszedłem do menu ale zrobiłem to o czym piszą TU Stery to 181.22, system Vista 64bit. Będę ogromnie wdzięczny za pomoc. Edytowane 21 Stycznia 2009 przez -GIZIU- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Masz wgrane PhysX 9.09.0010?. Gra spaczowana? Ja mam troszkę starsze 181.00 (Vista x64) i się nie wiesza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Masz wgrane PhysX 9.09.0010?. Gra spaczowana? Ja mam troszkę starsze 181.00 (Vista x64) i się nie wiesza.Gra spaczowana, physx wgrane :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 U mnie były zwisy przed wgraniem patcha. teraz wsio OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 -GIZIU- Odinstaluj physx i zainstaluj ponownie. Było już zresztą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Czy nie ma jakiegoś sposobu aby pograć na całym monitorze 5:4? Dotychczas grałem na laptopie z rozdziałką 1280x800 więc paski nie dokuczały. Ale na "kwadratowym" LCD 19" bardzo mi przeszkadzają. Do Assassin's Creed był jakiś program wymuszający pełny ekran. Szukałem czegoś podobnego do Mirror's Edge, ale na razie bez rezultatu. Może ktoś coś wie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Jak już nadmieniłem - dyskryminują ludzi z 4:3. Co do gry - odszczekuję jej przeciętność z prostego względu - muzyka :). Podkład jest genialny szczególnie jak wdrapywałem się na "żółtą" wieżę przy pomocy rusztowań - miazga - aż radio polazłem wyłączyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senseipl Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Gra jest beznadziejnie krótka , przeszedłem ją w niecały dzień ;/ Oprócz tego w recenzjach pisali że trudno robi się niektóre triki coś mi nie sprawiało trudności. Fatalne zakończenie. Dobra muzyka, grafika i klimat inwigilacji. 6/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szozi Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 (edytowane) To jak już opanowałeś poruszanie się i teren - czas na time trial:-) Można się zdziwić ile szybciej i efektowniej da się przejść dany etap. Gra jest świetna a pseudo multi skutecznie przedłuża zabawę. Edytowane 22 Stycznia 2009 przez Szozi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 w rozdzialce 1680x1050 tez sa paski ale tak bardzo to nie dokucza , mozliwe ze gra jest scieta dla formatu 16:9 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Możliwe, że ma aspect ratio na 16:9 - u mnie na 1920x1200 też są paski... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Co taka cisza w temacie? MAcie jakies recki tej gierki? Chcialbym zobaczyc jak oceniaja ja pod katem muzyki. przeciez to jest miazga - chodzi o motyw muzyczny: http://pl.youtube.com/watch?v=TERyxFfMqDk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Mi się podoba Junkie XL Mix, ten co słychać w demku PhysX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Wyciągnąć wam całą musze z gry??? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Wyciągnąć wam całą musze z gry??? :D I po co sciagac muze jak mozna ja wyciagnac samemu ze swojej kopii :) To zalatwia sprawe http://rapidshare.com/files/188840500/gibb...xtractmusic.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Ale nie każdy jest taki sprytny jak ty :lol2: , poza tym troszke trzeba się naszukać , bo w jednym pliku jest zarówno muza jak i inne odgłosy z puszczy :wink: , ale szkoda , że taka kiepska jakość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrrcin Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 W temacie faktycznie troche cichutko, a ja tym czasem przechodze sobie gre drugi raz i już jestem w przedostatnim rozdziale. Szczerze mówiąc to ide jak strzała i przejście gry zajmie mi teraz max. połowe tego czasu co za pierwszym razem. W sumie to nawet lepiej bo nie zacinam sie co 10 minut zastanawiając się co zrobić i przez prawie całe chaptery utrzymuje sie flow :rolleyes: I wtedy właśnie ta gra jest piękna. Chciałem spróbować przejść gre bez używania broni i o dziwo jak narazie mi się to udaje. Nie zabiłem ani jednego przeciwnika bronią, wszyscy polegli w walce wręcz :lol: Przy pierwszym przechodzeniu wydawało mi się to niemożliwe, a jednak. Co do muzyki to motyw główny faktycznie powala, ale znałem go już wcześniej z trailerów i już mi sie osłuchał. Liczyłem na to że w grze będzie więcej muzy na podobnym poziomie ale się rozczarowałem. Co prawda czasami w tle lecą tam nawet jakieś fajne "dźwięki", w miarę dobrze komponujące się z rozgrywką, ale nie ma ich nawet co porównywać do "Main Theme". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...