TeLe Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Witam. mam obudowe AeroCool aeroengine 2, ma ona szerokosc 200mm. do tego plyte Abit AB9, i tu moje pytanie, czy nie bedzie zadnych problemow z wielkoscia scythe mugena a tymi komponentami ? bo nie chce w ciemno kupowac bo moze sie zonk okazac :D i drugie pytanie. z ktorej strony powinien byc wiatraczek w mugenie? w dol? lewo czy prawo ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=209641 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) ehh, po przeczytaniu tego tematu mam w glowie mentlik czy w ogole kupic mugena... :/ jakie jest jeszcze dobre chlodzenie w podobnej cenie? wzialbym noctua nh-u12f ale cena z przesylka jest troche za duza... :/ Edytowane 11 Stycznia 2008 przez TeLe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Ultima90 + Scythe SFF21E. Wiatrak zaleznie od gustu. Generalnie albo od bankow pamieci albo od dolu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiquidForce Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Mugen wszedł do obudowy o szerokości 18,5 cm, nawet jeśli masz trochę więcej miejsca pomiędzy płytą główną a tyłem obudowy to na różnicę 1,5 cm bym nie liczył - czyli powinien ci pasować. TT Big Typhoon nie jest zły, i pewnie łatwiej będzie go wpasować. Inne w podobnej cenie to: Scythe Andy Samurai Master [~10,5 cm wys] i Thermalright Ultimate-90 [14cm, w zestawie nie ma wentylatora] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) Mugen zmieścił się bez problemów w obudowie Cooler Master Centrurion 532 + Abit AN8-32, obudowa ma 200mm szerokości, miejsca zostało dosyć sporo, tyle że musiałem wymontować tunel, który przy tym typie chłodzenia i tak nie spełnia swojego zadania. Co do miejsca montażu wiatraczka, optymalne chłodzenie jest wtedy, gdy montujemy go na szerszym boku Mugena, tyle że w moim przypadku oznaczałoby to dmuchanie w stronę zasilacza lub karty graficznej. Wolałem wydmuch w stronę tyłu obudowy gdzie na ciepłe powietrze czai się wydmuciach!ący wentylator 120mm, więc wentylator na Mugenie zamontowałem na węższym boku i nie stwierdziłem specjalnie zawyżonych temperatur. Edytowane 11 Stycznia 2008 przez katoda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 temat mozna uznac za zamkniety ;] zdecydowalem sie na Noctua NH-U12F :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...