Skocz do zawartości
Didymos234

Wybór Laptopa (~3k)

Rekomendowane odpowiedzi

Moja szefowa otrzymała propozycję na 5 laptopów, spośród których ma wybrać sobie jednego... Wszystkie mniej więcej w tej samej cenie. Czy macie jakieś szczególne typy, lub anty-typy? Uwaga podaję z cenami netto w sklepie w którym na 100% będziemy kupować więc jak coś, to trzeba się nimi sugerować. Jedynym wymaganiem koniecznym jest wbudowany mikrofon :P ale na pewno wszystkie to mają...

1) HP 6710b - w cenie 2946

2) Toshiba Satellite Pro A200 - w cenie 3171

3) ASUS F3 - w cenie 3219

4) HP nc8430 - w cenie 3822

Wszystkie mają Vistę Business oprócz ostatniego :( Co kupić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy do czego ona potrzebuje tego laptopa, jeśli tylko praca lub sprawy osobiste to bym celował w HPka 6710b, bo najtańszy i to HP.

Jeśli chcesz lepszą grafikę to to HP NC8430, który ma Radeona X1600, ale szefowa raczej w Quake'a nie gra :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy do czego ona potrzebuje tego laptopa, jeśli tylko praca lub sprawy osobiste to bym celował w HPka 6710b, bo najtańszy i to HP.

Jeśli chcesz lepszą grafikę to to HP NC8430, który ma Radeona X1600, ale szefowa raczej w Quake'a nie gra :-)

Nie nie, tylko praca praca praca. Office, Internet (dużo internetu... ;P) Chodzi o to żeby śmigał jak burza na codzień. Gry to ten laptop nigdy nie ujrzy ;) A co do ceny to olej to, najważniejszy jest przecież dobry wybór :P Chociaż też skłaniałem się do HP 6710b, sam mam 6510b i jest git.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli potrzebuje ona laptopa, żeby szybko chodził to polecam na kadłubku Asus'a F5VL + włożyć do niego Core 2 Duo T7600, 2x1gb DDR2, 160gb sata2 i powinna być zadowolona :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HP 6710b ma i C2D i 2GB Ramu więc moim zdaniem powinien być ok... Nie wiem, myślałem jeszacze nad tą Toshibą ale hmm.. chyba nie ma wielkiej rożnicy czyli nie warto poświęcać HP.

Zależy jak jest wykonany :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi